Anubisath Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 sonunda ben de üşengeçliği bırakıp gitarla uğraşmaya karar verdim.elektro öğrenmek istiyorum ama aklımda tabiki bazı sorular var. ilk olarak çoğu kişi klasik gitarla başlamamı filan söyleyip duruyor,bu şart mıdır? şartsa neden? ne kadar süre klasikle uğraşmak gerekir elektroya geçmek için? yoksa direk elektroyla başlasam bi kaybım olmadan devam edebilir miyim? ikinci olarak alacağım elektro gitar konusunda kararsız durumdayım.tabiki de yüksek bi bütçem yok,zaten hiçbişey bilmeden de gidip gitara yüksek meblağlar bayılcak değilim ama hani çok ta kötü bişey almak istemiyorum. iyi markaların 200-400 lira arası başlangıç gitarlarına bakındım. kimisi cort x-2 çok iyi başlangıç için diyor,kimisi rezalet bi gitar diyor filan.. rahatlığı çok övüldüğü için ibanez'den bi model seçmeye karar verdim,GRG170DX'i gözüme kestirdim ama bazı arkadaşlar yine etraftaki güzel yorumlara rağmen aklıma çomak sokmayı becerdiler. sizce ne yapmalı,ne almalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 1-Elektro gitar ile klasik gitar cok farklı disiplinler gonlunde elektro gitar var ise direk git al 2-Baslangıc olarak ne kadar guzel bir gitar alırsan o kadar cabuk ogrenirsin ve kulagın o kadar cabuk gelisir,cort x-2 yerine elden dusme bir ibanez tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deggial Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 "klasik gitarla başla" denilmesinin sebebi, aletlerin birbiri ile alakası olduğundan değil... -ki sadece aynı düzende akort ediliyor olmalarının dışında çok bi benzerlik de yok zaten. Genelde durum şöyle; eğer adam daha önce bir müzik aletini hiç çalmamışsa, nota bilgisi, müzik ve ritm kulağı, ses tanıma kabiliyeti, bu tarz şeylere el yatkınlığı felan hiç yoksa, boşu boşuna elektroya o kadar para vermesin, ya da boşu boşuna saçma gürültülerle milletin kafasını şişirmesin diye "klasik gitarla başla" denir. Çünkü klasik ile bir ay iki ay uğraştıktan sonra bu tür şeylere yetenekli olup olmadıklarını, zevk alıp almayacaklarını anlamaya başlarlar. Baktın ki kaptırdın gidiyorsun, o zaman iyi bir elektro gitar ile başlarsın. Yani eğer bi müzik geçmişin zaten varsa, klasik ile başlama. Direkt elektroya dal. Ve başlangıç gitarı ile başlama, orta halli güzel sesli bir gitar ile başla. 600-900TL aralığındaki Ibanez, Cort 'larla başlaman tavsiye ve tasfiye edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wiski Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Benim başlangıç gitarım Cort g254 idi, hoca + gitar tamircisi tavsiyesiyle almıstım. Aha linkide burda g254 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 aynen valla ben hiç bilmiyoken elektro alayım şöyle çalayım demiştim, hocam okadar para verme klasikle başla dedi 1 ay çaldım (çalmaya çalıştım) sonra dedim ki "yok hacı yok bu sana göre değil!" bıraktım =) Elektroya okadar para versem nolcaktı ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 muzikal bir gecmisin varmi bilmiyorum-blokflut sayılmaz-eger gitar calmak istiyorsan klasik gitarla baslaman senin avantajına olacaktır.eger klasik gitarda gozle gorulur bir ilerleme kaydedersen zaten diger gitar cesitlerini de rahatlıkla calabilirsin.ben klasikle basladim sonra bas gitara gectim simdi ise elektro gitarımı gelistirmeye calisiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Ucuz gitar olarak gönül rahatlığı ile önerebileceğim bir kaç model var. Şunlara bak sen: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1961&gid=314 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2596&gid=802 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1091&gid=398 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6510&gid=1826 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 pascalnouman said: konu teknoloji olunca caponları es gecmek olmaz http://www.yamahaa2guitars.co.uk/index.html pati amca bunu örnek vermiş ben de başlangıç amca gibi bir durumdayım bu linktekiler nedir peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 İkinci El gitar bak Türkrocktan falan.İbanez rg350dx,rg370 falan bulursan ucuz fiyata al.Eğer illa 1. el alıcam diyosan Cort x-2 ile başla.Düzgün kullanırsan bakımını yaparsan seni baya idare eder o gitar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Ibanez Gsa60 başlangıç için harika bir gitardır. Tavsiye ederim. Grg170'ten iyidir kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 evet gsa60'ta karar kıldım.teşekkürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 GERGE said: Ucuz gitar olarak gönül rahatlığı ile önerebileceğim bir kaç model var. Şunlara bak sen: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1961&gid=314 Özellikle bu tavsiyeye katılıyorum. Benim de ilk elektro gitarım buydu. Ondan sonra bir çok gitar kullandım. Hala o gitarın başlangıç için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kendine özgü bir tonu vardı. Evimde olsa yine arada alır çalardım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 bende cort x6 ile başlamıştım,gayette memnun kalmıştım başlangıç için ideal bir gitar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Souichiro Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Aynen Cort X-6 iyidir. Ben de kendileri ile başlamıştım, sağlam götürdü beni de tabi ki çok şey de beklememek gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 klasikle başlamanın faydası elini daha çok zorlaması. ondan sıkılmayıp hala gitar çalmak istiyosan al elektro sdf. şaka bi yana arakdaş ortamında filan lazım oluyo al çal diye veriyolar. aa bunun sapı çok kalın fln dersin sonra. 2-3 ay çalmak faydalı bence. hem sonra elektroya geçince vay anasını diyosun bi gaz geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 ben elektrogitar ile başladım ama harbiden şu arkadaş ortamı geyiği falan var. ben oldukça solo çalmayı seviyorum ama üzerimde gereksiz bir psikolojik yük birikiyor herkez türkçe birşeyler çal, akdeniz akşamları falan diyince sdfsdf bence al ucuz bi gitar dursun kenarda. ikisinden de yavas yavas ilerle klasik gitar becerilerin yeteri kadar artana kadar. zaten klasik gitarda da yaptıgın her çalışma e.gitar becerilerini de arttıracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 barnacle said: klasikle başlamanın faydası elini daha çok zorlaması. Naylon tel bana daha rahat geliyor valla. Elini zorlasın diyosan şöyle uyduruk, yüksek action'lı bir akustik gitar alcaksın. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 abi akustik klavyesi filan ince ama ya? klasik odun gibi tam seni yontuyo işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Anubisath said: evet gsa60'ta karar kıldım.teşekkürler :) Pişmanolmuyacaksın.Ensevdiğin tarafıda gitarın hafif olması ve daha önemlisi klavyesi. Eğer daha almadıysan ağaç rengi olanı al. Boyanmamış olanı. Boya kalkma gibi sorunu olmaz çok derin olmadıkçada zamanla olası çizikler de dikkat çekmez. Birde boya çatlama olayıvrdır o zaten imkansız olur. Renge aldanma yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Mithr said: ben elektrogitar ile başladım ama harbiden şu arkadaş ortamı geyiği falan var. ben oldukça solo çalmayı seviyorum ama üzerimde gereksiz bir psikolojik yük birikiyor herkez türkçe birşeyler çal, akdeniz akşamları falan diyince sdfsdf bence al ucuz bi gitar dursun kenarda. ikisinden de yavas yavas ilerle klasik gitar becerilerin yeteri kadar artana kadar. zaten klasik gitarda da yaptıgın her çalışma e.gitar becerilerini de arttıracak. Akdeniz akşamları nedir yav. Akorları geliştirmek için diyorsan al bir akustik Bob Dylan çal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Buddha said: Anubisath said: evet gsa60'ta karar kıldım.teşekkürler :) Pişmanolmuyacaksın.Ensevdiğin tarafıda gitarın hafif olması ve daha önemlisi klavyesi. Eğer daha almadıysan ağaç rengi olanı al. Boyanmamış olanı. Boya kalkma gibi sorunu olmaz çok derin olmadıkçada zamanla olası çizikler de dikkat çekmez. Birde boya çatlama olayıvrdır o zaten imkansız olur. Renge aldanma yani. eheh bundan alcaktım ama deadwoll çok güzel bi 2. el teklifi yaptı,onun ibanez SA120EX'ini satın almaya karar verdim :) başlangıç gitarından daha ucuza orta seviye bi gitar almış olcam böylece =p bir tane de akustik gitar almaya karar verdim klasik enstrümental müzikten de hoşlandığım için.ikisini beraber ilerletirim işte.tavsiyeler için teşekkürler herkese :) ilerde amfi ,prosesör vs gibi aparatlar için tekrar danışırım buradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Farkmaz oda Satriani =) Güle güle çal =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 teşekkürler ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 hazır böyle bir konu varken ben de bir şey sorayım. şimdi ben eskiden gitar çalardım zevkine, şimdi kendi kendime tekrar bir şeyler çalmak istiyorum. elimde tek klasik gitar var. şöyle tek gitarla çalabileceğim bildiğiniz hoş parçalar var mı? ama lütfen klasik olmasın ve de türkçe de olmasın. mümkünse pink floyd tarzında ya da daha hareketli de olabilir. şöyle 5-10 tane parça öğrensem zaten beni 1 sene idare eder. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mülteci Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 guitar pro programı ıse yararmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar