Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik oluşumu adına üzüldüm..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
haydari said:

şunu söyliyim ben o kurumlarda çalışanları gördüm. bu kadar rahatlık bu kadar vurdum duymazlık olmaz.

sen hiç bi kamu dairesine gitmedin işin bi düşmedi herhalde.
çoğu memur böyle.
bu ortamın içinde bulunmuş biri olarak yazıyorum bunu.
spritedan acımasız gerçekler vol24.
Mesaj tarihi:
Sam said:

yanlış başlığa atmıştım şu mesajı, buraya taşıdım:

kübik sanata saçmalık diyen olduğu gibi, gangsta rap'e de sanat diyen olabilir. ne sanattır, ne değildir, sınırı nerede çizilir filan, bunlar batı ülkelerinde halen tartışılan şeyler. sanata ilgi varsa, zaten özel vakıflar, şahıslar, kuruluşlar, bunu destekliyor. neden batı klasik müziği özel bir tercih görsün vergiler kültürel aktivitelere dağıtılırken?

sadece klasik müzik değil diğer alanlarda farklı fonlar yaratılıyor ama şu varki klasik müziğin ülkemizde dinleyeni az olduğu için,devlet desteğine daha çok ihtiyaç duyuyor.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

@werewolf: Halk o kadar fakirken o zamanlar diyanete zaten ihtiyaç vardı. Laiklik de ilk anayasamızda yoktu zaten. Dine para yatırılması kadar saçma bir şey de olamaz zaten. Allah ile kul arasında bir olayken millet para kırıyor bundan. Savunulacak bir tarafı yok bence. Neyse of abi kilit gelcek konuya susalım bence :D

bunun cami masrafı var, imamı var. kaldı din allah ile kul arasında falan diil, halkın çoğu kurana bakıp dini anlamak merakında ve kapasitesinde de diil, haliyle din adamlarına ihtiyaç duyuluyor. halkın fakirliğinin alakasını kuramıyorum bile ama artık uğraşmak da gelmiyor içimden, çünkü şurda bi argüman sunarken üzerine hiç düşünmüyomuşsun gibi geliyo bana.
Mesaj tarihi:
Sorun zaten kimin nereye vergi vermek istemesi değil . Adam senfoniye gavur işi dedi ordan çıktı sorun . Kapat gitsin ne işi var gavur işinin müslüman memlekette diyo . Klasik müziği müslümanlar dinlemez diyo biri de . Bunlar garip şeyler ya benim aklım almıyor .
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

toggie said:
Neden garip geliyor? Aksi bir durum olmadıgı surece ailenin parası senin parandır aynı zamanda zaten. Ben babamın verdigi vergi konusunda soz sahibi olamayacak mıyım? Sonucta onun parası harcandıgı zaman benim de param harcanmıs oluyor. Bu konuda soz sahibi olabilmek icin illa vergi vermek gerekmiyor ki tartıstıgımız konu bu değil. Vatandasın verdigi vergi ile orkestra beslenmeli mi beslenmemeli mi, konumuz bu. Ben de bir vatandas olarak bu konuda fikirlerimi gayet beyan edebilirim.

Yani tam karşılamayacak olsa da, seçimlerde kullanılan oyları örnek gösterebilirim.

Oy kullanacak yaşa gelmediğin müddetçe, seçimin sonucuyla ilgili bir etkin olmaz, olamaz. Annen-Baban kullanır oylarını, çünkü onların öyle bir hakları vardır.

Konu hakkında fikrin olur, beyan da edersin ona sözüm yok. Zaten ülkedeki herkes politikacı, futbolcu. Ama işte ne kadar ciddiye alınır o fikirler, orası önemli.

Şimdi sen burada kimin kaç yaşında olduğunu, vergi verip vermediğini ya da oy kullanıp kullanmadıgını bilmiyorsun. O yuzden kacınız burda bu niteliklere sahip ki kendinizde soz hakkı buluyorsunuz diye cıkısma. Herkesin neci oldugunun da bir onemi yok, ama herkes her konuda yorum yapma hakkına sahiptir. Ciddiye almayacak ya da ciddiye alacak olan kim oldugunun da onemi var. Mesela sen benim fikirlerimi ciddiye alsan ne olur almasan ne olur di mi? Aynı sey tam tersi icin de gecerli.
Mesaj tarihi:
Bella said:

haydari said:

şunu söyliyim ben o kurumlarda çalışanları gördüm. bu kadar rahatlık bu kadar vurdum duymazlık olmaz.

çoğu memur böyle.

dün zaten ben aynı şeyden yakınan bir topik açmıştım gerçekten bir işkence devlete işinin düşmesi
Mesaj tarihi:
toggie said:

Sanatın bu ülkede dinden daha önemsiz bişey oldugunu mu soyleyeceksin? Fikirlerini uzatmadan, lafı dolandırmadan soylersen daha acık konusmus olursun.

hayır, hangisinin sana ya da siz "elitlere" göre öneminin konuyla alakası olmadığını savunuyorum. gayet de açık açık demişim, halkın çoğunluğunun zerre umrunda olmayan ve işine yaramayan bişeye halkın vergisini gömme küstahlığını nerden buluyosunuz diye, ne laf dolandırması.
Mesaj tarihi:
@Seagle: İstanbul/Göztepe abi. Bağdat caddesi tarafına doğruydu hatta sanırım. Park yerine cami yapacaklardı falan, patide de baya olay olmuştu.

Ayrıca ben devletin kanunlarına göre anlam veremiyorum öyle bir fark var arada
Mesaj tarihi:
Dynun said:

Halk dansları kapatılsa aynı tepkiyi verecek misin onu soruyorum. oh iyi olmuş kapatılmış diye?
veririm. halk dansına da. saçmalık. devletin işi değil bunları istihdam etmek. anlatamıyorum galiba.
Mesaj tarihi:
haydari bi enstrüman çalmaya kalksan saygı duyarsın baya össden kpssden farkı yok hatta össye çalıştığımdan daha çok gitar çalmama rağmen hiç başarılı değilim hala (össde başarılı oldum bu arada)
Mesaj tarihi:
haydari said:

Dynun said:

Halk dansları kapatılsa aynı tepkiyi verecek misin onu soruyorum. oh iyi olmuş kapatılmış diye?
veririm. halk dansına da. saçmalık. devletin işi değil bunları istihdam etmek. anlatamıyorum galiba.

tamam işte burasını anlamam lazımdı
Mesaj tarihi:
haydari said:

ilk mesajıma falan tepki duyulmuş, kimseyi kırmak istemem

(tu)

öte yandan bütün sayfaları okudum, şu tespit i yaptım
13 kez "arpa", 6 kez "150 kiloluk baleci", 10 kez de "yan gelip yatan devlet memuru" demişsin.
burdan arpalıkta yangelip yatan 150 kiloluk bir devlet balecisine kinin oldugu çıkarımını yaptım.
Mesaj tarihi:
Dynun said:

Dostum aynı üniversitenin halk dansları topluluğu ve binaları açık hala. kayırma yok yanlışın var orda sam..

olay üzerine değildi yorumum, önceki başlıkta başlayan tartışmaya yönelikti. türkiye geneliyle alakalı olarak.
Mesaj tarihi:
Nası devletin görevi değil yahu bunları isdihtam etmek . Özel sektör kâr amaçlıdır . Devletin amacı halkıdır . Birşeyin değeri parayla ölçülmemeli ama özel sektör ona bakar o yüzden bu görev direkt olarak devlete kalır . Devlet halkını geliştirmiycek kurslar açmıycak onları teşvik etmiycek te napıcak
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yahu bu devletin işi ne?

Bizim devlet kapitalist desen değil, sosyalist değil, objektist olmaya çalışıyor gibi ama o da değil...

Ne olduğu en azından akademik açıdan belirsiz, idüksüz bir devletimiz var zaten. Ne yapsın istiyorsunuz siz?
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

nileppezdel said:

@werewolf: Halk o kadar fakirken o zamanlar diyanete zaten ihtiyaç vardı. Laiklik de ilk anayasamızda yoktu zaten. Dine para yatırılması kadar saçma bir şey de olamaz zaten. Allah ile kul arasında bir olayken millet para kırıyor bundan. Savunulacak bir tarafı yok bence. Neyse of abi kilit gelcek konuya susalım bence :D

bunun cami masrafı var, imamı var. kaldı din allah ile kul arasında falan diil, halkın çoğu kurana bakıp dini anlamak merakında ve kapasitesinde de diil, haliyle din adamlarına ihtiyaç duyuluyor. halkın fakirliğinin alakasını kuramıyorum bile ama artık uğraşmak da gelmiyor içimden, çünkü şurda bi argüman sunarken üzerine hiç düşünmüyomuşsun gibi geliyo bana.

Halkın bağış yapma kapasitesi yoktu fakir olduğundan. Kiliselerde bağış sepeti dolaşır, bağış alırlar. Burada da cemaat bağış yapsa sorun olmaz
Mesaj tarihi:
Bella said:

çoğu memur böyle.
aksine muhtemelen patideki en yüksek vergiyi veren yönetici pozisyonunda bir kamu çalışanıyım. devletin, geçmiş dönemlerin hatalarını düzeltmek için aylardır uğraşıyoruz. gece gündüz çalışan biriyim ve devlet memuruyum.
Mesaj tarihi:
toggie said:

Sam said:

öte taraftan hayatında film seyrederken soundtrack'ini duymak hariç oturup batı klasik müziği dinlememiş bazı insanların da böyle savunucu bir tavır almaları ilginç hani.

kimmiş onlar? cok mu iyi tanıyosun buraya yazanları gercekten? yoksa assumption mı yaptın?

sen o gruba dahil değilsen bile o grubun olmadığının kanıtı değilsin.
BaaL said:

Sam said:

hayatında film seyrederken soundtrack'ini duymak hariç oturup batı klasik müziği dinlememiş bazı insanlar

hakaret mi abi bu? anlıyamadım bir an.
ben de burda hayatında hiç ahtapot eti yememiş adama laf anlatmaya çalışıyorum ama bunu suratına vurmuyorum garibin.

hayır, cümleyi orada kesince anlam bozuluyor doğal olarak. kendisi belli bir aktiviteye katılmadığı halde sırf görünüş icabı kıyasıya destekleyen insan modeline bir eleştiri, cümlenin hepsi bir arada durduğunda. hemen üstteki gibi
Mesaj tarihi:
Lancelion said:

aynı mahallede 3 cami nerede diyen arkadaşları üsküdara beklerim bi ara sdf

dayı o olay aynı mahallede 3 cami değil, aynı mahallede yarı dolu 3 cami

bilmiyorum günlük namaz durumunu da, overload olduğu durumlar var camilerin de bazen
elbette gereksiz yapılmış olanları var, ihtiyaç fazlası olan var
ama türkiyenin her yerinde her mahallenin 3 camisi olduğunu sanan insanlar da var
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

toggie said:

Sanatın bu ülkede dinden daha önemsiz bişey oldugunu mu soyleyeceksin? Fikirlerini uzatmadan, lafı dolandırmadan soylersen daha acık konusmus olursun.

hayır, hangisinin sana ya da siz "elitlere" göre öneminin konuyla alakası olmadığını savunuyorum. gayet de açık açık demişim, halkın çoğunluğunun zerre umrunda olmayan ve işine yaramayan bişeye halkın vergisini gömme küstahlığını nerden buluyosunuz diye, ne laf dolandırması.

peki bi de su yonden bak. halkın cogunlugunun cok cok cok ilgisini ceken seylerin cogunlugu zaten ozel. bu cok cok cok fazla sayıda olan insanların ilgisinden dolayı maddi olarak bir kaygısı da yok bu alanların. devletin orkestralara destek olmasının sebebi bu degil mi sence de? degilse ne olabilir?

bi de su elit nedir bilmiyorum ben acıklar mısın. kime elit deniyor, ne yapıyoruz da elit oluyor. aksi taktirde ben de sana yobaz derim ki hic boyle bisey yapmak istemiyorum.
Mesaj tarihi:
kamu çalışanı olup ta sorumluluğun olması o kadar kötü bir şey ki.. Enteresan şekilde çalışanları savsak olan tonlarca yer var. Bunların arasında sorumluluğun sende olması iğrenç
Mesaj tarihi:
Sam said:

toggie said:

Sam said:

öte taraftan hayatında film seyrederken soundtrack'ini duymak hariç oturup batı klasik müziği dinlememiş bazı insanların da böyle savunucu bir tavır almaları ilginç hani.

kimmiş onlar? cok mu iyi tanıyosun buraya yazanları gercekten? yoksa assumption mı yaptın?

sen o gruba dahil değilsen bile o grubun olmadığının kanıtı değilsin.

aynı sekilde sen de o grubun burada olup olmadıgına dair kanıt sunamazsın.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...