Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bass gitar?


zagorx

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bass gitara başlamak istiyoruma ama bi yandanda cesaret edemiyorum beceremem diye. Ders almak istiyorum. Kaç derste adam gib çalmaya başlarım . Ders fiyatları ortalama ne kadar? İyi bi bass gitar ne kadar? Neler yapmalıyım ilk önce.
Kulağa hoş gelen bi şeyler yapmak için bass gitarın yanına hangi müzik aletleri gerekir. Bass gitarı sadece kendimde çalarak güzel şeyler ortaya çıkarabilirmiyim?

Sorularıma sizin gibi bilgili insanlardan cevap almak benim için önemli. Şimdiden teşekkürler cevap yazanlara .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir kere ders almadan biraz zor olur onun için ders almanı tavsiye ederim. 4-6 derste tahminimce yani 4-6 haftada kolay şarkıların bass larını çalcak kadar çalarsın. Ders fiyatları değişken tabi ama saati 10 ile 30 milyon arası değişiyo, ama ne kadar pahalı o kadar iyi diye bişey de yok. Şans işi biraz hoca işi.

İyi bir bass gitar diye bişey yok bence yani sen ne kadar iyiysen o da o kadar iyi olur ama tabii bi fender jazz bass ın yeri ayrıdır. 1000$ civarı falan olması lazım gelir orjinallerin galba. Ama sen başlarken 2. el cort falan al onla takıl ki dediğim aletin 2. eli 200-300$ dan fazla olmaz.

İlk önce ne yapmam gerek derken, önce parmak egzersizi yap bass ı aldığında. Bir sağ işaret parmagını bir sağ orta parmagını kullanarak yana doğru 1. 2. 3. 4. perdeyi kapayarak çal. Sonra bir alt tele geç. Bu alıştırmayı hocaya gidene kadar baya iyi yapıyo olursan baya yardımı dokunur tabiki.

Bass gitar her müzikte vardır aslında onun için yanında bi flüt te olsa, gitar da olsa, sadece perküsyon da olsa güzel duyulur kanımca(belki de bass ın tek kıskandığım tarafı =)). Onun için yanına birilerini bekleme. Tabii sen ne tür çalmak istediğini yazarsan ona göre de bişeyler yazarım aslında.

Bass gitarı sadece kendin çalarak ta tabiki güzel şeyler çıkarabilirsin. Adamlar konserlerde niye 5 dakka bass solosu koyuyo. :) Ayrıca bass ın emprovizasyonu da çok güzel duyulur. Sana dave holland ı öneririm biraz dinle zaten bugün gider alırsın bi bass hemen. :)

Bişey değil. :)


Edit: Bu arada topu horace a atıyorum. :)[signature][hline]The answer of the question, why we are melancholic.
I still feel the pain, i still feel your love...


[Bu mesaj Solonor tarafından 13 Temmuz 2004 14:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gitar bilgin yoksa kesinlikle ders alman gerekir kendi başına bir şey yapamazsın. yapamazsın demeyelim de iyi bir şeyler yapamazsın. perdelere hakim olman için parmaklarını geliştirmen lazım vb.
bass gitar göründüğü kadar kolay bir şey değil yani iyi çalmak. ders alıp teknikleri öğrenmen gerekir. sonuçta bu tüm enstrumanlar için geçerli bir şey.[signature][hline]iyi olmak kolaydir, zor olan adil olmaktır.
Mach en Deth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada active ve passive ayrımını unutmayalım. active bass gitarlar daha bir pahalıdır ama yapabileceklerin passive e göre daha fazladır(etkileyicilik açısından). ama active gitarlar 400$ gibi fiyatlarla başlıyor en ucuzu.
sana bir başka tavsiye 2. el amfi alma.(bass amfisi alıyorsun tabi)[signature][hline]iyi olmak kolaydir, zor olan adil olmaktır.
Mach en Deth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Solonor tabiki de. zaten böyle bir müzik türü bile çıkmış sen bile söylüyorsun bak heh.
zaten stüdyolarda bass genelde fazla duyulmaz yani gitarlarla boğulur sert parçalarda. oralarda bassistin görevi ritmi belirlemektir, bateriste ritmi vermektir de diyebiliriz bir bakıma. bunu bildiğinde zaten iyi basistlerin neden jazz a kaydıklarını anlıyoruz.[signature][hline]iyi olmak kolaydir, zor olan adil olmaktır.
Mach en Deth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cort action bassın birinci eli 200-300 dolar arası.iyi bir basstır ağacı iyidir.bassta dikkat edeceğin husus kesinlikle klavyedir.elektro klasik yada akustik gitar bi derece klavye ağacı kötü olsada kurtarırda bass kurtaramaz direk eğilir.

active basslar pilli manyetikleri oluyo.pili bitince lök gibi kalıyon kötü ses geliyo.

cort action bass derim ben. 5 telli al derim yeni başlasanda[signature][hline]The next time you're having a bad day imagine this;
You're a Siamese Twin.
Your Brother,attached at your shoulder,is gay
You're not.
He has a date coming over tonight.
You have only one **s

www.hayalkent.net/freestyle

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepsini dene kulagina hos geleni al
2 sene icinde nasilsa baska bisi isteyeceksin
seversen aleti hic bir ders almadanda istedigin parcalari calabilirsin, azim meselesi ve aletin sana zevk vermesi icin yaninda baska bi alete gerek yok oyle sahane bi alet tipki her muzik aleti gibi
ama bateri tavsiye olunur[signature][hline] o_0
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aktif gitarlar kasalarinda bulunan pilden aldiklari gucle gitarin trebble bass ve midlerini kesebilir/guclendirebilirebilir
pasifler ise sadece kesebilir

aktifle daha keskin sesler elde edebilirsiniz pasif biraz daha koyu sesler cikartir
tamamen tercih meselesi..
ben ornegin son ana kadar pasif bi alet alicaktim -hemde iyi bi para harcayarak- ama son anda daha iyi bir secim sansim oldu onu tercih ettim.[signature][hline] o_0
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sizden de düşüncelerinizi aldıktan sonra etrafı dolaştım. Cort süper bass satan yerde buldum. GEldi sıra ders işine genelde ders 30 burda. Hafiften yaşlı bi adamın dükkana girdim ders veriomusunuz bass gitar için dedim. Temelin var mı dedi. Yok dedim . Vermiyorum dedi. Niye? herkes verio dedim. Adam ben eğer sana ders verirsem sadece seni kandırmış olurum dedi. Ne kadar öğrensende bi yerde takılıp kalırsın dedi. Bana Nerden bulursan bi klasik gitar bul . Gel buraya ilk önce klasiği öğreneceksin Daha sonra ben sana burda piyano çalıştıracam ondan sonra bass gitar alıp gelicen anca öle dedi. Soğudum bi anda ama düşününce mantıklı geldi klasik bi gitar buldum yarın adama gidecem siz ne düşünüosunuz bu konuda?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamın yaşından kaynaklanıyor derim. nota bilgisi ve müzik kulağı açısından iyi olabilir tabii ama bence değmez.

dünyanın parasını veriyorsun, hele klasik gitar ve piyano öğrenmeye niyetin yoksa kaç derim. kafana göre bir hoca bul.

ha diyosan benim hayatım müzik, mesleğim bu olacak falan, o zaman gerekli olabilirdi belki. konservatuarda okuyan arkadaşlar ya da müzikle benden daha yakından ilgilenen arkadaşlar daha geçerli şeyler yazabilir ama ben olsam almazdım o hocadan ders.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klasiği anladımda piyanoyu anlamadım. Şahsen ben akustik gitarda hangi perdeler hangi notadır, akorlar, ritmler, vuruşları öğrendim. Bası ilk elime aldığımda arkadaşın çaldığı akorlara bakarak bir şeyler yaptım. Ha yeter mi? yetmez. saati 20 milyonu geçen hoca paragözdür. Ona gitme. Piyanoda büyük ihtimal nota yaz diye istiyordur. ama yarım saatte fa anahtarını öğrenebilirsin. Asıl olay öğretmende değil, sende. Önce parmak egzersizleri yap (çok istersen bendekileri veririm), perdelerdeki notaları öğren, nota bilgisi öğren, fa anahtarını öğren ve vuruşları öğren. (inan çok zor değil) Ama slap, mute gibi teknikler için hoca yararlı olabilir.

[Bu mesaj yeahh1986 tarafından 18 Temmuz 2004 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben elektro çalıyorum ve 6 ay kendi başıma çaldım ders almadan. parmak alıştırmaları yapıyodum, gam çalışıyodum ama teknikleri bilmediğimden pek ilerleyemedim. kendi kendime teknikleri öğrenmeye falan çalıştım ama bir yere kadar.

hoca sana tekniklerde çok yararlı olur, tutuştu, slap'ti şuydu buydu, ama gidip de hızlanmanı, parmaklarının güçlenmesini sağlayamaz. onu yapacak olan sen ve egzersizlerin.

egzersizleri de nette de bulursun, kitaplarda da bulursun, hocadan da alırsın. ama teknik olmadan neyi nasıl yapacağını bilmeden 10 sayfa egzersizin olsun, 2 gün egzersiz yap işe yaramaz. gerçi yeteneğin varsa, kendi tekniğini geliştirebilirsin, ama ne kadar doğru olur bilemiyorum. ya da sabrın varsa kendin de bir şeyler keşfedebilirsin ama vakit kaybı kendimden biliyorum. o yüzden kafana göre uygun bir hoca bul, teknikleri öğren çalış. sonra takıldığın yerleri sor hoca düzeltsin.

ama olay sende ve çalışmakta bitiyor.

[Bu mesaj Mirage tarafından 18 Temmuz 2004 19:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bass gitarı öle hop diye alıp çalmaya başlaman zor. Bence bi klasik gitar al önce. Hocaya falan gerek yok,mantığını kaparsan çalmayıda öğrenirsin. Ama mantığı nasıl kapacaksın onu bilmiyorum,ben ders almadım kendim uğraştım kaptım nası oldu bilmiyorum :) Hem klasik gitarda akorları basmaya çalışırken falan parmakların gelişir kasların açılır biraz. Parmak kasların açılmazsa ve perdelere hakim olamazsan birşey çalamazsın zaten...[signature][hline]Flamorph
Technology Blaster
City of Heroes Justice Server
Crosby,Stills,Nash & Young
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adami bilmiyorum belki takintilidir ama cok iyi ogretmendir o konuda bisey diyemem ancak klasik veya piyanoyla baslamak zorunda diilsin

parmaklarin bas gitar calarakta gelisir notalari, gamlari da bas calarak ogrenebilirsin.. bosuna istemedigin aletlerle vakit kaybetme bu sende bikkinliga yolacabilir...[signature][hline] o_0
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zagorx, 18 Temmuz 2004 19:28 tarihinde demiş ki:
Gel buraya ilk önce klasiği öğreneceksin Daha sonra ben sana burda piyano çalıştıracam ondan sonra bass gitar alıp gelicen anca öle dedi.


bir de, ilk önce klasiği öğreneceksin ne demektir yahu. klasik gitar içlerinde en zor olanlarında biri. seneler alan bir alet, hadi bir kaç ayda temelini verdi diyelim, sonra bi de piyano falan.. sen 1 yıldan önce bas alamazsın eline onun dediklerini yaparsan.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 18 Temmuz 2004 21:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Direk bassla başlarsan orda burda gitar çalıyorum diyemezsin ona göre :) Verirler eline klasiği kalırsın öyle. Birde klasik seneler alıyor diyen arkadaşa söylüyorum, ben 1 senede çok iyi çalmaya başladım ne seneleri yahu çalışırsa adam gibi uzun sürmez;ki ben çalışmadım hiç[signature][hline]Flamorph
Technology Blaster
City of Heroes Justice Server
Crosby,Stills,Nash & Young
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...