Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Muhasebe - Hukuka Giriş Kitap Önerileri & Hangisi Daha Kolay Geçilir

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu iki dersten en az birini vermem gerekiyor 3. sınıfa geçebilmek için. Yoksa yallah askere uzun dönem. Bu iki dersten en kolayı hangisidir (Ben sayısalcıyım bu arada). Kitap önerileriniz nelerdir. Çalışma sistemi vs. Sınava 2 ay kaldı ben daha hiç bakmadım. Benim bu iki derstende hiç temelim yok. Bana basit dille anlatan kaynaklar lazım. Hadi kurtarın beni bu dertten =(
Sosyal ağlarda paylaş

biz kemal gözler'in hukukun temel kavramlarını okuduk bu dönem. kitabın başındaki açıklamada aynı kitabın 4 versiyonu var diyor, dördüncüsü "Genel Hukuk Bilgisi, Bursa Ekin Kitabevi Yayınları" imiş ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak haızrlanmış bir kısa ders kitabıymış.

Bence işini görür.
Sosyal ağlarda paylaş

Açık öğretim evet. Ya geçen yıl sadece işletmeyi verdim. 4 dersim var. Biri gitti kaldı 3. Geçen yıl bir ders daha verseydim 3. sınıftaydım. Hukuktan 25 27 aldım vize final. Muhsebe 34 37 aldım. İkisinide sallamıştım. Nitekim hiç bişey bilmeden işletmeyi geçtim ama bu ikisinden çaktım. İktisadı söylemiyorum bile onu gelecek yıla bıraktım.

Muhasebe banada basit geldi. Yani ezberden çok mantık üzerine sanki. Özellikle hangisine abanayım. 1 ders verirsem 2 dersim kaldığı için 3. sınıf geçebiliyorum. O yuzden birine özellikle abanmam gerekiyor.

Murat yayınlarını öneren bir arkadaşım olmuştu
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:

ikisinden birden geçmen lazım açıköğretimse. birer hafta sıkı bir şekilde çalışsan yeter.

Sınıf tekrarlamamak için mi? Eminmisin bana 2 ders versen 3tesin dediler. 1ini vermiştim kaldı 1 tane.

Teşekkürler arkadaşlar murat yayınları ve o el kitabına yarın kırtasiyeden bakacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır burda konu açılmışken, bende bir fikir alayım sizden. Bu açıköğretimin herhangi bir bölümüne üniversite mezunları öss'ye felan girmeye gerek kalmadan kayıt yaptırabiliyormuş. Gerçi öss den de çok bir puan istemiyor ama.

Açıkcası hobi olarak girip herhangi bir bölümü okuyasım var, hani hem hobi olur v.s. Kafamda Felsefe var.

Sınavlar nasıldır, zor mudur ? vs. okuyan varsa fikirlerini alabilirmiyim ? yani sırf felsefe için değil diğer bölümler içinde fikirlerinizi merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hukuğa girişte çeşit çeşit kitaba gerek yok.Açıköğretim al yeterli eğer ki 5 sene önceki hukuğa giriş değişmediyse zaten çıkıcak sorularda belli.

Gaiplik kararı , ölüm karinesi , ölüm karinesinin şartları kime verilebileceği , iyi niyet , hakkaniyet , iyi niyet ve hakkaniyet arasındaki bağlantı./ki bunu size bir öykü verip fiili gerçekleştiren sahsın hüküm alıp alamayacağını da sorabilir.Bir de hukuk sistemindeki yargı öğeleri/danıştay sayıstay ıvır zıvır gibi. korkma o yüzden.

genel muhasebe de o kadar zor değil/yine değişmediyse kasa kodlarını aklında tutarsan çok fazla zorlanmazsın bir de alacak verecek iskonto da düzgün toplama cıkarma şart =P neyse kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında açık öğretim için murat kavram vs farketmiyor neredeyse hepsi işe yarar gibi zaten adamlar çıkmış sorulardan yararalanarak ayarlıyorlar kitapları hanisorulmayacak yere boşuna çalıştırtmıyorlar..

2 gün stajyer gibi kadıköyde bir açıköğretim derhanesine gittim her şey ezber.. ve "buradan soru gelmiyor" diye konu atlamalar fln var ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...