Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 Ocak Sigara İndirimi

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

JTI falanda Phillip Morris in yaptığını yapıp indirsin fiyatları, devlet bi vergi daha çakar...

Gidin kaçak temin edin sizde ya, böyle bi hükumete ne diye vergi geliri kazandırıyonuz daha... Kaçak puro falan için aynı paraya saf kalite tütün işte =)

ya da gidin marlboro stoklayın, bi ötv artışı daha geldi mi kar edersiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

Devletin sigaraya vealkole bu kadar yüksek vergiler koyması ayıp. İnsanların bağımlılıklarından, zayıflıklarından para kırmaya çalışıyorlar. Gerçekten çok çirkin hareketler bunlar

Yok abi kaçak sigara dediğin gümrük vergisi falan olmadan dışardan çk ucuza getirip aynı sigarayı burada belli bir karla ancak normal bakkalda satılan sigaradan az parayla satmaları oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

işte o kazancın da hangi amaca hizmet ettiği belli olmuyor

o kaçak üründen adama giden kazanç bigün sana ya da dünyanın herhangi bi yerindeki bi insana değişik şekilde dönebiliyor. Kaçak işi masum birşey değil, devlet vergi koydu diye de meşrulaşmaz birazcık da olsa.

devletin bu tarz ürünlere vergi bindirmesi güzel şey değil elbette, ama kaçak alacağıma devlete gitmesini yeğelerdim. bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

işte o kazancın da hangi amaca hizmet ettiği belli olmuyor

o kaçak üründen adama giden kazanç bigün sana ya da dünyanın herhangi bi yerindeki bi insana değişik şekilde dönebiliyor. Kaçak işi masum birşey değil, devlet vergi koydu diye de meşrulaşmaz birazcık da olsa.

devletin bu tarz ürünlere vergi bindirmesi güzel şey değil elbette, ama kaçak alacağıma devlete gitmesini yeğelerdim. bilmiyorum

Filmlerde olur öyle kaçak maldan kazanılan parayla terörün beslenmesi falan...

Amacım kaçak kullanımını meşrulaştırmak değil tabi, ancak şu anki hükumetin cebinde gideceğine teröristlerin cebine girsin para yeğelerim doğrusu o kadar nefret ediyorum başımızdaki insanlardan
Sosyal ağlarda paylaş

kaçak sigaranın terörle ne alakası var ya?

ben edirnedeyim şu an, adamlar bulgaristandan yunanistandan alıyor sigarayı burda winstonu 3 liradan satıyor. yunan ve bulgar terör örgütleriyle anlaşmaları yoksa eğer paranın teröre gitmesi zaten olanaksız.

sizin kaçak sigara zannettiğiniz ve kürtlerin tezgahlarda satmakta olduğu sigaralar sahtedir. tütünlerinin bile kurutulmuş çimen olduğunu iddia edenler vardır. zaten alıp bir tane yakarsanız pakedi kırar atarsınız. verdiğiniz para da pkkya gider işte o zaman. ama kaçak değildir sahtedir.
Sosyal ağlarda paylaş

onların derdi başka ya

siz sigara içilmesin diye mi zam yapıldığını sanıyorsunuz?

devlet şu son bugün yaptığı zamla bir sigara pakedinden aldığı minimum ötvyi 3 liraya çıkardı.

yılda 5.5 milyar paket sigara satıldığını düşünerek hareket ediyorlar ve elde ettikleri parayı hesaplamak zor olmasa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

6 aydır içmiyorum. Şu yasaktan 3 gün önce bıraktım. Sonra tekrar başlamak için bahane ararkek bu zam geldi, oh iyiki bırakmışım dedim. Şimdi zammı geri aldılar. Bir karar verin artık, bendede kafa kalmadı. Şimdi tekrar başlamak için güzel bir bahanem var. Diğer bahanemde hazır yarım gün çalışmak zorunda olduğum iş yeri duman altı ve 100 kişi elinde sigarayla geziyor. Mantıkta şu yani bahane; "ulan zaten içsekte içmesekte ciğer kirleniyor, bari içeyimde şu krizler gelmesin"...

Hayırlısı, kısmet, nasip, mukadderat, allah yazdı şeytan bozdu....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...