Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Navigasyon Cihazları


prozzak

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Yol bulma becerim çok yoktur. Açıkcası bunu sonunda itiraf ediyorum. Nav cihazları yayılmaya başlaya dursun bende bundan nasiplenmek istiyorum. Internetten inceledigim kadarı ile ( vatan, gold, hepsiburada) en fazla satılan marka piranha Türkiye'de bunun da sebebi taksiciler olabilir. Çok fazla para vermek gibi bir niyetim yok. Türkiye'de izmir, istanbul, Ankara haricinde kullanacagımı zannetmiyorum. 300 - 500 Lira gibi bir bütçe ayırdım bu iş için. Burada bu cihazları kimler kullanmaktadır ve önerirler mi bu cihazları?

2. sorum 3.5 inch lik ekran ile 4.3 inch lik ekranın kullanımı arasında ne kadar fark var?

Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Not: Konunun yeri esasında burası degil ama patinaj bölümünün yazar kadrosunun daha fazla tecrübeye sahip olabilecegini düşündüm. 2008 deki başlık pek parlak degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cep telefonundakini kullanıyorum. Çok karışık olmadığı için başta bir bakmam, gerektiğinde de ışıklarda falan bakmam yetiyor. Sürekli ona bağlı gitmiyorum. Ayrıca sesli yönlendirmesi de var ama sokakların dar, caddelerin yakın olduğu yerlerde GPS'in yanılma payı dolayısıyla sizi farklı yerlerde algılayıp yanlış yönlendirebiliyorlar.

Ekranın büyük olması takibi kolaylaştırır, diğer türlü incelemek için yaklaşman veya daha fazla ilgi göstermen gerekir. Ama dediğim gibi cep telefonu bile oldukça işimi görüyor. Sesli yönlendirmesi de oluyor zaten.

Marka olarak Garmin veya TomTom en popülerleri ama Türkiye'de varlar mı, ne kadara satılıyorlar bir fikrim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonu olarak iphone un ilk generasyonunu kullanıyorum. Tomtom un yazılım olarak 100 dolarlık veya 100 euro luk bir app i mevcut ama bağımsız bir cihaz almak daha ii olur gibi geliyor. Arada telefonum göçebiliyor.

Tomtom ve garmin Türkiye'de varlar hatta garmin in 20 farklı modeli mevcut. Tercihimi garmin yönünde kullanmak gibi bir düşüncem var ama bakalım kısmet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon kullanıyor olmanın dezavantajları var tabi, şarj problemi olabiliyor, konuşma yapmak gerekebiliyor vb.

Ama bunları idare edebilirim diyenler için cep telefonlarının tutacakları var araçlar için, onlarla birlikte pek bir farkı olmadan kullanılabilinir diğer navigasyon cihazları gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

faydalı cihazlar.. bende "sadece tabanvay ile" şeklinde bi yaklaşım var. adreslerin sokaklarını bilmem, girilir girilmezlerini bilmem. zaten arabayı da çok az sürmeyi tercih ediyorum, trafik çilesi akıl kârı değil..

o yüzden adreslerde sıkıntı çekiyorum. nav bayağı kolaylaştırıyor. ekran büyük sayılır, 4,3tft touchscreen. ama ekran ile çok uğraşılmıyor giderken açıkçası.. hani ufağı da kullanılabilir dilenirse. gerçi poi'leri belirlemek falan ışıklarda daha kolay olacaktır büyük ekran ile.. bende haritalar navteq'in ve istanbul detaylı bir şekilde var. girilmezi, dönülmezi, falanı filanı güzelce söylüyor sana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de cep telefonumda var. Fena değil aslında sonuçta denildiği gibi %100 isabetli çalışmıyor ve girilmez yolları fln pek bilemeyebiliyor ama sesli yönlendirme ile araç kullanırken ihtiyacı karşılayacak kadar yardımcı olabiliyor. Ekstradan bir alet daha taşımaktansa bana daha pratik geliyor.

Öte yandan bende iyi yol bulurum, bu yüzden hevesimi alayım diye 2 kere kullandım bidaha işim düşmedi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi de gps avrupanin soguk insani icin yaratilmi$ sanki.

boyle pencereyi acip, dayi mahmutbey gi$elere nerden gidiyoruz'la ba$layan ve eyvallah'la biten sicak sohbetler pek ya$anmiyor.

turkiyede cok da ihtiyac duyulasi degil aslinda, ama taksici falan olsam kesin kullanirdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GPS'i olan tanıdıklarım genelde arabada bırakmayı tercih etmiyorlar, çıkarıp yanlarında eve götürüyorlar, kullancaklarında da tekrar arabaya taşıyorlar. Telefonlardakinin avantajı farklı markalara ait yazılımları kullanabiliyor olman, ayrıca ücretsiz bir şekilde harita yükleyip yazılım güncelleyebiliyorsun.

Avrupa'da çok kullanılıyor ama camı açıp otoyoldaki yol ayrımında araba durdurup yol sorduğum bile oldu GPS olmasına rağmen :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende ilk aldığımda ölesine takılıyordum.. beylerbeyinde boğaz köprüsü altından geçebileceğimi iddia etti.. hmm.. afferin diyip eve gelince update ettik haritaları tabii..


ama faydalı bişi, rahat bi kere.

esas sıkıntı şu (ve bu kolay düzelmeyecek bir sıkıntı)

atıyorum "arif hamit efendi" de oturuyorsun.. burası bir sokak diyelim.. bu yer tr'deki saçma düzenlemelerden ve disiplinsizlikten ötürü

arifhamit efendi
arif hamid efendi
arif hamdi efendi

gibi tonla varyasyonla geliyor ve bu durum sıkıntı yaratıyor..

ya da adı ahmet mete sokak olarak gps'te yer alan ve senin de o isimle bildiğin bir yerin adı 6.sokak olarak değiştirilebiliyor ve bir sonraki update ile senin aradığın ahmet mete sokak hiçbir sonuç vermeyebiliyor..


bunlar yönetimle alakalı sorunlar tabii..

her zaman olduğu gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yazıyorum gerçi ama çok var! bir de mesela şöle bi durum olabilir. adam yazıyor diyelim "burasının adı 6. sokak oldu.. bilginize" ben arıyorum hâlâ ahmet mete sokak diye :D

haritadan yerini biliyorsanız, "lan buralarda bi yerdeydi işte. ahanda şuradan dönünce.. oha 6.sokak ne be!" yapabiliyorsunuz ama ekranı parmaklayıp haritadan yer aramak zor oluyor.. keşke şunların köşesine trackball koysalar nan!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Sağolsun bir arkadaş trapster'dan derlemiş garmin için. 4013 tane diyor hatta dosyada eğer aynı şeyi kullanıyorsak. Ben de hiç aramamıştım da şimdi bakayım dedim. Aklıma bu fikri soktuğun için teşekkür ederim.

Trapster da değişik bir uygulama. İnternet üzerinden anında poi falan paylaşılıyor. Yolda giderken polis görünce tek tuşa basarak bildiriyorsunuz falan. Bilinçli ve paylaşımcı insanlar yayıldıkça sistem daha işler hale geliyor (: Böyle bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

direk iphonedaki mapsi kullan bence yeterli derecede. tabi sürekli kullanmıcaksan. beni istanbulda çok kurtardı açıkçası telefon istediğim yere gidebildim hep. bide googledan aldığı için haritayı detayıda güzel bence. ama sende biliyosundur tam yolda giderken biri aradımı çok fena oluyor:). bide yolda giderken sürekli telefona bakman gerekiyo tabi sesli anlatmadığı için. sürekli kullanmayınca pek sorun olmuyoda eğer sürekli kullancaksan ve yanında birisi yoksa zor oluyo açıkçası...
navigasyon cihazları arasında tomtom en iyisi diyebiliyorum. pirhana fln ucuz diye çok satmış olabilir..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...