Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fincandaki çay ile ilgili bi soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
balon said:

paspatur said:

Kar yağınca neden tuz atıyoz.
Tuz atınca buz/kar niye erir ?

erime noktası düşer saf suya göre.niyesini bilmem.

özkütle değişir o yüzden özkütle de erime noktasını belirler.
Mesaj tarihi:
xieon said:

balon said:

paspatur said:

Kar yağınca neden tuz atıyoz.
Tuz atınca buz/kar niye erir ?

erime noktası düşer saf suya göre.niyesini bilmem.

özkütle değişir o yüzden özkütle de erime noktasını belirler.

çürüdü.
Mesaj tarihi:
bu topiğin ardeth'i eksik arkadaşlar, bakındım, 4 sayfa içinde 3 paragraftan fazla yazılmış bilimsel bir makale bulamadım. bence bu topik yetim kalmış
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

bu topiğin ardeth'i eksik arkadaşlar, bakındım, 4 sayfa içinde 3 paragraftan fazla yazılmış bilimsel bir makale bulamadım. bence bu topik yetim kalmış

DNA'nın gen içeriği değişmiyordur muhtemelen ama DNA'nın görevini belirleyen tek şeyin gen dizilimi olmadığı ortaya çıktı. DNA üzerinde hayat boyu yapılan kimyasal modifikasyonlar (mesela metilasyonlar vs) DNA'nın görevini büyük ölçüde etkiliyor ve bu da genelde çevresel koşullara göre oluyor ayrıca bölünme sırasında hücreden hücreye aktarılabiliyor.

İşitme sistemi ile alakalı organizmanın büyüklüğüne bağlı bir orantı yok. misal yunus ve insanlar arasındaki dev fark. ya da balinalar da bizden iyi duyuyor kediler de vb

İnsanların karşılaştırmalı olarak baktığın zaman en gelişmiş duyuları (beyinde o duyuya ayrılan bölge / beyin kütlesi) tat ve dokunma.

Senin yazdığındaki çelişkiyi de çok göremedim ama farz edelim ki bir çelişki olsun. Ben de tam ona değindim zaten, bizim mantık sistematiğimizde çelişki olan bir durum daha geniş ve bizim algılayamadığımız bir sistematikte çelişki olmayabilir onun gibi bir şeyler demeye çalıştım. o yüzden mükemmel ya da bizim anlayamayacağımız derecede bizden üstün olduğu söylenen bir varlığı kendi sistematiğimizle incelerken kesin yargılardan kaçınmak lazım.

Ardeth gelene kadar onun bir kaç postundan kolaj çalışması yaptım maksat başlık dolu gözüksün.
Mesaj tarihi:
gerizeklaı oldukları için.. çünkü köpükler aslında köşe kapmaca oynamak istemektediler ama o kadar gerisekalıdırlar ki bulundukları düzeyin "yuvarlak" olduunualgılayamamktadırlar zaten dorada en kolay avlanılan ama avalndııgibi pek bir penise sürülecek yararı olmayan tekgücreilden de tek hücreli bir yaşam formudur köpükler
Mesaj tarihi:
bardağın iç yüzeylerinin ıslak olmasından dolayı bi yüzey gerilmesi var bidefa gitti mi orada kalıyo, sürekli bi soğuma var, onunla oluşan bi akıntı da olabilir. Bardağın yan yüzeylerinden ısı kaybediliyor, bardağa temas eden sıvı soğuyor dibe çöküyor, bu polar eksene göre radyal simetrik bi şekilde oluyor ve dibe çöken sıvıyı ortadaki daha sıcak sıvı yukarı çıkarak takip ediyor, yüzeyde de merkezden çeperlere doğru bi akıntı oluşturuyor dicem.

"polar eksene göre radyal simetrik"
anam cümleye bak
  • Yeni Oluştur...