BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 http://www.imdb.com/title/tt1196951/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Bu ne abi, bi bişe yaz, bilgi ver, amacın olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 linke gir al bilgini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 alla alla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 biri yörüngeye göndersin bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 peki abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Sana Darkrider dan konu açma tuto`sunu armağan ediyorum. http://forum.paticik.com/read.php?11,3595057 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Elisha Cuthbert var dio.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 ya elisha cuthbert kesinlikle niptuckta oynamalı yaaa. diziye bu kadar uygun bir kadın düşünemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 bi dahaki sefere başlığın yanına (2010) içine de "güzel bir film" yazarım. aklımda bulunsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 ayrıca sabah sabah ne lan bu gereksiz ayar verme çabaları. ilginç valla. filmin adı naylon, daha ne bilgi istiyorsunuz terbiyesizler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 film hakkında bilgi mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 MrLevie said: ya elisha cuthbert kesinlikle niptuckta oynamalı yaaa. diziye bu kadar uygun bir kadın düşünemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 millet haklı ne lan bu don gibi başlık. içinede elişa yazsan yeterdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Sen okumayacaksın belli, ben sokayım gözüne. Çaba ayar vermek için değil, senin öğrenebilmen için. DarKRideRr said: Zegna'nında önerisiyle bir tutorial hazırmak istedim,gerçi vizyon müdavimlerinin büyük bir çoğunluğu bunları yerine getirmesine rağmen genel olarak burada durması iyi olur. Konu Açma / Tutorial Eskiden açılmış olan konuları güncellemek elimizden gelmez ama bizden sonra gelecek üyelere düzenli konular bırakabiliriz.Bundan sonra aşağıda örneğini vereceğim şekilde açarsak film/dizi konularını bölümü de bir düzene sokabiliriz.Örnek olarak The Curious Case of Benjamin Button filmine açtığım konuyu göstermek istiyorum; DarKRideR Daha önceki konularda belirttiğim gibi,David Fincher ne yaparsa gözü kapalı gider izler,taparım ve karşımızda uzun zamandır üstünde çalıştığı projesi "The Curious Case of Benjamin Button" The Curious Case of Benjamin Button F. Scott Fitzgerald’ın 1922 yılındaki çıkarttığı kısa öyküden uyarlanıyor ve senaryo yazarı Oscar ödüllü Eric Roth (Forrest Gump,Ali,Munich,...),başrollerini ise Brad Pitt,Cate Blanchett ve Tilda Swinton paylaşıyor. Film, seksen yaşında doğan ve geriye doğru yaşlanan Benjamin Button adlı bir adamın 1.Dünya savaşı sırasında başlayıp 21. yüzyıla kadar devam eden zorlu yaşam öyküsünü anlatıyor. Zaman Benjamin Button için tersten akmaktadır yani zaman geçtikçe herkes yaşlanırken O gençleşmektedir, elbette yalnızca dış görünüşü, 50 yaşına geldiğinde ise 30 yaşında bir kadına aşık olmasıyla hayatı daha da ilginç hale gelmeye başlar. imdb linki, [www.imdb.com] Merakla beklediğim filmlerden biridir,işin içinde David Fincher gibi biri olunca daha da meraklanıyorum ve son olarak fragmanı, [www.traileraddict.com] Şimdi üstteki mesajımı kalıp olarak alırsak nelere dikkat etmeliyiz? 1-Film/Dizi ismini herşeyden önce orjinal dilinde yazarsak,arama yapan arkadaşlar için kolaylık olur.Bunun yanında diğer bir dilde veya Türkçe'de filmin ismi not şekilde yazılabilir.Örneğin Superman ieotdeon sanai / A man who was superman (2008) konusunda olduğu gibi, Ayrıca film isminin yanına yılını da düşersek,aynı isimdeki filmleri ayırmak,gelecek zaman için tarih belirtmek vs. kolaylık olur. 2- Film/Dizi afişi,eğer gelecek programdan bir film/dizi ise set fotoğrafları falan koyulursa insanlara ilk bakışta bir izlenim edinmesini sağlanabilir. (bkz. alıntı) 3- Film hakkında genel bilgi (bkz. alıntı) 4- IMDB veya benzeri bir siteden filmin linki verilirse cast ve birçok konuda daha detaylı bilgiyi üyeler rahatlıkla kendileri de bakabilir. 5- Filmin fragmanı veya diğer görüntüler daha fazla bilgi için gösterilebilir. Film fragmanları için bazı adresler, [www.youtube.com] (hala blocklu olanlar varsa internet bölümümüze göz atıp açmanın yollarını öğrenebilirler) [www.traileraddict.com] [www.apple.com] Afiş diyenler içinse imdb ve tabii ki google görseller Son olarak,bunlar katı kurallar değil,sadece bir öneri ve uyarsanız sadece biz değil,sizde sevinirsiniz.Aramalarda kolaylık sağlar ve görsel hakkında birşeyler araştıranlar için güzel kaynaklar oluşturur,fikir edinilmesini sağlar. Bunları zaten bugüne kadar yapan arkadaşlara da teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 hasta mısın nesin anlamıyorum ki. ayar verme çabası diyorum gelip "sen öğrenebil" diye diyorsun. 2001 de üye olmuşum tıkla bak bir nicke, biliyoruz heralde başlık açmayı 9 senede sunta koysan öğrenir. filmin adı ny-lon. geldim naylon yazdım. başlığa naylon (2010) içine "elisha cuthbert oynuyo güzel film" yazınca berhudar mı olacaksın ? başlığı gördün linke tıkladın, bilgini aldın. daha ne bu gereksiz laf sokmanalar, ne gereği var yani ? komiğine gittiyse gülersin, gitmediyse basar gidersin, ne gerek var dur şuna bi laf sokayım mantığıyla birşey yazmaya, fesupanallah. takılın bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 hem ayrıca görüldüğü üzere topiğin amacı film tanıtmak değil. ny-lon diye bir filme kimse gidecek de değil. topiğin amacı bir film olduğundan buraya açılıp hani "aa komikmiş" ya da "aa elisha cuthbert niye böyle filmde oynamış" falan demek. bunu da zaten link sunuyor yeteri kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 şu başlık açıp tek link verme ve içine hiçbir şey yazmama konsepti cidden gıcık bişi yalnız. e sorarlar adama "niye açtın?" diye.. adam bi afişini koyar, neymiş ne değilmiş yazar. yoksa var imdb tüm filmler arkadaş. buraya gelip konu açmaya gerek yok.. dur lan vizyon'u kaldıralım biz. imdb'de var ne de olsa bunlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Yalnız başlığın hatalı olduğu, konunun da özensiz açıldığı bariz ortada neyini savunuyosun ki hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 savunmuyorum, savunucak birşey olmadığını söylüyorum zaten. yani böyle bir film için ne yazılması gerekiyor da yazmamışım buna takmıldı insanlar onu anlayamadım sadece. böyle bi konsept de konsept diye atar yapılmasına anlam veremiyorum sadece.orhun hitabelerine paragraf eklemişim gibi bir muamele böyle. "yok öyle olmaz illa böyle olacak!" denmesi falan, sanki avatar 2 nin başlığı kötü açılmışta emeğine hakaret edilmiş insan tavırları falan işte. neyse anlaşamıyoruz, eger gelir yönetici de sizin gibi düşünürse siler falan, silmezse giren bakar yapabileceğim birşey kalmadı artık. bby. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 dasaaa said: yoksa var imdb tüm filmler arkadaş. olay her zaman o zaten de, ny-lon diye bi filmi kim nerden görecek de duyacak, görün zamanın gerisinde kalmayın istedim =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Takma kafana Baal yaa. Burda herkes birbirine ayar vermeye çalışıyo... Takma kafanı dasaaa yaa. Burda millet hala konu açmasını öğrenemedi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Geç gördüm, konu zaten amacından sapmış. Düzgün bir şekilde yenisi açılıp, yine düzgün bir şekilde tartışılabilir. Şimdilik kilitleniyor konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar