Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koltuk Krizi

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

İç siyasete girmiyor diye bir şansımı deneyeyim dedim.

Olay şu :

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Çelikkol’u makamına davet edip, kendisininkinden alçak bir koltukta oturttu. Ardından da İsrailli gazetecilere dönüp, İbranice, “Görüyorsunuz, o bizden aşağıda oturuyor, biz yüksekteyiz ve burada sadece İsrail bayrağı var” dedi. Bu muameleye Türkiye’nin tepkisi çok sert oldu.

TRT Türk muhabiri Fatih Er, Türkiye-İsrail arasında patlak veren ‘alçak koltuk’ krizini Kudüs’te taraflarla görüşecek Hürriyet için yazdı. Fatih Er’in gözlemleri şöyle:

Davos’ta Başbakan Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez arasında yaşanan “One minute” krizinin birinci yıldönümünde tansiyon düştü derken bu kez Türkiye-İsrail ekseninde “alçak koltuk” krizi patlak verdi.

‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun son bölümünde, İsrail gizli servisi Mossad’a bağlı ajanların çocuk kaçırırken gösterilmesi, İsrail hükümetini kızdırmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile Ankara’daki ortak basın toplantısında İsrail’i eleştirmesinin ardından Tel Aviv düğmeye bastı.

Bakanlığa çağırdı koridorda bekletti

Aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Lieberman’ın yönettiği İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Türkler İsrail’e vaaz verecek son kişilerdir” ifadesini de içeren sert açıklamasından sonra, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u önceki gün makamı yerine meclisteki bürosuna çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, diziden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, siyasi yorumculara göre Çelikkol’u ağırlamasında “diplomatik nezaket sınırlarını” da aştı. Türk Büyükelçi önce bir koridorda bekletildi, ardından küçük bir odaya alındı ve Ayalon’un oturduğundan çok daha alçak bir koltuk tahsis edildi. Çelikkol’a hiçbir ikramda bulunulmaması da dikkat çekti.

Buradaki mesaj şu: Biz daha yüksekteyiz
Bakanlık tarafından bu görüşmeye özel olarak davet edilen İsrailli gazeteciler, fotoğraf çekimi için ikilinin tokalaşmasını istediğinde ise Ayalon, Türk Büyükelçi’nin yanında İbranice şu yanıtı verdi: “Hayır, tokalaşmayacağız. Buradaki önemli mesaj şudur: Görüyorsunuz, bizden aşağıda oturuyor, biz yüksekteyiz ve önüne tek bir bayrak koyduk (İsrail bayrağı). Ayrıca gülmüyoruz.”

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13460832.asp

Bugün israil'in özür dilemesiyle sorun çözülmüş güya.

Böyle bir diplomatlık olabilir mi ? Bu yapılan hareketi çocuk yapmaz.İsrail gibi bir ülkenin dışişleri yetkilisi nasıl böyle bir mallık yapabiliyor aklım almıyor.Asıl tartışma konusu Türkiye'nin tavrı doğru mu sizce ? Bence çok yeterli değil.Özür beklemekten ziyade daha sert önlemler alınabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Avigdor Liebarman ve ekibi bu konulardaki dengesizlikleriyle ün salmış dünyada ve İsrail'de.diplomatik rezalet ve yani böyle çok rezillikleri de bulunuyor bu adamların.

Resmi bir şekilde özür dilendi, bir süre boyunca olayı kapatacak bir adımdır bu ama bu mantalitenin değişmesi gerekiyor İsrail'de ve kendi halkı da son derece rahatsız bu konudan.Ama bu uluslararası platform da bizleri de bağlamaz, Başbakan da bu konuyla ilgili" Koalisyon Hükümeti olması İsrail'de Türkiye'yi bağlamaz." gibi bir açıklama yaptı.

Türkiye, Başbakanı ve Dışişleri vasıtasıyla gerekli tepkileri verdi bana göre. Özellikle İsrail'in genel politikası hakkında en muhalif tutumu üstleniyoruz komşu ülkelere nazaran.

Ekstradan alacağımız bir ambargo ya da bir önlemin bize nasıl yansıyacağını çok iyi hesaplayıp ona göre adım atmamız gerekiyor,doğru ya da yanlış olur diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hangisindeydi hatırlamıyorum da haberlerin birinde koalisyonun diğer kanadındakilerden birisi Türkiye ziyaretine gelicekmiş te, bu denyo da o ziyareti zora sokmak için böyle bi halt karıştırmış deniyodu. Ne kadar doğrudur bilemem. Ama durup dururken tutup ta böyle bişey yapmanın elle tutulur bi tarafı yok.
Davos yaklaşıyo, adam olun yoksa süründürürüz ulan mesajı olma olasılığı daha fazla gibi ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

sipeyskeyk said:

Asıl tartışma konusu Türkiye'nin tavrı doğru mu sizce ? Bence çok yeterli değil.Özür beklemekten ziyade daha sert önlemler alınabilirdi.

Ne yapacaz sınıra asker mi yığacaz?

Oh wait...

İşgal mi edecez?

Oh wait...

Bize bağımlı olduğu kaynakları mı keseceğiz?

Oh wait..

Ne çok biliyosun.

Dış politikada tepki vermek için işgal edip dalmaya gerek yok, RTS oynamıyoruz.

Büyükelçini uyarısız geri çekersin.
Üye olduğun uluslararası kurumlardan israil aleyhine karar çıkartmaya çalışırsın (Bu olayda.)
O bakanın görevinden alınmasını istediğini içeren bir nota verirsin.(Yerse.)
Uzman değilim daha birçok yol vardır eminim.
ille asker basıp sağ clicklemeye gerek yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce biz bir köylülük yaptık, onlar da köylü olduklarını kanıtlamışlar aynı kalitede bir cevap vererek.

Biz başta teamüle uygun bir şekilde tepkimizi gösterseydik te böyle bir şey yapsalardı baya prim yapabilirdik. Şimdi bizim kaybettiğimizin yanında İsrail'in kaybettiği hiç bir şey. En azından bu sefer düzgün cevap vermişiz.

Ayrıca İsrail'de koalisyon olması, dışişleri bakanının bilmem ne olması bizi bağlamaz, karşılayanın makamına ve yaptığına bakılır sadece mantıken.

Tıpkı Tayyip'in Davos'ta yaptığına az bile yapmış diyip bu sırada biraz başbakan olması dolayısıyla ve bir uluslararası konferansta bu sıfatıyla bulunuyor olması dolayısıyla köylülük yapmış dememiz gibi. Ben dedim en azından, beni geç o konferanstakilerin çoğu da aynı şeyi demiştir heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuna kada AKP karşıtıyım ama davos'ta yapılan hareket doğruydu.Dış politikada artık biraz kararlı gözükmemiz gerekiyor,hakettiğimiz yerde değiliz çünkü etki olarak.

yani bu günlerden

daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum, israil gibi bir ülkeye kesinlikle taviz vermemliyiz kaliteleri ortada işte.

Sosyal ağlarda paylaş

İsrail de tam köylü ülkesiymiş anasını satayım, zaten yaptıklarıyla, saldırılarıyla şerefsiz olduklarını sermişlerdi gözler önüne de, başka dilde ayar verip artislik yapmak da on numeröymüş.

hebelehübele deyip zııt erenköy demek gibi, eğlenceliymiş denyo
Sosyal ağlarda paylaş

dün okudum gazetede.
gerçekten de ilkokul şakası gibi kumpas kurmuşlar.çok rezilce birşey.yani ne küçük şeylerle uğraşıyorlar yok alçak koltuğa oturtmak yok bekletmek..sonra da türkiye bize ahlak dersi verecek son ülke diyorlar ya baya komik.

bi de büyükelçimizin de anlamaması normal koltuk olayını çok içten pazarlıklılarmış fakat o kadar bekletilince gitseymiş keşke.
Sosyal ağlarda paylaş

gecko said:

Masakari said:

Pembe İncili Kaftan'ı da mı okumamış bunlar?

öyle bir büyükelçimiz var ki, adam pişmiş kelle gibi sırıtıyor oturduğu yerde. kalk git ne oturuyorsun bir insan bu kadar mı gurursuz olur?

O kadar kolay değil o iş. Onu bende düşündüm ama sonra görevi bıraktı gitti diye burda dava açılabilir falan hakkında diye düşündüm yada böyle bişiler
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...