Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows'da Tanrı Modu (win7 ve vista 32 bit)

yav

Öne çıkan mesajlar

said:
Kullanıcıların, işletim sisteminin tüm denetim ayarlarına tek bir klasörden erişmesine olanak veren gizli “TanrıModu” (GodMode) özelliğinin keşfi, Windows tutkunlarını heyecanlandırdı.

Windows 7’de yeni bir klasör oluşturup, bu klasörün adının sonuna belirli bir karakter kümesi ekleyerek, fare imlecinin görünümünü değiştirmekten yeni bir sabit sürücü bölümü oluşturmaya kadar her şeyi yapabileceğiniz bir konuma sahip olabilirsiniz.
Bu hilenin Windows Vista’da da çalıştığı rivayet ediliyor, ancak uyarılar 32 bit Vista’da düzgün işleyen bu yöntemin işletim sisteminin 64 bit sürümünde çökmelere neden olabileceği yönünde.

“TanrıModu”na girmek için yapılması gereken, yeni bir klasör oluşturup bu klasörün adını aşağıdaki gibi değiştirmek:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Bunu yaptıktan sonra klasörün simgesi Denetim Masası simgesine dönüşecek ve içinde pek çok ayar bulunacak. Windows’unuzu ölümsüzleştirmeyeceği kesin ancak tüm denetimlere ulaşmak için kullanışlı bir yöntem.

denedim oldu baya değişik ve güzel bişi
Sosyal ağlarda paylaş

OLEY BE GECKO BANLANMIŞ. OLEY BE
ehmmm...

güzel de fthye katılıyorum ben de, bunun yerine şunu adam gibi koysalar? yani ne gerek var böyle maymunluklara, windows yüklenirken seçim olsun; for dummies, for experienced users diye, seçelim ona göre uğraştırmasın bizi
Sosyal ağlarda paylaş

of şu salak klasör yüzünden dünyanın vaktini kaybettim. ilk baş oluşturdum vista 32'de, tamam explorer bir hata verdi sonra düzeldi. denetim masası simgeli klasör geldi. dedim ismini değiştireyim. GodMode'u değiştirdim çat yine explorer gitti ve bir daha başlamadı.

sonra safe mode command prompt only ile rd /s ile sildim olmadı, normal windows ile cmd açtım ordan desktop'a gidip sildim yine olmadı. bu arada siliyorum bildiğin yani klasör dir ile görünmüyor bir daha. sonra yine oluşturuyorum yine başka bir yöntemle siliyorum falan :)

en sonunda netten yerini öğrendim registrydeki gittim o {ED7.. ile başlayan anahtarı tamamen sildim. sonra exploreri çalıştırdım geldi. milletin sorunu ilk yöntemlerle çözülüyormuş da bana yaramadı nedense. ilk baş ismini değiştirdim diye bi enteresanlık oldu ama neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...