Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koltuk Krizi

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

sipeyskeyk said:

Biz o bakanın görevinden alınmasını istesek (kendi içlerinde bile bu kadar tepki varken.) çok mu uç bir diplomatik hamle olur ? Mesela davos olayında da israil son derece yumuşak karşıladı olayı, onların kamuoyunda da birsürü tepki oldu.Ben biraz daha sert tepki verilebilirdi diyorum bu kadar basit.Özür gelmeseydi büyükelçiyi çekiyorduk zaten, adamın uçak bileti bile hazırdı.O zaman ne diyecektiniz acaba merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

sipeyskeyk said:

Biz o bakanın görevinden alınmasını istesek (kendi içlerinde bile bu kadar tepki varken.) çok mu uç bir diplomatik hamle olur ? Mesela davos olayında da israil son derece yumuşak karşıladı olayı, onların kamuoyunda da birsürü tepki oldu.Ben biraz daha sert tepki verilebilirdi diyorum bu kadar basit.Özür gelmeseydi büyükelçiyi çekiyorduk zaten, adamın uçak bileti bile hazırdı.O zaman ne diyecektiniz acaba merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Alexi_Septimus said:
Türkiye'nin askerleri kafasına çuval geçirilip kaçırılmadı mı? Sınırdaki köylere yanlışlıkla bombalar atılmadı? Tatbikat hatası diye gemiler batırılmadı mı?

Iran ve Amerika gibi ülkelerin hükümetleri de bunlara karşılık olarak sadece özür dilemedi mi? Biz de bunları kabul etmedik mi?

Sandalye mevzusundan mı büyük elçi çekecek Türkiye gibi bir ülke, Israil gibi bir ülkeden bırak allahını seversen ya.

Fatih sen karışma.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi büyükelçiyi geri çekme dediğiniz şeyin uluslararası hukukçası "ben seninle tüm irtibatımı kesiyorum"dur ki çok fazla abartı olur şu olayda yani. Ben olsam nota yollarım bir tane çekin kulağını dışişleri bakanınızın diye ki özür dilemiş zaten, Davos sonrası şu kadarla atlatmamız gene iyi diyeyim ben.

Türkiye de çekmek üzereydik falan türevi çene yapabilir, yapsın da zaten dışarı yönelik ama çekmezdi, öyle söyleyeyim =) daha net kelimelerle yavaş çeksin diyeyim hatta ehueh.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Özür gelmeseydi büyükelçiyi çekiyorduk zaten, adamın uçak bileti bile hazır.O zaman ne diyecektiniz acaba merak ediyorum.

örnek cümle said:

Halamın bıyığı olsay, amcam olurdu.

Bir çok yönden birbirine benzer bu iki cümleyi lütfen birbiriyle karşılaştırıp benzerliklerinizi yazınız.

Griswold said:

Abi büyükelçiyi geri çekme dediğiniz şeyin uluslararası hukukçası "ben seninle tüm irtibatımı kesiyorum"dur ki çok fazla abartı olur şu olayda yani. Ben olsam nota yollarım bir tane çekin kulağını dışişleri bakanınızın diye ki özür dilemiş zaten, Davos sonrası şu kadarla atlatmamız gene iyi diyeyim ben.

Türkiye de çekmek üzereydik falan türevi çene yapabilir, yapsın da zaten dışarı yönelik ama çekmezdi, öyle söyleyeyim =) daha net kelimelerle yavaş çeksin diyeyim hatta ehueh.

Hukuk danışmanım da gereken cevabı vermiş zaten, ben uyurken o uyumamış saolsun.

Konuyu daha fazla uzatmaya gerek olduğunu sanmıyorum, ama şuna da değinmeden geçmek istemiyorum.

sipeyskeyk said:

Sen defol git arkadaşım, adam gibi konuş karşında arkadaşın yok senin.

:S
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:

gecko said:

dava açsalar oha ötesi olurdu herhalde, sonuçta burda diplomatik bir kriz var sen bir nevi devleti temsil ediyorsun orda. neyse olay bitti geçti sanırım artık

Evet adam o an farketmiyor sonuçta kapıda biraz bekledi diye kimse de çekip gitmez yani sonra da olaylar gelişiyor ve İbranice konuşuyorlar.

Yanlız ben gittikleri ülkenin dilini biliyor/öğreniyor zannediyordum büyük elçileri

bence israil büyükelçisinin ibranice bilmemesi daha büyük bir fail.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...