Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik oluşumu adına üzüldüm..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi bak hiç tarzım değil ama ibrahim tatlıses bile senfoniyle çıkıp konser verdi . Şebnem ferah ve bir sürü insan daha bunu yaptı farklı müzik türlerinde . E bu böyleyken insanlar nası senfoniye hala gavur işi diye bakar ki
Mesaj tarihi:
bide yüzsüz yüzsüz konusuyo ya o komigime gidiyor, hani hakareti hak edene hakaret edince "sen tartismayi bilmiyosun ondan hakaret ediyosun" şeysinden kurtarmaca. komik tabi. yani laf anlatmak fikir belirtmek güzel şey de, evde oturup elime odun alıp hiç konuşmuyorum şahsen, konuşunca da bir sonuç elde edemiyorum. o yüzden bırağn bu işleri, hiç takıcak bişey yok black. 7 ay çalıştığım anadolu üniversitesini çok severdim ama, başımız sağolsun diyorum şu saatten sonra.

şu geldi bir de aklıma bulayım hemen linkini;
aha
Mesaj tarihi:
Abi biz maç izleyelim, hepsi birbirinin aynı dizileri izleyelim, İsmail YK, Serdar Ortaç, Demet Akalın falan dinleyelim yeter işte.
Senfoni orkestrası bizim neyimize, ne olduğunu bile bilmiyodur %80'imiz.
Mesaj tarihi:
Lancelion said:

hayır neden kuran kurslarına karşısınız ki, birşey oluyor sanki.

kuran kursu zaten yeterince var ve din kendini geliştirebilicek bir konumda değil . müzik insanı yeniler , rahatlatır , insanlığa bir hizmettir sanat . Başkalarıyla düşüncelerini paylaşmaktır .
Mesaj tarihi:
ayrıca troll'lük bir sanattır. ota bka troll diyip geçmeyelim. zaten konsept itibariyle eğlenmek amaçlı, ya da free for all şekilli alanlarda trollism(*) mümkün. git edebiyat,sinema,müzik yap troll al ağzının payını. ama konu dışında falan ben eğlence bölümünden çok gülüyorum burda başarılı trollere. trolleri sevelim saygı duyalım, o da bir yetenek .

hatta şimdi de direk şu geldi aklıma:

bu
Mesaj tarihi:
Economics said:

Kuran kursu açılmasını senfoni orkestrasından daha yerinde bulur böyle tipler

Şunu okuyunca bir şey geldi aklıma anlatmak istedim.

Evimize temizliğe yardıma gelen bir abla var. Bu ablamız ailesi Erzurum'dan İstanbul'a göçmüş, kız olduğu için ilkokuldan sonra okula gönderilmemiş, dışarı çıkartılmamış ve 18 yasına bastığında evlendirilmiş. Kendisi şu an 25-26 yaşlarında sanırsam, 2 de çocuğu var 1 kız 1 erkek...

Fazla uzatmadan konuya gireyim, bu ablamız tahmin edebileceğiniz üzere her gün kocasından dayak yiyiyor, para kazanmak için evlere temizliğe gidip, yine kazandığı parayı kocasına veriyor. Ben okumadım çocuklarımı bari okutayım diye düşünecek kadar iyi niyetli, ANCAK, Ümraniye'de oturduğu mahallede kendisine "Akıl veren ABLALAR" sen oğlanı bizim bilmemnerde bi yuva var, cocukları egitiyorlar sevaplarına, oraya gönder diye kandırıyorlar. Yuva aslında fem camiasının bir uzantısı (evet 3 yasa inmisler artık)

Ablamız da benim param yok ama, naapsak dediği sırada (evet para da alıyor bu çok hayırsever kurumlar) kadınlar "sen de gider orada yemek falan yaparsın" ortalığı düzenlersin, zaten bir APARTMAN DAIRESI, çok göz önünde bir yer değil, çocugu da bedavaya gönderirsin diyorlar.

Bu "yuva" ya gitmeye başladıktan sonra çocuk bir tuhaf olmuş, gece korkudan çişini kaçırmaya falan başlamış, durduk yerde annesine ezberlediği dua ve hadisleri okuyormuş. (Bize geldiği zamanlarda anlattığı kadarı ile)

Kısacası diyeceğim şu: bu çocuklar böyle bir altyapı ile yetiştirilmeye devam ederse,yakında bırakın senfoni orkestrasını gelip teker teker evimizden alıp sallandıracaklar bizi gibi geliyor bana...
Mesaj tarihi:
yazık size. can yücel'in o dediği laf tam da sana yakışır. ben kuran'dan falan hoşlanan biri değilim. saçmalıyorsunuz. biri 12 yıl odua eğtimi aldı diye onu besleyecek değilim. alsın obuasını çalsın isterse trilyoner olsun. bu ülkede senfoni menfoni yok. kendinizi kandırmayın. bunlar arpalık.
Mesaj tarihi:
haydari said:

übiri 12 yıl odua eğtimi aldı diye onu besleyecek değilim.

abi.
şu mesaja cevap veriyosun sonra banla tehdit ediliyosun.
of.
cidden bambaşkaymışsın ya.
hani insanlık ayıbı derler ya .......
Mesaj tarihi:
yahu iyi gidip kötü gitmesi değil ki olay zaten?
girişimcilik ruhu diye bir şey yok mu.
"ülkede senfoni yok" , e ülkede olmayan hiç bir şey gelmesin o zaman. ne varsa takılalım böylece. matbaada keşke gelmeseydi zaten.
hay rezil ya. destek vermeden nasıl olacak o iş ?
istemeden, azm ettirmeden, yapmak isteyen insanların arkasından olmadan.
vay anam ya, bu bile internet falan öğrenmiş buralara kadar gelmişse, VAY HALİMİZE.
Mesaj tarihi:
şeytan taşlıyorlar ya kuran kursu falan ne varsa saçmalamaya başladılar. hakaret ede ede haklı çıkacaklarını sanıyorlar. şahsen ateistin de önde gideniyim yani. ben istemiyorum opera bale tiyatro senfoni orkestrası cart curt hiçbirine devlet bu şekilde para harcamamalı. kült bakanlığı başarılı sanatçılara teşvik verebilir. sanılanın aksine bu işleri bilmediğimden değil çok iyi bildiğimden böyle yazıyorum. gerçek birer arpalık bunlar. bunlara kimsenin de ilgi gösterdiği yok. mümkün olduğu kadar özel yapmalı bunları. devlet okullar açılabilir, eğtimler verilebilir. ancak bu şekilde istihdam etmemeli.

bu ülkede iyi bir öss puanı alıp da bu eğtimleri alan insan sayısı çok az. daha çok hiçbir şey beceremeyen insaların işi. spor akademileri de böyle. bu insanlar başarısız. bu gerçek. daha önce yapılmış çalışmalar var. türkiye'deki bu orkestralarda çalışanların doğru düzgün çalamadıklarını herkes biliyor. devletten maaş alana kadar herşey bu ülkede. 150 kiloluk baletler var bu ülkede. mantıklı olun.
Mesaj tarihi:
abi uzucu olan patideki troll kalitesi
eksi sozlukteki peder zickler seviyesine dusuyor

gelip genel gecer kuralin aksine bisi yazip odun oldugunu yada ne bilyim takiyyeci oldugunu bagirarak troll olmak eksi sozluk modelidir
ulan simdi sozlukte olsa yazardimda patide yaziyorum nefr uyariyo sonra adamla tartisiyoruz
neyse benzer bisi yaziyim siz annayin
extereme gidin eksiye arkadasim

yok efenim senfoni orkestrasi neye yararmis
trollsende kalite olcak en onemli sart bu kalite

ama solede bi durum war tabe
herkes fikirlerini belirtmek hakkina sahiptr
cidden bole dusunuyosa haydari obuaci olsun efenim xylophonecu olsun gelip bu adam kim ki bole seler yaziyo demeye geri kalan saksakcilarinda OLE WALLA OLE HA GULUM demeye hakki wardir

adam senfoni orkestrasina karsi olabilr
kucukken topu provaya felan kacmistir
2 gun once camiye para verilmesine karsi adamin gelip senfoniye karsi adami taslamasi yanlistir

ha ama spor ve sanat akademilerinin mezunlarina okuzce genelleme kapan adamda yanlistir

ALAYINA ISYAN LAN
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ben seviyorum batı müziğini, devletin vergilerimle senfoni orkestrası kurmasını da istiyorum.

Gel beraber dilekçe yazalım maliye bakanlığına, benim vergimden senfoni orkestrası kursunlar, senin verginden sen ne istersen. Tamam?
Mesaj tarihi:
Valla şahsen bende yolları tekrar tekrar bozup yapana kadar git o vergileri kültür sanata yatır geleceğin sanatçılarını yetiştiri destekliyorum . Zaten vergimin bi halta yaradığı yok her gün su kesilir her gün adsl kesilir . En azından gözümüz kulağımız şenlenir sanatla
Mesaj tarihi:
herkes istediğini istediği gibi yazar. hakaret sizin alanınız oraya girmiyorum. varsa argümanın konuşursun. yoksa lafı güzaf. size her şey müstehak. bu zihniyetle bu ülkenin kaynaklarını isteyen istediği yere harcar. herkes bir yol tutturmuş. kimi kuran kursu kimi baletlere dokundurmuyor. iyiymiş. kimse popülizmden şikayet etmesin.
Mesaj tarihi:
Senfoni orkestrası, tiyatro, bale, müzikaller v.b. sanat dalları toplumun geneli için yapılmaz... sadece toplumda bilmesi geren insanlar için yapılır. Yani sanat sanat için yapılır.
Mesaj tarihi:
Yani insanlık olarak, sanata sanatcıya saygo gostermek, sevmesekde laf etmemek gibi bir sorumluluğumuz olduğunu düşünmüyorum.

aksine bu zorlama saygı sevgi yüzünden sanatında sanatcınında bok boktan yerlere gittiğini düşünüyorum. sadece experimental bık bıkların cok bık bık olmasından bahsetmiyorum, vergi düşürme aparatı olmaktan rahatsızlık duymuyan, milyon milyon dolarlık sanat endüstrisindende bahsediyorum.

sanat kadar bağımsızlık hakkı olan bir olguyla icli dıslıysan, sana olan tepkilerin yorumlarında, aynı sekilde toplumun genel saygı kurallarından bağımsız olabileceğini kabul etmek gerekir bence.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...