Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni monitör çınlama ses ?

Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar bi monitör aldım bugün Samsung 23" 2333SW wide screen

neyse monitörde açıkken çok hafif bi çınlama sesi gelio,kapatınca ama farkı anlayabiliyosunuz.bu normalmidir ? diğer monitörümdede vardı onun besleme kondanstörleri değişmişti.bundada bi sıkıntı olma ihtimali ne yeni monitör bu çünkü.

diğeri kadar belirgin bi ses dğeil ama kapatınca monitörü farkı anlayacak kadarda belirgin diğer yandan.

nedir olayı sizce ? sizdede ses çıkartıo mu monitörler yoksa 0 mı ses olması lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bikaç sene önce Samsung 226BW almıştım, o sorun vardı. Geçer geçer diye düşündüm, götürüp değiştirmedim. Bi süre sonra geçti hakikaten.
Fakat zamanla arada bi çok nadir de olsa o sesi çıkarmaya başladı. Bi tanecik stuck pixel var, sadece tam siyah zeminde farkedilebilen. Bikaç ay öncesinde monitörün sağ kısmında titrek piksellerden oluşan bi şerit oluştu. Kontrast ayarlarıyla oynadım düzeldi sdfkjlhs

Şimdi de, çok ilginç, monitörü kapatınca çıkıyo o çınlama sesi. Kablosunu çıkarmak zorunda kalıyorum yatacakken.

tl;dr -> Yol yakınken git değiştir abi, uğraşma bu sesle :P
Sosyal ağlarda paylaş

Valla alışveriş merkezlerinde falan duyuyorum genelde. Yani çok sık olan bi şey.
Ama bana kalırsa hiç olmaması lazım. Bu standart bi ses olsa bu teknoloji bu kadar yaygınlaşamazdı ya. Sonuçta televizyon değil ki 5 metreden izleyesin. Alt tarafı monitör yani, olsa olsa 30-4cm uzağındasın.
Sürekli öten bi şeyi kullanamaz, çıldırırsın bi süre sonra ya. Ne kadar zor duyulursa duyulsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim monitorumde de var. 21.5" benq monitor. Isin kotusu monitoru kapatinca da devam edebiliyor bazi durumlarda. Elektrigi tamamen kesmek gerekiyor sesi engelleyebilmek icin. Neden olduguna dair hic bir fikrim yok ama blank screen'de ya da standby'da oluyor sadece. Ekranda goruntu varken bi sorun yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bende ekranda görüntü varken böle bi çalışma sesi gelio,hani elektronik eşyalar çalışırken bi ses çıkar ya manyetik alanla alakalı muhtemel,o tarz bi ses işte ama bu genel bişey mi onu anlamaya çalışıyorum,herkeste oluyor mu yani veya neden oluyor ? frekansı değiştirme şansım yok full hd monitör olduğu için tek hzyle uyumlu çalışıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Voltaj problemine işaret o çınlama sesleri, zaten önceki monitörünün beslemesinin bozulma nedeni de odur büyük ihtimalle. Bu da bozulur zamanla. Bir tane sabitleyici al bence bilgisayarınla alakalı herşeyi ona tak; monitörü de değiştir cidden rahatsız ediyorsa, çünkü olmaması lazım öyle bir sesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

abi şunu anlamaya çalışıyorum yani genel bu monitörlerin alayında bu tarz bi çalışma sesi oluyor mu ? benim ekran kartıyla ilgili bi mevzu olabilir mi ? hafif bi ses çünkü normal mi onu anlamaya çalışıyorum

Olmuyor öyle bişey. Genelde nemden oluyordu o bildiğim kadarıyla ama senin ki yeni. Götür at kafalarına.
Sosyal ağlarda paylaş

götürdüm adam orda taktı valla ses yok çooook hafif bi çalışma sesi var benim evdekindende az bi şekilde,power kablosunu değiştirdi,burda gene bendeki ses var,bide kasadaki Power Supply'in ışığı var arkada,tuşun üzerinde oda titriyo valla,voltajdansa nası yapcaz bunu ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...