harrykewell Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 MİLLİYET said: Batman'da 15 günde 5 kuyu açıldı Arif ASLAN/BATMAN, (DHA) BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde, 32 gravite ile Türkiye'deki en kaliteli petrol üretiminin yapıldığı Şelmo Petrol Sahası'nı kiralayan ABD'li milyarder petrolcü Malone Mitchell'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Transatlantic Petroleum şirketi, bölgede 15 günde 15 kuyu açtı. Daha önce günde 1600 varil petrol üretiminin elde edildiği sahada, son kuyularla birlikte üretim günlük 3 bin varile ulaştı. Yayalar Köyü Muhtarı Ahmet Aksoy ve Danagözü Köyü Muhtarı Hanefi Yılmaz, kuyuların açıldığı tarla etrafındaki arsaların ekilemez hale geldiğini iddia etti. ABD'nin milyarder petrolcüsü Marlone Mitchell, günde 1600 varil üretim yaptığı Batman'ın Kozluk İlçesi'ndeki in Şelmo Petrol Sahası'ndaki üretim, 3 bin varile ulaştı. Bu yıl 30 kuyu hedefleyen ABD'li firma, yeni yılın ilk 2 haftasında kuyu sayısını 15'e çıkardı. 32 gravite ile en kaliteli petrolün çıktığı Şelmo sahasında, Yayalar Köyü yakınlarında Kenan Kaplan'a ait 7 dönümlük arazide 1700 metrede kaliteli petrol tabakasına rastlandı. Günde 350 varil petrol üretiminin yapıldığı kuyu yakınlarına Şelmo- 45 ve Şelmo- 51 nolu kuyularda sondaj çalışmalarına da start verildi. 2011'in sonuna kadar Şelmo sahasında 100 kuyu açmayı hedefleyen ABD'li şirketin önündeki en büyük engel ise yüksek maliyet. Türkiye’de arama yapmanın maliyetinin Oklohama’ya göre 10 kat daha yüksek olduğu belirtilirken, ABD'li firma, TPAO ile diğer petrol sektörlerinden emekli olanları bünyesine alıp petrol arama atağına geçti. MUHTARLAR: MAĞDUR TARAF KÖYLÜLER 1954 yılından beri petrol üretiminin yapıldığı Şelmo sahasında birçok yabancı firmanın sahayı kiraladığını söyleyen Yayalar Köyü Muhtarı Ahmet Aksoy, “Geçen yılın ortalarında sahayı kiralayan ABD'li firma, burada istihdam alanı yaratacak diye çok sevinmiştik. Peş peşe kuyuların açılmasıyla birlikte hayal kırıklığına uğradık. Çünkü ağır tonajlı araçlar yollarımızı bozdu. Yağışlı havalarla birlikte araçlar köy yollarına giremez oldu. Petrol çıkarılan arazilerin etrafı ise petrol atıklarından kullanılamaz halde. Mağdur olan taraf bizleriz. 300'e yakın işçinin büyük bölümü başka yerlerden getirildi. Petrol şirketleri yollarımızın onarımını bile yapmıyor” iddiasında buludu. İl Genel Meclis üyesi Metin Yalçın ise 1500 dönümlük araziden 320 dönümünün tapulu olduğunu belirterek, “Sızıntı petrol yüzünden arazimin bir bölümü kullanılamaz duruma geldi. Petrol toprağımızdan çıkıyor. Ama nimetlerinden hep başkaları yararlanıyor. Hakkımızı arayacağız” dedi. Milliyet NOT : lütfen konuyu siyasete çevirmeden devam edelim, zira memlekette neyin ne olduğunu herkes görüyor biliyor... edit/dasaa:başlık değiştirildi
Red Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 gittiler batman diye film yaptılar her batman yazısı gördüğümde film gelio aklıma
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 yemeğenin malını durumu olmuş her zamanki gibi
matama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 ya birakk standart pis koylu bende mandira isletiyorum ne ac gozlu olduklarini biliyorum hiyarlarin, muhtar aciktan para istiyordur ona buna bagis istiyordur yapilmayinca cingar cikartiyorlar. altindan petrol cikiyo ne tarimi turk koylusu oyle ezilen fakir falan degil, tam tersi devlete nasil sokarim, nasil tesvikle koseyi donerim , nasil kahvede daha cok zaman gecirir ama belesten kazanirimcidir geccc
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 auhauhauhauahuahuahuahua ama cidden öyledir yani..
necmi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 matama said: ya birakk standart pis koylu bende mandira isletiyorum ne ac gozlu olduklarini biliyorum hiyarlarin, muhtar aciktan para istiyordur ona buna bagis istiyordur yapilmayinca cingar cikartiyorlar. altindan petrol cikiyo ne tarimi turk koylusu oyle ezilen fakir falan degil, tam tersi devlete nasil sokarim, nasil tesvikle koseyi donerim , nasil kahvede daha cok zaman gecirir ama belesten kazanirimcidir geccc (tu)+rep
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 matama said: ya birakk standart pis koylu bende mandira isletiyorum ne ac gozlu olduklarini biliyorum hiyarlarin, muhtar aciktan para istiyordur ona buna bagis istiyordur yapilmayinca cingar cikartiyorlar. altindan petrol cikiyo ne tarimi turk koylusu oyle ezilen fakir falan degil, tam tersi devlete nasil sokarim, nasil tesvikle koseyi donerim , nasil kahvede daha cok zaman gecirir ama belesten kazanirimcidir geccc köylü milletin efendisidir bilader
Red Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 hangimiz yapmıyoruzki onlar yapmasın.aç kalmamak için yapacak yani.
Ramocan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Köylü pis tamam da niye ABD firması açıyor, Türk firmalarına kıran mı girdi ?
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 yok biz alıştık toprak satmaya kolay geliyor. matama çok sağlam özetlemişin durumu bi +1 de benden.
fede Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Ramocan said: Köylü pis tamam da niye ABD firması açıyor, Türk firmalarına kıran mı girdi ? kaç tane şirket var. bi tpao var bi de yeni kurulan bi şirket var venezuellaya gitmişti. 2 tane. nası baş edecek amerikanlarla
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Siyasetsiz çok güzel lan hayat baya güldüm bu topikte :D
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 şu konuyu bir ben mi vizyondan sanıyorum her görüşümde
Norak Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 bruce wayne kesin girerdi petrol işine zaten
Messor Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 fede said: Ramocan said: Köylü pis tamam da niye ABD firması açıyor, Türk firmalarına kıran mı girdi ? kaç tane şirket var. bi tpao var bi de yeni kurulan bi şirket var venezuellaya gitmişti. 2 tane. nası baş edecek amerikanlarla şirket sayısı fazla türk tarafında. ama malum nedenlerden abd firmaları aramayı rahat yapıyor. finansal kısım da bunlardan biri. Tpaoda ciddi paralar akıyor Ayrıca bu haber bildiğin kolpadır. 15 günde 15 kuyu açıp üretime katmak diye bişi yok. efsane sıkış olmuş. türkiyede bu tür haberler bol bol yapılır, politik nedenlerden. sen bi anda 15 kuyu açacak sonrada 100 tane açarız diyecek bi bilgiye sahip olamazsın. 32 API de iyimiş, resmen gaz verilmiş ortama. 100 kuyu 32 api dan resmen rengi değişir oranın. tüm türkiye istatistiklerini de katlarsın. şuanda zaten en teknolojik sahalar ve en sağlam araştırmalar batman civarında. 100 kuyu demek çok büyük bir alan demek, ciddi anlamda. bunca zamandır herkesin mal olması demek. Ayrıca sızıntı petrol tarlaları bozuyomuş hahahahahha. sızıntı petrol ne abicim, nerden sızmış? Kısacası bu haberi okumamış varsayın.
Kenjuro Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2010 http://www.itusozluk.com/img.php/e026a8d2a1121d97879e945b1da1a83b18350/batman+belediyesi+nin+batman+i+dava+etmesi
Messor Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Aket-Atum said: API nedir? gravite diye adlandırdıkları şey. american petroleum institue gravityden geliyo
Öne çıkan mesajlar