Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kayak vs. Snowboard

xaty

Öne çıkan mesajlar

Uludağda ki Tüm işletmeleri Türkiye Kayak Federasyonu aldığı için ski pass fiyatları ile istedikleri gibi oynayabiliyorlar.

Arkadaşın sorusuna gelince yaklaşık 7 yaşımdan beri kayak yapıyorum. Annem Milli Takımlar Antrenörü filan idi. Bildiğim bişey varsa oda kayak ve snowboard olayının gerçekten birbirinden çok farklı olduğudur. Bu noktada iki sporda da temelde malzemelerde amaç üşütmemek olsa bile malzemelerin yapısı bile seçeceğiniz spora göre değişir.

Zaten kayak merkezlerinde kiralanacak noktalarda istediğini elde edersin. Kayak odalarında ki arkadaşlarda yardımcı olurlar..

Uludağa gelirseniz de bilgimiz olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim 15€'luk fiyat Erasmus öğrencilerine özel fiyattı, aynı turu Slovenler de yaptı ama onlara 30€'ydu. Gerçi o da uygun gayet.

Bugün tekrar gittim, 9:00 - 14:00 arası baya kaydım. Biraz fazla düştüm bu sefer, hatta taklalar attığım oldu ama iyi eğlendim. Kaslarım ağrıyor şimdi. 5 saat durmadan kaydım sanırım, bir tek arada sıcak şarap içmek için durdum. Pistin ortalarında bar tarzı yerler var, ahşaptan yapılmışlar, ortalarında bir tane ateş yakmışlar, üstünde sosis yapıyorlar, müzikleri falan da baya keyifliydi; çok hoşuma gittiler.

Bugün Maribor yakınında olan Pohorje'ye gittim, taksiyle 5.30€ tuttu. Skipass 11€ (9:00 - 14:00 arası için), kayak takımının günlük kirası da 24€.

Gözlüğüm yoktu ama şansıma hava kapalıydı ve rüzgar veya yağış yoktu. O yüzden sorun yaşamadım hiç. Hatta hava da güzeldi, soğuktan şikayetçi olan görmedim.

Pazar günü kayak takımı alabilirsem önümüzdeki hafta 2 kere daha gitmeyi düşünüyorum. Türkiye'ye dönene kadar baya kaymış olcam da döndükten sonra naparım bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım bnde yeni başladım..hatta dün kartepedeydik arkadaşlarla..daha önce 1 kere board tecrübem vardı..kendim öğrenmeye çalışıyorum fakat dün 2. denememde anladım ki bu tek başına olmayacak bilenlerin anlatmasıylada olmicak...1-2 ders almak şart bnce...yne öğrenirsin ama vakit alır..allah korusun bide sakatlanırsın falan...bnde en kısa zamanda ders almayı planlıyorum...ve board kiralarken seviyeni belirt başlangıç diye ona göre ağır veya racing board u vermesinler..freestyle boardlar daha hafif ve düşüşün daha yumuşak oluyor..
Sosyal ağlarda paylaş

prodigy said:

şaka gibi olmus fiyat..uludağ'da ortalama günlük ski pass 50 ytl kayak board kirasi 30ytl 1 saat ders 100 ytl yol parası şehirden taksiyle cıkarsan 20 ytl bide yemek yemeye kalkarsan 15-20 ytl bide sucuk ekmek..

bide her türlü board derim ben ya geç gördüm konuyu biraz..

deli uçarım :) uludağa gelen olursa haber etsin bilmiosa fln yardımcı olurum.

sürekli orda mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

Clubber said:

arkadaşım bnde yeni başladım..hatta dün kartepedeydik arkadaşlarla..daha önce 1 kere board tecrübem vardı..kendim öğrenmeye çalışıyorum fakat dün 2. denememde anladım ki bu tek başına olmayacak bilenlerin anlatmasıylada olmicak...1-2 ders almak şart bnce...yne öğrenirsin ama vakit alır..allah korusun bide sakatlanırsın falan...bnde en kısa zamanda ders almayı planlıyorum...ve board kiralarken seviyeni belirt başlangıç diye ona göre ağır veya racing board u vermesinler..freestyle boardlar daha hafif ve düşüşün daha yumuşak oluyor..

board için bilmiyorum da kayak için kendin öğrenebilirsin bence, katılmıyorum mutlaka ders al diyenlere. Biraz ders videosu izlemekle, biraz etraftakileri gözlemlemekle olcak iş. Arada etraftakilere de sorabilir şu nasıl bunu nasıl yapıyorum/yapmalıyım gibisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

arada kartepeye kaçmayı düşünüyoruz bu konu süper olmuş.

istanbuldan ulaşım mümkün mü araba dışında, hatta dönüş için otobüs falan var mı baya önemli o? bir de orada kalıncak olsa bir gün falan otel ücretleri uludağ ayarı mı?
pistler iyiymiş heralde duyduğum kadarıyla da kar çekti canım resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

tek otel oldugu icin fiyatlar fahiş. greenpark kartepe yaz cıkar zaten bisiler google'da. istanbul'dan turla gelirsin iste gunubirlik ya da bi kac gun konaklamalı. 90-120TL ulasım, lift, sucuk ekmek, kayak dahil fiyatlar gordum ben gecen nette ararken. simdi somestr oldugu icin konaklamalı baya gomulebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

kalabalıksanız araba kiralayın vito falan ama sürücünün iyi olması şart..kayakları aşağıdan kiralamayın bi sıkıntı olunca kartepede yardımcı olmuyorlar..direk gidin kartepeden kiralayn ama tuzlu biraz 45-55 TL ayakkabısı dahil...oteller bu dönem pahalıdır..ama turlara bakabilirsn arkadaşnda dediği gibi..onn dşnda teleski parası fln var hafta içi 50 TL oda sınırsız...yazmşlardı sanırım...ama pistleri güzel ben hep geyikalanında kaydm...
Sosyal ağlarda paylaş

prodigy said:

şaka gibi olmus fiyat..uludağ'da ortalama günlük ski pass 50 ytl kayak board kirasi 30ytl 1 saat ders 100 ytl yol parası şehirden taksiyle cıkarsan 20 ytl bide yemek yemeye kalkarsan 15-20 ytl bide sucuk ekmek..

bide her türlü board derim ben ya geç gördüm konuyu biraz..

deli uçarım :) uludağa gelen olursa haber etsin bilmiosa fln yardımcı olurum.

valla ben 7'sinde oradayım ve uçma konusunda problemlerim var :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün aldım kayak takımımı, 2. el kayak, 2. el bot, bindingler kayak üzerindeydi zaten, pole'lar sıfır. hepsi birlikte 80€ tuttu.

çok karambole aldım, sadece kafamdaki fiyat aralığına ve boyuyla şekline dikkat ettim alırken. onun dışında marka/model hakkında en ufak bir fikrim yoktu.

salı günü gidicem kaymaya, memnun kalırım umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma sürekli soracak bir şeyler geliyor ve güncelleme süresi geçmiş oluyor. O yüzden arka arkaya mesajlar oldu, varsa imkan birleştirilebilirler.

Binding ayarlamayla ilgili ciddi desteğe ihtiyacım var. Bunu buralarda nereye nasıl yaptırırım hiç bilmiyorum, kendim yapamazmıyım neyin nasıl yapılacağını anladıktan sonra? Baktım da DIN ayarı dışında farklı şeyler de var sanırım ayarlanması gereken, ama detaylı bilgi bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
xaty said:

Aklıma sürekli soracak bir şeyler geliyor ve güncelleme süresi geçmiş oluyor. O yüzden arka arkaya mesajlar oldu, varsa imkan birleştirilebilirler.

Binding ayarlamayla ilgili ciddi desteğe ihtiyacım var. Bunu buralarda nereye nasıl yaptırırım hiç bilmiyorum, kendim yapamazmıyım neyin nasıl yapılacağını anladıktan sonra? Baktım da DIN ayarı dışında farklı şeyler de var sanırım ayarlanması gereken, ama detaylı bilgi bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

cok seyi etkiler oncelikle kontrol ve guvenligini etkiler oyuzden benim tavsiyem eger istanbuldaysan natulisdeki sport bsidi adi sinema katinda veya kalamisda var oraya ayakkabinla goturup kilona gore ayarlatman
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

ben board zannettim edit :D
Sosyal ağlarda paylaş

Çok şey öğrendim kayak konusunda, en son kırmızı pistte kayıyordum, dağdan ayrılcağımızda kayarak iniyorduk aşağıya falan.. Güzeldi baya, Türkiye'de imkanım olur da giderim umarım.

Tek sorunum hızlı giderken rahat duramamak ve dönememek, gerçi dönüyorum ama dik yamaçlardan arka arkaya zigzaglar yapıp inemiyorum, bir kaç zigzagdan sonra artan hızım kontrolü zorlaştırıyor. Ama bunun sebebi sanırım kayaklarımın boyları..

En büyük kazamdan da bahsediyim, yavaş yavaş kendime güvenip gelmişken günün sonuna doğru dik yokuştan inmemek için alternatif yola girdim. Pek kullanılmayan, dar ve gölge bir yol ama dolanarak diğer yola bağlandığından pek yokuşu yok. Ama gölge ve az kullanıldığından buzluydu. Daha önce ordan sorunsuz geçtim, pek zor bir tarafı da yok diye tekrar geçerken biraz hızlı gidiyordum. O sırada dönmeye uğraşırken fark etmediğim tümsek dönmek yerine düz gitmemi sağladı ve pistten dışarı çıktım o hızla. Önce sol omzumu bir ağaca çarptım, sonra kafamı başka bir ağaca çarptım. Kafamda gözlükten dolayı ufak bir yara oldu, omzum 1 hafta ağrıdı. Pek hasar yoktu ama o an baya korkmuştum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...