Lucky Strike Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 İlköğretim ve Lise'de ingilizce öğretmenliği yapıyorum,ve yaklaşık 4 gündür yazılı ve sözlü notlarını ben dahil birçok öğretmen arkadaşımız bakanlığın e-okul adlı sistemine girmeye çalışıyoruz fakat nedense arasıra takılıp açılan site 4 gündür açılmıyor,bakanlık yetkilileri korsan saldırılar demiş ama bence yeterli olmayan altyapıları tüm yurttaki öğretmenler siteye abanınca çöktü ve bir yalan uydurarak böyle bir yol seçtiler,şu saat itibari ile hala siteye girilemiyor,belki de yarın karneler baya geç verilecek.... ntvmsnbc said: Karne notlarının yüklendiği e-okul sistemindeki tıkanma Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğrulandı. Tıkanmanın sebebinin yurtiçi ve yurtdışından yapılan sanal saldırı olduğu bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre aynı anda yaklaşık 1 milyon kişinin sorgulamasına cevap verebilecek siteye 24 saat önce bir yüklenme oldu. Yurtiçi ve yurtdışından aynı anda yaklaşık 3 milyon kişinin sisteme girerek sorgulama yapmak istemesinin kilitlenmeye neden olduğu anlaşıldı. Ancak, bakanlık yetkililerine göre hem sayının yüksekliği hem de giriş yapılmak istenen bölgelerin farklılığı tıkanmanın kasıtlı yaratıldığı izlenimini doğuruyor. Haberin devamı ↓reklam Kamuda güvenli internet sertifikasına sahip tek sistemin e-okul olmasının, internet korsanları için bir prestij ortamı yarattığı görüşü savunuluyor. Sorunun çözümü için Telekom yetkilileriyle çalışan bakanlık öğleden sonra sistemi sadece okulların girebileceği şekilde açmayı hedefliyor. Bu arada 2009-2010 eğitim-öğretim yılının, 24 Eylül 2009'da başlayan ilk yarısı yarın sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacak. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 307 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanışacak. 2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 kodumun ülkesinde networkçü açığı mı var arkadaş, milli eğitimin parası mı yok, alın ulan şuraya 3 server 2 networkçü eleman, allahım delirtecek bu herifler beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Ancak, bakanlık yetkililerine göre hem sayının yüksekliği hem de giriş yapılmak istenen bölgelerin farklılığı tıkanmanın kasıtlı yaratıldığı izlenimini doğuruyor. ahaha napıcak insanlar hepsi kadıköy adekse toplaşıp ordan mı girip bakıcak? -abi bi liralık açsana nota bakıp çıkçam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Dün akşam friendfeed'de gördüm bir öğretmen yazmış, "Aşk-ı Memnu başladığından beri sisteme rahatça girebiliyorum notlarımı resmen trafik boşaldı" diye. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Bizde eşimle ancak saat 23.30dan sonra giriş yapabildik. IE daha kolay girdi chroma'a göre neden bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 ie ye göre kodlamışlardır siteyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 1 milyon 307 bin öğrenci ilk defa karne alacak ve sisteme 3 milyon kişinin aynı anda girmeye çalışmasını bir saldırı olarak değerlendiriyorlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 MEB'in karnesini görmek isteriz o zaman. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2010 ulan kim naapsın sizin osuruktan sitenize saldırıp hfdshf harika adamlar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Zayıf potansiyeli yüksek olan öğrenciler ping atıp duruyorlardır :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 bu e-okul iyi oldu. sözlük olsun paticik olsun, liseliler ortaya çıkartıyor kendini. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Abi bizde sorumluluk alma diye bisi yok, kultur olarak sorumlulugu baskassina yikariz, bende de var bu bi derece, atmaya calisiyorum. Cunku sorumluluktan kactikca, baskasina, baska bir seye sorumlulugu yiktikca, kendinide ilerletemiyosun gerekli derecede. Yani bu ornekte oyle mesela iste, senin isin bu sistemin gocmesini onlemek, yok saldiri olmus, yok birden yuklenmisler, gorende slashdot effecte magruz kalmis zannederler. Bu sitenin ne icerigini, ne yapanini, ne de islevini biliyorum, ama duzenlerini madde madde oyle yazarim ki, sitenin sahipleri muneccim zanneder beni. Biraksinlar da sorumluluk alsinlar, bari bir daha olmasini onlesinler en azindan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 lisemi ayyy :( özlemiyor değilim gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar