goldbären Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Bone said: ha bu arada elbette ülkenin şöförleri de çok tuhaf "kardeşim emniyet kemeri takmam ben, zorla mı?" diye atarlanıyor mesela çok yanlış. Bone said: ama kullandığın arabalarda yangın tüpü, ilkyardım çantası koyacak yer olmadığı için arabanın içine bu tip şeyleri koyduğunda şebek gibi oluyorsun arabanın içinde. hani bazı araçlarda özel bölmeler oluyor mesela, o tip sistemler çok güzel. ama her araba firması da arabayı üretirken o tip şeyler uygulamıyor ki. ÇELİŞKİ kemer takmayanı eleştiren arkadaş yangın söndürücüye dekoratif oalrak bakmış, helal.
SPectre88 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 10 gün önce falan arkadaşların 2005 model toyota corollasını Samsun Tüvtürk'e götürdük. egsoz ölçümü falanı fişmanı 1 saatte hallettik işimizi. araç gayet bakımsızdı hatta çamur içindeydi ama gerekli malzemeler tam olduğundan tek seferde geçtik muayeneden.
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Bone said: bu arabalarda ilkyardım çantası ve yangın tüpü olmayınca onay vermemeleri saçmaymış. giderken on tane yangın tüpü, 20 tane ilkyardım çantası, 4 tane reflektör, 9 tane takoz, 15 tane zincir, 2-3 tane çekme halatı koyup gideceksin aslında. "her şey tamam bak arabaya doldurdum hepsini, oturacak yer kalmadı" diye onaylattırırsın artık :D Yaptığın espri komik değil zaten Bone o başka da, yaralanmalı kaza yapınca ya da araban yanınca ne yapmayı düşünüyorsun? Arabada yer kaplıyormuş, "vah" yani. Tek derdin düzen olsa bagaj içine yapılan çantalardan alır, gerekli her şeyi onun içine doldururdun zaten. Bahane lazımmış sana. Eskiden bu tip cehalet sahibi insanlara muayene girişinde 20-25 TL'ye ilkyardım çantası, reflektör, yangın tüpü vb. içeren "muayene seti" kiralanır, çıkışta 5 TL kira payı düşülerek para iade edilirdi. Şimdi arabanın plakasını falan bir şeyini basıyorlarmış galiba üstlerine, o da iyi olmuş.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 yangın tüpüde ilk yardım çantasıda çok gereksiz. geçen yaz boğaz köprüsünde dur kalk sırasında bir araba tütmeye başladı,bırakın arabadaki tek tüpü çevreden 4 tüp geldi söndüremediler. öte yandan benim arabada ilk yardım çantası var ama benim ilk yardım bilgim yok arabada bırak ilk yardım çantasını ameliyat kiti olsa ne yazar
aquila Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 yaraya bandaj sarabilirsin heralde.
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mighty_THoR said: yangın tüpüde ilk yardım çantasıda çok gereksiz. geçen yaz boğaz köprüsünde dur kalk sırasında bir araba tütmeye başladı,bırakın arabadaki tek tüpü çevreden 4 tüp geldi söndüremediler. öte yandan benim arabada ilk yardım çantası var ama benim ilk yardım bilgim yok arabada bırak ilk yardım çantasını ameliyat kiti olsa ne yazar Söndüremedinizse de çok daha beter yanmasını ya da belki de patlamasını önlemişsinizdir. Yüzeysellik kötüdür. İlk yardım bilgisi ise önce liselerde; hadi onu geçelim, sonra mecburi olarak ehliyet sınavında gösteriliyor. Bir sonraki bahane/savunma "ama ehliyetsiz araba kullanıyorum ben baba" olmaz umarım :p edik: Alev alacak kadar ısınan bir motor 120-140 derece falan olur bu arada, yangın tüpünün mantığı alevin oksijenle ilişkisini kesmektir, 140 dereceyi 40 dereceye indirmek değil. Onun için tütmeye devam etmiştir.
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 ulan koskoca arabada bi yangın tüpü bi ilkyardım çantası mı battı be. boş beleş marjinalliğinizi seveyim sizin. bitane de ÖNDE PLAKA ÇOK GEREKSİZ GERİZEKALI Bİ KURAL diyen makasçı vardı.
Cons Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 abi o adamın ferrarisi var biraz haklı
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 :P piyasa değeri 1000 tl olan fiat bis ile bugatti veyronun muayenesi aynı bedele yapılmasın!
Gallant Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 ilk yardım çantası ile yangın tüpüne bile gereksiz demişsiniz, yuh diyorum.
Turkceplease Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 fedaykin said: bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" hahahahah cok iyiydi
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Biraz abartılmış burda.. Daha bugün gittim egzos bilmemnesi yokmuş geçemedik onu yaptırdık tekrar sıra aldık girdik çıktık.. 11 de randevumuz vardı 1.25 te işimiz bitmişti.. Ki arada 45 dakika egzos olayını yapan adamın yemekten dönmesini bekledik.. Evet randevu saatinde yapamıyorsun işini evet yapabileceklerinden fazlasına hizmet vermeye çalışıyorlar ama bu kadar abartı değil yani oraya götürmek yerine arabayı satarım fln çok uçuk olmuş.. Ankarada olan varsa 100 tl ye yaparım ben istediğiniz zaman :)
MeSh Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2010 muayeneden biraz önce geldim. netten randevunuzu alın. misal veriyorum eğer 17:00'e alırsanız. 16:50 gibi orada olmanız yeterli. egzoz emisyon ölçümü olan bir muayene istasyonunda genel muayene ve egzoz muayenesini aynı anda yapıyorlar. egzoz için 1 saat önce gitmenize gerek yok. her şeyi aynı anda hallediyorlar. parayı vezneye yatırdıktan sonra 17:05 gibi egzoz muayenesine, 17:15 gibi genel muayeneye girdim. 17:35 gibi arabayı teslim aldım. bu egzoz emisyon ölçüm hedesi yüzünden 1 saat erkenden gitmiştim. 1 saat erken gitmek sadece hayatımdan 1 saatimi çaldı. zamanında gidin, boşuna erken gitmeyin. hayatınızdan saatlerinizi çaldırmayın. bu arada arabayı muayeneye teslim etmeden önce sordukları 3 şey var; ilk yardım çantası, 2 adet reflektör ve yangın tüpü. zincir, çekme halatı vesaire sormadı. bunları gösterdikten sonra aracı genel muayene için teslim aldı, 15 dk sonra gel aracı al dedi. Gittim aldım, 2 hafif kusurla geçtim. Far ayarını daha dün yaptırmış olmama rağmen, kısa far aşağı bakıyor dedi. diğeri de şanzımanda hafif yağ kaçağı idi.. bence yağ kaçağı dün yağı değiştirdiğim için hafif bulaşık olduğu için yazıldı öyle bi problem olduğunu sanmıyorum. neyse.. muayene yaptıracak olanlara kolay gelsin.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 2 hafta önce dudullu mayene istasyonundaydık 11:30 a almıştık randevuyu 11:15 de oradaydık ama nasıl bir kuyruk.. inanılmaz "e hani randevu?" dedin sanki sene 2008 miş ve TÜV e geçmemiş muayene olayı.. remsen öyle.. pilakayı girip sıra numarası aldım bekliyoruz.. daha para yatırmak için.. hoş pğarayı yatırdıkdan sonra muayene sıorası daha çabuk geliyor çözemedim 13:00 gibi para ödemesini yaptık egzos muayenesi için ötek itarafa götürdük arabayı getirdik sorna 5 dakika içinde aldılar aracı muayeneye 13:35 de muayene bitmniş, muayee raporunu da vermişelrdi şimdi anlamadığım husus şu.. her araca verilen muayene süresi 15 dakika, dudlluda aynı anda 4 aracın muayene edilebilme kapasitesi var yani diyelim 11:00-11:30 arası en fazla 8 araca randevu verebilirler hai o a en iyi şartlarda e arkadaşım o zaman ben niye muayene istasyonunda 2 saat bekledim? aklıma şu geldi acaba akşam 5 e randevu almış olanalr da mı o saatte oradaydılar? hani ödemede sıkıntı olsa para üstü al ver vs 5 dakikada bitiyor o iş de.. hani 1 saat beklesem yine anlayışla karşılarım ehe ama neden 2 saat? kendi arabamı tanıdık trafikçi var 50 bilemedin 60 tl ye götürürse vereyim götürsün (evdeki 3 arabanuın da sigortasını aynı yere yaptırttık artık adam 50 tl ye halletsin işimi pls)
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 Gallant said: ilk yardım çantası ile yangın tüpüne bile gereksiz demişsiniz, yuh diyorum. yangın tüpü çok küçük olsa bile işe yarayabileceği durumlar mutlaka olur, taşınması gerektiği taraftarıyım. Ama ilk yardım çantasına gelince; tampon yapmaya yarayan lastik parçası dışında ilk yardım gerektiren bir trafik kazasında oradaki zımbırtıların hangisi ile ne yapacağım, yapsam da ne faydası olacağı konusunda hiçbir fikrim yok.
Karasakal Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2010 Demekki sana ilkyardım dersini öğretmemişler. Standart olarak ilkyardım eğitimi ehliyet eğitiminin parçasıdır, ve ehliyet almak isteyen her aday ilk yardımı öğrenmeli ve o bilmediğin parçaların nasıl kullanıldığını bilmelidir. Tabi TÜrkiyede ehliyeti herkes alabildiği için böyle bir ihtiyaç zuhur etmemiş gibi gözüküyor. Bence bilmiyomki zaten nabayım diye umursamazca davranacağına, öğrenirsen, kim bilir ileride işine çok yarayabilir.
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 tabi araçlardaki ilk yardım setlerinin de formaliteden konulduğu aşikar. kalitesi çok çok çok kötü, kendi setini veren mercedes, vw araç almadıysanız (onlar üretilirken direk güzelinden koyuyorlar) belirli firmalar dışında türkiyede bayinin ismiyle yaptırılıp konuyor. yarın muayeneye gidecem diye bi baktım da bu kadar ucuz malzemeler daha önce görmemiştim.
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Benim çantam da çöp dolu ve ilk yardım malzemesi olarak gerçekten faydası dokunacak bir şey de göremiyorum. Şimdiye kadar polisin sargı bezlerini uyuşturucu zannedip suratıma vurmasından başka bir halta da yaramadı.
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 aabi hahahahah. tipin nasıl ki p0lis böyle saçmaladı? geçmiş olsun. NEYSE EFENDİM 6 TEMMUZ SALI GÜNÜ HADIMKÖYDE TÜVTÜRKE MUAYENEYE GİTTİM. 12ye randevu almıştım. nette de 11.50de gelin gecikmeyin haa diyo bide. neyse efendim TAM SAATİNDE gittim. kapıda her türlü malzemeyi satan, eksikleri tamamlayan, muayene öncesi test yapan evrak tamamlayan adamlar mevcut. esnaf ruhlu biriyseniz direkt bunlara gidebilirsiniz, tabi biraz tuzlu :P bir de ne göreyim, O NE SIRA, O NE SIRA AMELE PAZARI GİBİ. hadımköy istasyonunda 6 tane peron var. yani aynı anda 6 araca hizmet veriliyor (bitanesi ağır vasıta sadece). önce vezne- ofis istasyonundan ruhsat vb. verip para yatırıyosunuz. bunun için de sıra numarası alıyorsunuz. herkes daha önceden randevu aldığı için plakanızı giriyosunuz, numara da randevunuza göre basılıyor. mesela benim sıra numaram 1206 idi. yani saat 12de giren 6. kişi. gelin görün ki 11'de girenlerin sırası 1171'de bitti!! zaten adam başı bir dakikada muayene bitirsen YİNE BİR SAATE SIĞMAZ. saat 1.20 gibi anca bize sıra geldi ve işlemleri yaptırıp muayene sırası beklemeye başladık. burada yine aldığınız sıra numarası çıkıyor. muayeneye bi kere kapağı atarsanız hiç uzamıyor iş. yoğunluğun bir artısı da (uzun vadede eksisi) araçta gerekli ekipmanlara bakmadan gönderdiler milleti. 12deki randevudan, her şeyim tam ve hazır olduğu halde 13.50de anca çıktım. istasyon kapasitesinden fazla talep kabul edilmişti bu bir. ikincisi ilk muayenede kabul edilmeyenler ikinciye randevu almadan kafasına göre gelebiliyor. zaten bizim vatandaş da beklemeye meraklı, her soru için yeniden sıraya girenler mevcut. hal böyle olunca sıcakta söve söve iyi bekledik. ben araç muayenesini teoride faydalı ve mutlak bulmakla birlikte, bizim ülkede daha çok "vatandaştan nasıl bir ödeme daha alırız" diye kullanılan bir olgu olduğu belli. söyleyeceklerim bu kadar. sorularınıza yardımcı olabilirim.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 şile'de randevu falan yok.. aileyi gezmeye götürüp sonra orada onları bırakıp muayeneye girebilirsiniz.. tabii önceden verginizi, falanı filanı kontrol edin de ekstradan iş çıkmasın..
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 e ben şileye götürürm o zaman.. 2 saat sıra bekleyene kadar şileye gider muayenemi yaptırır kavala parkında bir çay/kahve içer evime dönerim
Öne çıkan mesajlar