Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karikatur sitesi icin gonullu ya da ucretli calisacak arkadas.

di

Öne çıkan mesajlar

abi yalnız sitenin altına "hali hazırda internette olan karikatürleti koyduk" demek telif olayını atlatamnıza yaramıyor be

ilk başta sadece dergilerin kendi sitelerinde yayınladıklarını yayılıyorsuznu diye düşündümd e taratılıp konmuş karikatürler de var

dikkat telif davası açılmasın bari adamlarla görüşseydiniz
Sosyal ağlarda paylaş

ha siteye reklam vs almazlarsa telif sahipleri insiyatif kullanır diye düşünüyorum bu arada ama reklam alma olayı olursa sorun çıkaiblir

tabii sayfa dibine "ticari amaçgüdülmemektedir" gibi bir ibare var

tabii bu bağlamda sayfa uzantısını .com yerine .org yapın internet hukukunda .org uzantılı adresler ticari gelir kaygısı olmayan internet siteleri olarak geçiyor
Sosyal ağlarda paylaş

önce içerik kaldırılması talep ediliyor (kağıda baskı bir yayım olsa tezkip yayınlatıyorlar) işte 2 ihtar veriliyor kaldırılmazsa zaten 2. ihtarı takiben kapatma davasına dönüyor olay

ya da tamzinat bilemedim hatırlamıyoum

şimdi penguenin kendi sitesinde kamuya açık yayınladıklarını snırlı şekilde kullanaibliyorlar da uykusuzda böyle bir şey olmadığı için (ki o yüzden taranmış eserler yayınlanıyor) sorun yaratır hani şimdi olmasa da.. sitenin hiti arttıkça duyuldfukça sorun olailbir
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

önce içerik kaldırılması talep ediliyor (kağıda baskı bir yayım olsa tezkip yayınlatıyorlar) işte 2 ihtar veriliyor kaldırılmazsa zaten 2. ihtarı takiben kapatma davasına dönüyor olay

ya da tamzinat bilemedim hatırlamıyoum

şimdi penguenin kendi sitesinde kamuya açık yayınladıklarını snırlı şekilde kullanaibliyorlar da uykusuzda böyle bir şey olmadığı için (ki o yüzden taranmış eserler yayınlanıyor) sorun yaratır hani şimdi olmasa da.. sitenin hiti arttıkça duyuldfukça sorun olailbir

ya pek düşünmedim. ihtar gelmeden, direk bi yaptırım uygulanmaz sanırım. gelirse de kapatırız. bi giderimiz yok zaten. gelirimiz de yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir tutorial yazip yayinlicam canlarim.

Bu arada bu hosting muhabbeti ile ilgili olarak sunuculardan birinde bir sorun var ama cozemedim bir turlu. Daha dogrusu cok nadir bir sorun yasiyorum sanirim. Lakin daha yeni disk'i degistirdim. Yetmedi ustune disk kablosunu degistirttim. Artik o da yetmedi sunucu donanimini tumden degistirticem.

Hayir bi de ayda yilda bi disari ciktim iki saatligine o ana denk geldi =) Actim netbook'u baktim connect card yok yanimda. Telefonu actim dedim telefondan halledeyim, yemedi bas edilecek gibi degildi telefonla. Sys Admin bir arkadasimi aradim, dedim hallet bunu eve gidiyorum yoldayim. Neyse efenim tum plani pic edip taksiyle eve vardigim an duzeldi sorun.

Ozur diliyorum kesinti sebebiyle. Tamamen kaderin benim etkinligimi pic etmeye yonelik bi girisimdi. Arada siz de patladiniz =P
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalim ayarlamaya calisalim o tip biseyi. Ana sayfa icin de dusunmustuk aslinda benzerini.

Bu arada telif haklari konusunda da yazacaktim unutmusum.

Cizerler izin verse bile sorun cikmasi muhtemel aslinda. Zira basim ve dagitim haklari cizerlere degil yayin evlerine aittir.

Yine de kesfedilmeyi beklemek yerine musait bir vakitte "bakin biz boyle bisey yaptik, para neyim kazanmiyoruz, sadece aklimiza gelen karikaturu icindeki yazi ile aratarak bulabilmek istiyoruz" diyerekten derdimizi anlatma niyetindeyiz. Belki uygun bir noktaya gelinebilir bu sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi koymayiz heralde. Direkt suc cunku. Hani alan adi ilk aklima geldigi saniyelerde "ziyaretci sayisinin da paranin da mina koruz" gibi bi an gecti tabi ama telif haklari vesaire gelmemisti o anda aklima =)

Hani alan / trafik dert degil. Belki bir sure sonra ziyaretcilerin ve wordpress'in yaratacagi islemci yuku sorun olabilir ama o zamana kadar dert degil cidden. Kabaca bi hesapla; bu site olsa da oduyorum sunucularin pararasini, olmasa da oduyorum.

edit : google reklamlarindan falan bahsediyorum bu arada. onun disinda esin dostun reklamini ya da kendi sitelerimizin reklamini yapabiliriz heralde. o acidan guzel olabilir bir sure sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...