di Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 E-posta ile geldi bana. Pek guzelmis. said: 15 Mayıs 1919 -Yav bırak Mustafa abi yaa, sen mi kurtarıcan memleketi Allah aşkına! - Ama işgal zırhlıları... - Boşver şimdi sen işgal zırhlılarını filan.... Gün gelir, memleketin malını mülkünü tapusuyla İngiliz'e satar bunlar. - Yok canım! - Yeminle söylüyorum, İngiliz vatandaşı bakan bile getirip koyarlarsa şaşma. - Ama ahval ve şerait... - Güzel abim yaranamazsın. .. Bak şimdi binicez bu dandik gemiye, taaa Samsun'a gidicez, savaş, boğuş, kendimizi paralayacağız, diyelim becerdik, devrim mevrim, anlata anlata dilinde tüy bitecek, sonra sen kahırdan ölücen, önce biraz ağlıycaklar , sonra gene "Son Osmanlı Padişahı" diye pankart açacaklar, mezarında dönücen. - Saltanat kalsın diyosun yani... - Alışmadık kıçta don durmaz abi, egemenlik megemenlik vereceğine, iki çuval kömür ver, daha iyi... Aha buraya yazıyorum, açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar, bu gemiyi de jilet yaparlar, söylemedi deme. - Efkarlandım be... - Yakma o cigarayı gözünü seveyim, yarın öbür gün belgesel yaparlar, keş gibi gösterirler seni haberin olsun. - Hal çaresi nedir peki? - Al padişahın kızını, yırtalım. - Millet ne olacak? - Onlar da ulemaya sorsun artık ne olacaklarını, bize ne, kendi düşen ağlamaz. - Laik olmasınlar mı, birey olmasınlar mı , kendi lisanları olmasın mı, şıhlara şeyhlere mi bırakalım kaderlerini? - Bak ne güzel söylüyorsun, kader der geçerler, takalım takkemizi bakalım dalgamıza, iş çıkarma başımıza... - İyi de, yazık olmaz mı? - Asıl bu yaptığını yaparsan yazık olur... Bazıları sana inanacak, etkilenecek, senin fikirlerini yaşatmaya kalkacak, hayatları kayacak, evleri basılacak, içeri tıkılacaklar, kimine saçını örtmediği için fahişe diyecekler, kimine milletin malını Arap'a satmayın dediği için komünist diyecekler, kimine Ne Mutlu Türküm Diyene dediği için faşist diyecekler, darbeci diyecekler.. . Yorma ahaliyi, kula kulluk edelim, rahat edelim. - Yok arkadaş, ben bi deniycem. - E sen bilirsin abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narziss Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Yılmaz Özdil'in bir yazısıydı bu. Gazetede okumuştum ve acayip hoşuma gitmişti. +rep veriridim olayıdı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 baya başarılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 bu adam istanbuldan ankaraya gitmek için önce trabzoan ordan hakkariye sonra da antalya üzerinden ankaraya gitmese çok güzel olacak ama olmayınca olmuyo işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Ben çok beğenmedim yazıyı.Biraz faşist solculuk var gibi yazıda.Ya da solcu faşistlik.Bilmiyorum bu terimleri çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Terimleri bilmiyorsan nasıl kullanabiliyorsun? :) Epey oldu sanırım Yılmaz Özdil bu yazıyı yazalı, çok güzel yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Hangi ideolojiye ait olursa olsun Atatürk'ün ağzından yazılmış yazılardan iğreniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 çok laubali olmuş bence de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Cassiline said: Hangi ideolojiye ait olursa olsun Atatürk'ün ağzından yazılmış yazılardan iğreniyorum. Yazidaki Ataturk karakteri sadece gercek hayatta kullandigi ve saga sola cekistirilemeyecek cumleleri tekrarliyor zaten. Ataturk'un agzindan olmayan seyler yazilmamis yani. Ne dediyse o yazilmis yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 güzel yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 gayet güzel yazılmış ve düşünülmüş begendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 çekilin ben yazarım. haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 di said: Cassiline said: Hangi ideolojiye ait olursa olsun Atatürk'ün ağzından yazılmış yazılardan iğreniyorum. Yazidaki Ataturk karakteri sadece gercek hayatta kullandigi ve saga sola cekistirilemeyecek cumleleri tekrarliyor zaten. Ataturk'un agzindan olmayan seyler yazilmamis yani. Ne dediyse o yazilmis yine. Timciğim, uzun uzun tartışmaya gerek yok, anla işte demek istediğimi. Evet savunduğu fikirlere katılıyorum fakat yanlış bence bu üslup. Kahvehanede memleket kurtaran iki random herif diyaloğu bildiğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Abi ... Ne diim ki. Cok kasiyosunuz cidden. Saeros da oyle mesela. Tam aksine Ataturk cok kafa adamdi bence. Gerektigi yerde gerektigi gibi bi adamdi. O yuzden garip gelmiyor bana. Kahvehanede de, icki masasinda, samsunda halkin karsisinda, hepsinde ayni adam Ataturk. Yani fikrinizdir zikrinizdir, saygi duyulmayi haketmeyen fikirler de degil benim yazilarinizdan anladiklarim ama diyorum ya; bu kadar kasmanin anlami yok. Yazi amacina ulasir nitelikte. Cok da usturuplu yazilmis. Hani bu yonden baksaniz daha rahat, daha anlasilir hersey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Atatürk'ün nasıl bir kişiliği olduğuyla alakası yok ki. Kaldı ki olsa bile "Bence Atatürk şöyleydi..." demenin manası yok. Hiç birimiz o dönemde yaşamadık, hiç birimiz anlatılanların dışında Atatürk'ü tanımıyoruz sonuçta. Benim sevmediğim olay, "Atatürk"ün ağzından konuşulması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 di said: Abi ... Ne diim ki. Cok kasiyosunuz cidden. Saeros da oyle mesela. ne kasması abi, laubali olmuş dedim sadece :p tamam atatürk'ün putlaştırılmasına da karşıyız ama bu şekilde karikatürvari bi konuşturma çabası da güzel durmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Yazı ziyadesiyle pek iyi olmasaydı siz haklı olabilirdiniz karikatürize edilmesi kötü olmuş demekle ama şu an için cuk oturmuş her şey ve elimizde fevkalade bir yazı var. Aferim Yılmaz'a valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar