Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarımı İnternette nasıl korurum ?


TheFury

Öne çıkan mesajlar

Bunun o kadar çok spekülasyonu var ki, üstelik her bilgisayar için ayrı ayrı sonuçlar ortaya çıkabiliyor, bence eğer anti-virus vb. şeyler alacaksan review'lardan çok çıkmış sorunlara bakarsan daha iyi olur. Burda windows kullanırken işime yaramış şeyleri söylesem bile senin makinen için pek de iyi olmayabilir. Asla antivirüs proramının sitesine bakıp da birşey seçme, onlara göre kendileri en iyileri. Bir program hakkında fikir almanın en iyi yolu çımış problemlere bakıp fixlenmişler mi, fixlenememişler mi onu görmek.

Ama illa bir tavsiye istiyorsan denediğim 3-5 anti-virus içersinden Kaspersky 2009 en iyisiydi. KIS 2010 internet security 1 yıllık keyi vardı, ama makinayı çok yavaşlatıyordu (keyi kampanyadan almıştık pati olarak :) )Fixlediler ise bilmiyorum ama makinayı yavaşlatabilir KIS 2010. Ha koruyor mu evet, koruyor. Ayrıca, XP için konuşuyorum Vista ve Wİn7 hakkında bir fikrim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliteli bi browser lazım öncelikle. İstersen Chrome kullan, istersen Firefox. İkisinde de artık extension desteği tam olarak var, onları kurduktan sonra bi de AdBlock Plus eklentisini kurarsın, mis gibi olur.

WoW için authenticator almak en güzel çözüm. Üstelik mobile versiyonu da var, destekleyen bi telfonun varsa mobile olanını alırsın, 1$ fiyatı var. Ek bi cihaza falan da gerek duymuyosun.

Diğer şeyler için de browserın kaliteli olması iyi bi engelleyici faktör ama yine de yeterli diil tabii. Antivirüs ve mümkünse bi firewall da kullanmak lazım. Bu tarz işler için artık "internet security" adında yeni yazılımlar çıktı, hem antivirüs, hem spyware engelleyicisi, hem de firewall olarak görev görüyolar. Ben sadece antivirüs kullanıyorum, Avira'nın Antivir adında beleş bi programı var, onu. Ama di dediğine göre bi hikmet vardır bitdefender'ın. Hiç kullanmadım da trial mrial bi indirip bakim :P

Son olarak, aslında en önemli şey senin interneti ne kadar dikkatli kullandığın. Tanınmamış, kaliteli olduğu kesin olarak bilinmeyen yerlerden bi şey indirmemen, böyle programlar kullanmaman lazım. Bastığın linklere dikkat etmen, mümkünse önemli hesaplarının şifrelerini belirli aralıklarla değiştirmen lazım. WoW'a ddon indirirken indirdiğin şeyin .exe olmamasına dikkat etmen lazım. Bu sırf WoW'u değil her şeyini etkileyebilir :P

Neyin güvenilir olduğu, neyin olmadığı hakkında artık browserlar da, antivirüsler de kullanıcıyı uyarıyo. Bi uyarı aldığında o uyarıyı da dikkate alman lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...