Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Ya daha önce lens taktım, korkunçtu, o kadar sulanıyordu ki lensler düşüyordu ve hala lens görünce gözüm sulanıyor. Büyük ihtimalle enfeksiyon falan kaptım ve heryeri bombok görüyordum. Ve inanılmaz obsesif bi insanım, en küçük sorunda atıyorum böyle şeyleri, düzgün birine gitmek istiyorum en iyisini seçsin. Cerrahpaşa'da prof.dr.Güzin iskeleli diye biri varmış böyle kontakt lens uzmanı, tek tek deniyorlarmış bir çok lensi (benim muayenede böle bişey olmadı tabi lol) var mı düzgün yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 valla doğacım gel göztepedeki dükkanları dolaş bi ama öyle büyük lens marketi gibi bir yer yok diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 yok lensleri almak için değil, muayene lazım, numara yüksek astigmat var kırk tane ölçüm yapıyorlarmış normalde, türkiyede pat diye takıyorlar gözüne, sonra benim gibi uğraşıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 oo bilemedim ya benim arakdaş da lens takamıyorda onun göz yapısında bir sorun vardı zaten aynı nedenden ötürü lazerle çizdiremedi de sen çizdirsene gözünü rahatla at* gözlüğü *at kelimesi burada atmak fiili olarak kullanılmıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 yok çok kötüymüş, önermiyor doktorlar, sen boş gökyüzüne bakar tek tek bütün lekeleri görürsün diyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Çizdirmek için teknolojiyi beklemek lazım bence. Lens oturdu gibi, ama çizdirme hala ilerliyor, her sene bir halt çıkıyor. Bekleyin, bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 çirdirmek için sıradayım. (göZü) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Zaten çizdirmek için gözünüzün ilerlemesinin durması gerekiyor. Bir dursa bende çizdiricem(gözü). 7 senedir lens kullanıyorum arada sırada iltihap kapıyor o da ben pek iyi bakmıyorum ondan yoksa lens çok rahat. Sulanmanın aksine lens kuruluk yapar o yüzden suni göz yaşı falan verilir. Büyük ihtimal sen ters falan takmışsındır kemikıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 ters dönmüyor ki lens dediğin garip bi şekil alıyor kalıyor eğer göz ameliyatına hala "çizdirme" diyorsanız daha adını bile bilmediğiniz geri dönüşü olmayan ve %20 ihtimalle komplikasyon yaşıyacağınız, görüş kalitenizin kesinlikle düşeceği bir ameliyata giriyorsundur. %20 diyorum geri dönüşü olmayan komplikasyon diyorum en basit komplikasyon, düzgün görememekten başlıyor diyorum kaşınma bi komplikasyon değil, gitti mi görüntü diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 http://www.lasikcomplications.com/ olmayın diye websitesi olan ameliyata girmem arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 o gözden düşme sulanma vs olayları göz çapıyla alakalıydı sanırım. göz merkezleri vardır oralara gidersin digital aletlerle ölçüm falan yapıyolar ona göre söylüyolar. benimki 8.6 mı ne çıkmıştı yanlış hatırlamıyosam. doktor normalden büyük olduğunu söylemişti farkı bişey verdiler diye hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Lensin üstüne parmağınla bastırırsan(tabi lensin kuru olmaması lazım yoksa kırılır) lens diğer tarafa dönecektir. Onun kavisine bakarak lensin ters mi düz mü olduğunu anlayabilirsin. Ters ise lens daha yayvan oluyor. Kavis çok ise düz demektir. Ve üsttede dendiği gibi göz çapı önemli. Bu yüzden lensini doktordan alsan daha iyi olur. Bide biz çizdirme diyoruz çünkü tonla tedavi yöntemi var sana uygun olanı bulup yapıyorlar. Lasik adı altında tonla tedavi yöntemi var. iLasik var, IntralaseLasic var, Fakik-IOL var. http://www.dunyagoz.com/lazer.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Tamam da, orada lasik ve laserle flap açılan lasik dışındaki bütün yöntemler, lasik sıçtıktan ya da çok ciddi bir göz hastalığı geçirdikten sonra kör olmaya doğru giderken tekrar görebilmeni sağlamak için, yani tedavi sonucunda gözlükle aldığın kaliteyi kesinlikle almıyorsun, sadece başarılı geçen lasik ameliyatı gözlükle aldığın sonucu veriyor sana ve hastalardan en az %20 si buna erişemiyor. Mesela ghosting gibi sorunlar var, herşey net, ama herşeyin bi tarafına ghost görüntüsü düşüyor, bulanık bi şekilde ama göz testinde 20/20 çıkıyorsun, legal olarak ameliyat başarılı geçiyor, ama yaşadığın sorunu sorundan saymıyorlar. Bunun gibi ölçülmeyen, varlığı bilinen ama ameliyatı başarısız geçti kılmayan onlarca komplikasyonlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 lens olayında ilk başta öle tırsaklık yaşayacaksın.. kişiye göre bu süre 1gün de olabilir 1ay da.. deli gibi sulanabilir de batma da yapabilir. ama en komiği lens takmaya çalışma anlarıdır.. izlemesi komik tabi.. zamanla herkes, şağ şup diye takıyor lensleri.. bir dekontrolde lens deneme fikri daha bi saçma.. en azından kendi aldığın lensleri denemek lazım. orada 1000kişinin taktığı lens denenmez.. çapını falan iyi belirlesinler yeterki. git al dene.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Deneme lensleri öyle mi? Anaa, üretici falan ile halletmişler diye düşünüyordum ben. Ediyorlardır herhalde sterilize falan eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Göz hastanesine git derim, bizim bir aile doktorumuz vardı adamın yanlış lens vermesi yüzünden bir türlü kullanamamıştım. Göz hastanesinde muayeneden sonra verdikleri lensi şimdi ne zamandan beri kullanıyorum. Alırken bence aylık alın, yıllık vs çok sakat işler =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 lens de çok sağlıklı bir çözüm sayılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Chemical said: yok lensleri almak için değil, muayene lazım, numara yüksek astigmat var kırk tane ölçüm yapıyorlarmış normalde, türkiyede pat diye takıyorlar gözüne, sonra benim gibi uğraşıyorsun. yuksek numaa astigmat derken benim gozler lens numarasi olarak 6.5 miyop 3.25 astigmat ikiside ki normalde daha yuksek lens numaralarim ufak seninki kac ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 lens diye muhteşem bir şey var iken göz çizdirenleri anlamakta cidden zorlanıyorum. her gün max 5 dknızı ayırıp,lens takıp çıkarmaktan üşenen insanlar falan yaptırıyor sanırım bu kadar riskli bir operasyonu. ilk başlarda zor gelebilir lens kullanmak.baştaki ilk sorun göz kapaklarının istemdışı kapanması oluyor ilk hafta lensi gözünüze takmaya çalışırken. daha sonra alışılıyor. yine de sonuçta temiz kullanmak gerekiyor enfeksiyon için gerçi ben 7 senedir gözümde tek problem yaşamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 MacLeod said: lens diye muhteşem bir şey var iken göz çizdirenleri anlamakta cidden zorlanıyorum. her gün max 5 dknızı ayırıp,lens takıp çıkarmaktan üşenen insanlar falan yaptırıyor sanırım bu kadar riskli bir operasyonu. ilk başlarda zor gelebilir lens kullanmak.baştaki ilk sorun göz kapaklarının istemdışı kapanması oluyor ilk hafta lensi gözünüze takmaya çalışırken. daha sonra alışılıyor. yine de sonuçta temiz kullanmak gerekiyor enfeksiyon için gerçi ben 7 senedir gözümde tek problem yaşamadım astigmat war mi gozunde? yoksa hayat sana guzel tabe aksam cikarma minubuste uyuyunca gozuna yapismasin felan astigmatli olunca 15 dakka minubuste sizsan 1 saat gozleirn bulanik gziyosun gozune yapistigindan ama gozlukten sona acaip bi mucize tabe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 sol -7.25 -0.75 sağ -7.00 -1.00 ikinci rakamlar astigmat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 bu rakkamlara yaklaşık torik lensler var. kullananlar memnun. ancak BC'in çok önemli. Türkiye de çakallar ölçmüyorlar bile. kesinlikle ölçtür. Göz hastanelerinde doktoruna özellikle lens için muayene olmak istediğini belirt. bir çoğuna zaten firmalar birer adetlik deneme lensleri yolluyor. onları bedava deneyebiliyorsun. Ellerinde yoksa üç hafta içinde filan getirtebiliyorlar. Bu deneme lensinde herkes denesin kavramı da yok yav, saçmalamayın. öyle bir yer varsada uzaklaşın oradan. Firmalar birer adet lens gönderiyorlar sadece. size özel yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 said: "astigmatli olunca 15 dakka minubuste sizsan 1 saat gozleirn bulanik gziyosun gozune yapistigindan ama gozlukten sona acaip bi mucize tabe" ahaha yok abi öyle bişi. bausch & lomb purevision ve pv. toric kullanıyorum, 3-4 gün gözden çıkarmadığımı bilirim yani. 30 gün gözde kalabiliyomuş. sen ne kullanıyosun ki böyle ayrıca deneme lensi de öyle herkesin taktığı lensler değil, bildiğin kutudan yeni çıkarılan 0 lens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 "roket adam" said: said: "astigmatli olunca 15 dakka minubuste sizsan 1 saat gozleirn bulanik gziyosun gozune yapistigindan ama gozlukten sona acaip bi mucize tabe" ahaha yok abi öyle bişi. bausch & lomb purevision ve pv. toric kullanıyorum, 3-4 gün gözden çıkarmadığımı bilirim yani. 30 gün gözde kalabiliyomuş. sen ne kullanıyosun ki böyle ayrıca deneme lensi de öyle herkesin taktığı lensler değil, bildiğin kutudan yeni çıkarılan 0 lens. abi elini ayagini operim boyle bi cozum varsa astigmatli lenste. ayni bonepart inki gibi oluyo gozlerim, en ufak uykuda cat yapi$iyo B&L toric 66 lar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 astigmat kaç sizde?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar