Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tataristan, Kazan


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

aslında hiç uyum deildir yaşadığım ya da yaşamış olduum yeri anlatmak falan ama burayı nedense yazasım geldi buraya. kazan bildiiniz gibi çoğunluk tatarların yaşadığı ve Volga nehri http://tr.wikipedia.org/wiki/Volga_Nehri nin olduğu yerdir burası. buraya geldiğimde ruslardan iyice nefret etmiş birisi oldum artık. antalyada yaşayıp birde turizmin içinde oluşumdan dolayı mıdır ve ya rus rus rusluktan mıdır bilmem hıkhık geldi bana. ha ama bir erkek için kaçamak ve ya erkek arkadaşlarla gelinesi bir yer bizim düşüncelere göre ucuz memleket oluşu hem de merak ederseniz ki geldiğinizde ister istemez merak edeceksinizdir dinlerin buluşma noktası oluşuna bakacaksınız.

http://en.wikipedia.org/wiki/Qolsharif_Mosque

bir tanesi mesela. hemen yanındada bir kilise vardır ve cumhurbaşkanlık konutu vs vs vs.

soğuklar eylül kasım gibi başlıyormuş eylülde geldiğimde bizim istanbul ankara havası gibiydi bir ay çakal kürküyle falan gezmiyodum hani ama aralık kasım falan oldu ki neydi o öyle bilinmez -30'un aşasına rakam inmedi 1 ay boyunca neredeyse güneş görmüyorsunuz kesinlikle zaten. ama kazan diğer şehirlere göre daha bir şanslı hava konusunda. perm, ufa, çelebinsk gibi yerlede yaşayanları hiç düşünemiyorum. birer günlüğüne gitmiştim gitmem artık! :) bu insanlara alışamadım 2 buçuk senelik ingiltere deneyimimden sonra kesinlikle bu adamlara çok nefret doluyum. alışılamayız biz türkler esasında. :) moskovayı sadece 1 gün görebildim şu güne kadar bilemiyorum tam olarak nasıl bir yer ama cahilce bir mekana oturup bir makarna 2 kahveye arkadaşla 70 dolar para bırakacağımı bilmiyordum açıkcası salaklıkta bendeydi meğersem menüde fiyat yazmıyormuş. :) moskova buraya göre çok fazla pahalı adı üstünde açıklaması bile var. rusyada oluşan ayrı bir rusyadır moskova diye. neyse kazan emin olun ki bktan bi yer ama böyle apaçimsi vatandaşlarımız kızlarından dolayı çok ateşliler buraya karşı. gundi arkadaşlarımız böyleler yani. türk yemeği dilediğin gibi bulabiliyorsun. gelişmiş bir yer değil. gelişmekte olan hatta son 10-12 yılda rusyanın en gelişmiş hatta hala hızlan gelişen bir şehirmiş.

- araba yolları hep çukur hep delik deşik türkiyeye laf atamıyorum burayı gördükten sonra(ama onca kara hangi asfalt dayanır!)
- kaldırım göremedim var ama yokla varın arasında gidip gelen kimi kaldırımlar en azından çarşıda var yalan olmasın.
-yaşam standartı fakir-zengin olarak ortası hiç bi şekilde yok. ya ölüsün ya diri.
- buradan tanıdıkların varsa tanıdıklarının olduğundan asla bahsetmiceksin hele ki türksen. öğrenciyim falan diye geçiştir gitsin birisi sorarsa.
- sana gelen kızdan bir adım geriye kaçacaksın. her türlü pislik bulunuyor.
- buz hokeyinde dünyaca başarısını göstermiş bir takımıda vardır.
- gece klubü ve hayatı %100 mükemmel. eğlenmeyi seven adamlar yazın charter uçakla bence burayı arkadaşlarıyla 120-150 dolardan uçağı ayarlayabilir ve 5 yıldızlı bir otelde tr de bir 4 yıldızlıya bıraktığı para gibi dilediği gibi kalabilirler. bence bu aklınızda bulunsun.
- yazın çok mükemmel olan bir şehirmiş özellikle rusyada. soçi, samara ve st. petersburg'tan sonra en iyi yermiş.
- sigara ve alkol bu tür şeler mükemmel ucuz iç dur.
- tr deki gibi marka falan filan beklemeyin yok.
en iyi markalar :
.colin's
.reserved
.pull & bear
.zara
.LCW
.pierre cardin bide bizim mağaza var :P mondial. :P

yani başka da yok aradığınız marka vs. ama tr ye dönerken alkol tütün için ideal bi yer. kızlar karabaşları severler hatta karabaş diye söylerler karabaşlara. :) direk türksün! :) işte karabaşsan şanslısın.

en büyük güzel tarafı sauna ve banyo dedikleri hamamımsı bir yer. kışın insanlar 7/24 açık olan hem adult durumu için hemide temizlenelim, saunaya girip terleyelim rahatlayalım derseniz şehir dışında karların içerisinde büyük kompleks ve tahta evlerden sauna banyolar vs var bunların bir çoğu VIP burada VIP zaten herşey. :) VIP oldu mu adam VIP oluyo. :P 1000 ruble sauna bir de partner ve servis isterseniz +2000'e tekabül ediyor. saunadan sonra kesinlikle kapıdan çıkıp kara atlayacaksınız. bilginize..

yaşam kalitesini hiç tutmadım açıkcası. bir tarz yok. italyan tarzına hasta insanlar. ama daha çok gundi gibi giyinen insanlar çıkıyor ortaya. hatunlar zevklerini ve cesaretlerini gerçekten gösterebiliyorlar ama bazenleri de iğreniosnuz. ama erkekleri ztn kutu bide çikin giyinen adamlar. converse gören masum köylü gibi olmuştu bi kaç çocuk okulda o kadar garip vatandaşlar yani. ayrıca parası olan ve ben bu işi yaparım diyen olursa pizzacı getirin buraya feci kazanırsınız!

işte böyle falan filan.

çok anlattım ztn okumazsınız bu kadarını. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dorudur azerbaycan da bnmde 3-4 arkadaşım var.
burada işler olmasaydı ben esasında ukraynaya gitmeyi istiyodum çünkü oradakiler daha bi gelmiş geçirmiş insanlar biraz daha modern insanlar bide türkleri seviyorlar. burada azerilerle ve özbeklerle arkadaşlık yaptığında bi böyle ters bakıyor insanlar.
garip yau.

tatar çok arkadaş var malum. :)
okulda tatar okulu çünkü.
gerçi kazan state university diye bir yer var ki sormayın mükemmelmiş gelince gördüm. bizimkiler körü körüne beni sidik kokan tuvaletli okula gönderdiler.

bu arada eklemek istiyorum.

okul fiyatları kazanda 1800 dolardan başlıyor yıllık.
kazan state university biraz daha pahalı lenin okulu olduğundan gerçi 1 ay okumuş sadece oradan ismi var zaten lenin in ismini ve amblemini gelecek sene kaldıracaklarmış.

dil eğitimleri ise üniversitelerde oluyor eğer dil eğitimi almak isteyenlere duyurulur o yüzden rahat bir şekilde rus arkadaş çevreniz çok çok oluyor. avrupadaki dil okulları gibi sadece dil eğitimi veren yerler yok yani kazanda. diğer şehirleri bilmem tabii.

ayrıca colin's in rusya ekibinden birileriyle görüştüğümüzde ilginç olmayan bişe söylemişlerdi. arada bir müşterilerimize soruyoruz şöyle ağzından alıyoruz bizi amerikan markası diye biliyorlarmış diyorlar dedi. %50sine yakını böyle bilir bizi o yüzden her yerde neredeyse mağazamız ve işimiz gayet iyi.
olsun da tabii. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tü la güncelle linki gitti. atacaktım oraya yoksa.

evde yaşıyoruz arkadaşla birlikte ve doğalgazımız aylık 2 ruble geliyor. :)
elektrik taş çatlasa 250 ruble falan. :)
internet 700 ruble oda 4mbit.
su zaten içemiyosun sarımsı renkte akıyor. duş alcan arıtmalı o kadar.
eve servis hiç bi şekilde gelişmemiş.
taksi muhabbeti otostop şeklinde ve pazarlık yapıyosun.
ama özel taksi şirketi var.
halk otobüsünde genellikle manken gibi kızlar bi elinde fiş diğer eliyle para topluyor.
internetten kredi kartı benzeri işlemler yapılmıyor çünkü rusyadaki teknoloji daima çok korsancıl işliyormuş. onuda yeni örendim.
kimi filmler buraya özel gibi gözüküp esasında rusların korsancılığından korktuklarından 1 gün öncesinde geliyor gitsinler filmlere diye. yoksa ertesi güne kalmadan adam bir şekil bulup en sağlam ripi yapabiliyor. :)
filmler bizde ki gibi altyazılı değil. hep dublaj hatta dublajlar çok gıcıktır arkada ingilizce önde bi hıyar ses hep aynı ton bi espirisi yok.

azeri bir amca : buradaki kızlar güzel olmaktan genel kültür sahibi olamamışlardır. demişti çok haklı.

ingilizce bilen daha 2 kişi yakaladım alayı rusça biliyor. hiç ikinci dil seçeneği yok. ingilizce bi bka yaramıyor burada bilginize. evler dışarıdaki sıcaklığa göre otomatik değerlendirilip ona göre sıcaklık veriliyor 7/24 boxer la evde dolaşabilirsiniz.

en güzel yanı hiç elektrik kesintisi yok.
lada arabalardan kaçın canavarlar.

ve cidden anlatasım gelmiş anlaşılan. :)
birde burada çoğunluk kızlar erkeklerle sevgili modunda olmazlar. olamıyorlar =)) genellikle sponsorum olursan tek eşli olurum cinsinden kızlar çıkıyor.

ilk öğrendiğim soru tatarlardan. haller neşik : nasılsın? aşamlıklar var bide oda bizim böyle ekmek kurabiyemsi gibi şelerin olduğu şey işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...