aquatik Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sanatın ne olup olmadığının tam tanımı olduğunu sanmıyorum. Yalnızca sanatın bir ülkenin gelişiminde, hatta insanlığın gelişiminde en az bilim kadar büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Burada özelinde müzik, özellikle de klasik müziği tartışma konusu yapmak istiyorum. Konuyu ''müzik'' bölümüne açmamamın nedeni, insanların genelde ''sanat'' olayına bakışını tartışmak. Yani klasik batı müziğinin yaşamımıza kattıkları ya da katmadıkları tartışılırken, genelde sanatın kendisinden ve diğer sanat alanlarından da dem vurulabilmesini hedefledim. Genelde sanat tartışılacağı için, ve insanın sanata, yaşamında ne derece yer verip vermediği, eğer veriyorsa, bireysel olarak ne gibi kazançalar sağladığı, sanatsal aktivitelere nasıl yaklaştığı gibi konuların, genelde herkesi ilgilendirdiğini düşündüğüm için ''konu dışına'' açmanın daha uygun olduğunu düşündüm. Ayrıca bence çok önemli olan bir konunun daha fazla üye tarafından tartışılabilmesini amaçladım. Ulysses' Gaze adlı muhteşem filmde, Balkanlardaki savaş sırasında, günler-geceler boyu ateş altındaki insanların, ateş kesildiğinde temel-gündelik gereksinimlerini gidermek için nasıl hızlıca koşuşturark işlerini gördükleri savaş sahneleri vardır. Filmdeki çoğu sahne gibi benim için aşağıda linkini verdiğim -ki filmim tümü izlenmediğinde çok etkili olmayabilir-unutulmaz bir sahne vardır bunların arasında; şehre sis çökmüştür ve, şehir halkı bilir ki, siste görüş alanı yetersizliği nedeniyle ateş etme, bombalama olayları kesintiye uğramaktadır. İşte bu sırada hemen küçük bir orkestra ve tiyatro grubu belirir, bireysel olarak kendilerinin ve savaş altındaki insanların ruhunu doyurmak adına. Onca acı, iş-güce rağmen, insanlar birikir izlemek için. (Sanırım) bilirler ki, ruhlarının sağlamlığı, en az biyolojik sağlamlık kadar önemlidir. Bana göre en az yemek içmek kadar temel gereksinimdir sanat, müzik, klasik müzik... http://www.youtube.com/watch?v=KJyjJIb4p0M
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 müzik ruhun gıdasıdır demişler . şu anda piyasa o kadar saçma salak insanlar çıkıyoki sırf aşk acısından ibaret dandirik şarkılar , götü başı açıp klip çekmeler. Bunların yanında zaten sönük olan senfoni klasik müzik gibi şeyler sönüyor ya bide bunları kötülüyorlar ya insanlara olan nefretim daha da büyüyo .
balon Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sanat ego tatminidir. yazdıklarını okumadım.
xieon Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 güzel bir filme benziyor aquatik teşekkürler sayende öğrenmiş oldum
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Hem çok gerçek, hem çok şiirsel bir film. 3 sa. fln. sürüyor. Başlarda sıkıldığını düşünebilirsin, ama izlemeye devam edersen filmin bir süre sonra seni çekip içine aldığını göreceksin, üstte linkini verdiğim sahne gibi bir çok sahneyi hiç unutamayacaksın. :)
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Ben de sanatın önemi deyince bu filmi hatırladım: http://www.youtube.com/watch?v=8TLD3Z6sJWA
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sevilmez mi şu yav? (mesela) Verdi'nin Nabucco adlı operasından Esirler Korosu(Va Pensiero) http://www.youtube.com/watch?v=4BZSqtqr8Qk&feature=player_embedded
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 aquatik said: Verdi'nin Nabucco adlı operasından Esirler Korosu(Va Pensiero) borusunu döşediler hatta. :P şaka bir yana, güzel klasik müzik eserleri var ama opera açmıyor beni doğrusu, ne yalan söyleyeyim. belki belli eserler hariç. önceki mesajımı öbür başlığa taşımaya karar verdim.
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 pekı napıcaz? sanata saygısızlık yapılmasını, kötü laf soylenmesini yasaklıycakmıyız? Yoksa istiyenın istediğini soylemesini kabul edicekmiyiz?
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 isteyenin istediğini söylemesi en güzeli, öbür başlıkta devam ediyorum geri kalanına.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 abicim paticikten sanat kurtarılmaz şimdi herşey daha kötüye gidecek bu topikte
abvblizzard Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Bunların hiçbirinin kimseye faydası yok. Örnek alıp modern müziğe uyarlarsın para kazanırsın en çok. Eğlence işte ne faydası olcak büyütmeyin.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 sanatla anlaşılanın hep opera, klasik müzik vsnin anlaşılması bana çok samimiyetsiz, eurocentrist ve doğal olarak da özentilik olarak geliyor açıkçası.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 yani bi allahın kulu da uzakdoğudan bi müziği dinlerken, klasik müzik dinlerken kestiği pozun binde birini kesmiyosa, o adam samimiyetsizdir.
abvblizzard Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 uzak doğu müziği ne lan sanatın illa klasik olması gerekmiyo bence progresif rock/metal gayet sanattır.
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 tek tarza bağlı kalmak saçmalıktır . insan herşeyi dinlemeli . her türde müzikte güzel bişeyler vardır her zaman .
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 mesela liquid tension experimentten sanat fışkırıyor bende ben öyle sololar duymadım duyamam
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Umarım birgün biyerde yetki sahibi bir odun daha , sizin canınızı acıtıcak bir hamlede bulunur da, o zaman görürüz.
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 jason beckercıyım marty friedmancıyım ben . adamlar uzak doğu yakın doğu müziklerini alıp ne güzel harmanlamışlar şarkılarına
Red Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 pavarotti dinlerim.ama bizdeki onun çakmasını dinlemem.pavarotti her allahın günü burda olmadıgından operayada gitmiyorum bi katkısı vardır illaki.ama bana yok bana para lzm.müzik değil ahah.sanata ayıracak kafada parada yok
forçen Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 opera türk kültür ve sanat anlayışına göre bir sanat değil bence. hiçbir anlamı yok. ancak ben çok ilerledim sanatta beni kesmiyor adam gibi sanat gideyim bağıran insanları dinleyeyim diyen kişiler gider, hastası olur izler/dinler. bide yurtdışından geliyolar ne dedikleri anlaşılmıyor altyazı gibi bişey yapılıyor, onu mu okusam olaya mı baksam insanın beyni dönüyor. zaten biri çıkmış şarkı söyler gibi bağırıyor orda. hey allahım.. klasik müzik, senfoni orkestrası felam onları lafım yok. severim kendilerini
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 ayrıca heykel, öyküler, hikayeler, masallar, kısa filmler, amatör tiyatrolar, karakalem, ebru,terzilik, kuyumculuk.... daha biçoğu da sanat şimdi müzikle sınırlandırmayalım edit: dynun neye sinirlendin anlayamadım? henüz bişey denmemiş gibi
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 GwindonSurion said: edit: dynun neye sinirlendin anlayamadım? henüz bişey denmemiş gibi öf yanlış topiğe atmışım ya
Öne çıkan mesajlar