vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 said: Altın üreticilerinin merkezi Kapalıçarşı ve çevresindeki kanalizasyon kuyularından altın tozu çıkaran bazı kişiler, ailelerinin geçimini 30 yıldır bu yolla sağlıyor. Çarşı ve çevredeki atölyelerin kanalizasyon sularının döküldüğü yaklaşık 30 rögarın kapağını açıp içerideki atığı bir kova yardımıyla çıkaran vatandaşlar, çuvallara doldurdukları bu atığı daha sonra süzerek içindeki altın tozunu ayıklıyor. Çevrede ''ne yaptıklarını'' soranlara, belediye çalışanı olduklarını ve tıkanan kanalizasyonu açmak için çalıştıklarını söyleyen altın avcısı vatandaşlar, bu işi yapanların artmasını istemedikleri ve işlerinin sekteye uğramaması için, yaptıkları işin başkaları tarafından bilinmesini de istemiyor. Çalışmalarını çarşı ve çevresindeki dükkanlar kapalıyken, gece saatlerinde veya pazar günü yürüten gruptakilerden bazıları, 1-3 ayda bir açtıkları kuyulardan bazen 50 grama kadar altın tozu elde edilebildiğini, gruptaki 6 kişinin 30 yıldır ailelerinin geçimini bu yolla sağladığını anlatıyor. Altın avcıları, kendileri gibi altın arayanların sayısı arttığı için geçmişe göre işlerin daha kötü olduğunu ifade ediyor. kaynak ilgimi cekti, paylasiyim dedim. hakkaten oha, ne meslekler var su dünyada bazen sasiriyorum. pis bi is olsa gerek ama 1 ayda cikardiklari 50 gram altin 3000 TL falan demek. hLL.
huun Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 haliçi dibindeki çamuru kendilerine vermemiz şartıyla bedavaya temizleyecek caponları da incele o zaman. bu da yılların geyiğidir. ama ben uğur dündar'ın arenasında sittin sene önce bu konuya değinildiğini hatırlıyorum. turgut özal başbakan falandı. zaten turgut'un arası caponlarla çok iyiydi.
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 haberin yayinlanmasi hos olmamis bu acidan. Epey bi cogalacaktir altin arayanlar heh. Gazeteye bunu ispiyonlayani vururlar artik bi ara .
Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 (td) para için böyle şeyler yapmam =)
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 hahah azmonun yorumunu okuyunca aklimdan gecti de; ''bizim kari yüzügünü yuttuydu, hakkimi istiyorum!'' seklinde taleplerde bulunan yurdum insani da artabilir pektabi =P
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Yılların şehir efsanei gerçek miymiş ?
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 gerçek bu bizim bi hocamız vardı ailesi kapalıçarşıda bu altın işleriyle ugrasan o anlatmıstı böyle lavobolardaki altınları toplıyan ve meslekleri o olan bir sürü insan varmış
gecko Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 haliç te altın yatıyor o yüzden temizlemiyor efsanesi gerçekmiş demekki DİN DAN DÖN
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Çakma haber ya zaten orada kapının önünü bile devamlı süpürüyorlar toz altın arada dışarı giderse diye. Öyle boktan falan ekstra altın tozu çıkmaz yalan basbaya.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 cakma degil. star haberde adamlarla röportaj bile yaptilar.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 İyi de öyle külçe şeklinde değil ki bokun içinde, zerre halinde toz şeklinde olur koskoca kuyuda. Onu nasıl tek tek gözden geçirip de 50gr kadar bulabiliyorlar. Bildiğin "BokBusters" bunlar o zaman günlerce bokun içinde arıyorlar tozları. Yine de kapı önlerini süpürenler olduğunu biliyorum ve kanalizasyona da ayrı bir ekibin bakması baya ilginçime gitti.
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bunun kimyasal bir yolu mutlaka olmalı. o altının boktan ayrıştırılması kesin mümkündür ya. bi mezun olayım da çığır açıcam arıtımda: "BOKTAN ALTIN ÇIKARDI!"
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Sinirlendim ve tekrar hesapladım da 2-3 ayda max 3 bin lira hem de 6 kişinin kazancı, ne ki bu hiçbişi. Ulan bu kadar boktan bir işle uğraşacağınıza limon satın daha iyi be limon be limon!
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 yarın elinde süzgeçle 50 kişi toplanır oraya
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 "Tatar Ramazan" said: İyi de öyle külçe şeklinde değil ki bokun içinde, zerre halinde toz şeklinde olur koskoca kuyuda. Onu nasıl tek tek gözden geçirip de 50gr kadar bulabiliyorlar. Bildiğin "BokBusters" bunlar o zaman günlerce bokun içinde arıyorlar tozları. Yine de kapı önlerini süpürenler olduğunu biliyorum ve kanalizasyona da ayrı bir ekibin bakması baya ilginçime gitti. ahah bokbusters gercekten de. insanlar issizlikten naapcaklarini sasirmislar. almanyada mesela cöpcülük ya da morgda calismak gibi ''pis is'' diye tabir edilen mesleklerde, türkiye standartlarina kiyasla cok para kazanilabiliyor. ayda 3-4 k euro diye duymustum. o geldi aklima birden. ki bok ayiklamaktan daha efendi bi meslektir cöpcülük, o tartisilmaz eheh.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 3-4k euro mu hmmm Beni oraya aldırsana Vanille, maaşımdan yüzde veririm ilk 6 ay sana.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 @cüce : onu kastetmedim zaten, isin sakasi o. bu yine de pis bi meslek oldugunu degistirmiyo yani. @tatar ramo: he oldu. köyden kari getirttirir gibi, aldiririz bi ara raaadol. haydaa, typolara gel.
huun Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 almanya standartlarında 1 paket sigara kaç para? boktan işler netice itibariyle dünyanın neresine gidersen git boktan işlerdir. ilkokuldayken çok vardı alamancı arkadaşlar, hep sw oyuncaklarıyla falan gelirlerdi. "kızım senin baban işçi nabeer!!" diyince susarlardı.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 5 euro falan iste, en son zam gelmisti. ''kes lan proleter'' den de iyi hakaret olur ama sdfjk.
huun Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 çocuktuk o zamanlar, kıskanıyorduk. para vardı ama prayla bile alamıyorduk. yoksa ben severim alamancıları. acılarla yoğrulmuş, memleket hasreti çeken insanlar olnlar. ama babaları işçiydi hakkaten.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Lağım konusunu bile alamancilara cektik ya, ben ona yaniyorum. cok iyi beceriyorum galiba bunu.
huun Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 ben daha çok karısının bokunda altın yüzük arayan adam hikayesine takıldım ama bence evet geçelim o konuyu. hiç olmamış gibi davranacak kadar centilmenim.
Öne çıkan mesajlar