Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Norvec polisinin hatasi türk kadini öldürdü.

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

kesin olarak bilmiyorum norvec saglik personeli prosedurunu haliyle, ama kanaatimce kendi can guvenliginden emin olmadigi hicbir yere gitmek zorunda olmamali o adamlar

o verdigin ornekler, yani dogal afet / belki ikinci bomba vardir / bir ihtimal o sokaktan gecerken kafama saksi dusebilir vs ihtimaller ile kendisini hem sozle, hem davranislariyla tehdit eden bir grubun yanina gitmek arasinda fark var

ayni sekilde mesela silahli bir catisma oldugunda, ambulansa dayanip kan kaybindan olse bile yarali, suclu sucsuz bakmadan ambulanstan inmiyor saglik gorevlileri. ya da en azindan inmemeleri gerekiyor polis onay verene kadar, ki bence olmasi gereken o. ben saglik gorevlisi olsam oyle yaparim, sorumlusu olsam personelimin de oyle yapmasini uygun bulurum

edik; silahli catismadan kastim mesela birisi silahla vuruldugunda olay yerine ilk olarak ambulans ulasirsa, oturup polisin gelmesini beklemeleri gerekiyor devam eden bir catisma olmasa da, etrafta vuran elemana dair hicbir iz gormeseler de. neden? cunku eleman hala oralarda olabilir, geri gelebilir, yeniden ates acabilir, tas dusebilir, ayi cikabilir /edik

belli bir risk var meslegin kendisinde direk kabul ettigin ona eyvallah, poliste de var, itfaiyecide de var sonucta. ama hicbiri kendi canini korumak icin alabilecegi maksimum onlemi almadan yapmiyor isini, ve hepsinin isine gore kendini korumak icin gerekli ekipmani var; paramedicte yok boyle birsey. celik yelek giyip copunu sallandirarak gezmiyor, belinde silah tasimiyor, alev almayan uniformasi / kaski yok, ne bileyim yakin dovus egitimi almis degil birsey degil

burada adamin canina tehdit var yahu, sen "birsey olmaz, bilirim o aileyi iyi cocuklardir" de istedigin kadar, adamlar telefonda bagirip cagirmis, kufur etmis, polise saldirip destek istettirmis, ben niye giriyorum o itismenin kakismanin icine? polisin egitimi var yatiriyor adami karlarin uzerine, ben ne yapacagim, asi yapmakla mi korkutacagim uzerime yuruyen herifi?

dedigim gibi, rus ruletinde iyi para var, ama almam ben o riski =P
Sosyal ağlarda paylaş

heh aile barbar conan'ın torunları da olabilir, orasını bilemem ama madem polis var ortamda, hatta önden gitmiş, neyi bekliyorlar? bunu diyorum geçen sayfadan beri. tehdit var filan deniyor da silahlı çatışma alanına filan gitmiş değiller. çalsın kapıyı polis, sen arkasında bekle. birşey yaparsa polis önünde zaten. birşey yapmazsa da hemen müdahale et hastaya.

ha bir de norveçlileri övmüştüm önceki mesajımda ama şimdi hatırladım, ultra-ırkçısını da gördüm. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

heh aile barbar conan'ın torunları da olabilir, orasını bilemem ama madem polis var ortamda, hatta önden gitmiş, neyi bekliyorlar? bunu diyorum geçen sayfadan beri. tehdit var filan deniyor da silahlı çatışma alanına filan gitmiş değiller. çalsın kapıyı polis, sen arkasında bekle. birşey yaparsa polis önünde zaten. birşey yapmazsa da hemen müdahale et hastaya.

Yahu adam zaten polisi tahrik etmiş. Korax'ın anlattıklarını göz önünde bulundurursak, saldırmış polise, daha ne yapacak?

Kapıyı çalıyorsun içeriden bir adam çıkıp saldırıyor, arkasından bir kadın çıkıp anlamsızca bağırıp çağırıp kendini polisin üzerine atıyor. Sen bu durumda içeriden silahlı birinin çıkıp adamları kurşun manyağı yapmayacağını garanti edemezsin ki? %1 ihtimal de olsa böyle bir ihtimal var, bu sefer de "Adam kapıya kadar gelmiş girmemiş"i tartışıyo olurduk.

Evine ambülans çağırıyorsan adam gibi çağıracaksın, polisin gelmesine sebep olmayacaksın. Polisi eve getirdiysen gidip saldırmayacaksın, bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sağlık görevlisine niye saldırsın ki? kurtarmaya geliyor sağlık görevlisi, zaten maksatları bir an önce onların gelmesi.

ve dediğim gibi sağlık görevlisi polisle beraber gelir, ters hareket yaparlarsa polis gene icabına bakar. ihbar edilmiş hücre evi filan değil ki bu.
bu ülkede 2 ya da 3 yıl önce çapa'da profesör kardiyolog öldürüldü, kalp krizi geçirmiş birini hayata döndüremediği için.

bu ülke türkiye, o ülke norveç olabilir de, ikisi de türk vatandaşı.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun pek ırkcılıkla yada kasıtla oldugunu sanmıyorum
izinsiz yasamanin verdigi huzursuzluk + ölüm şeysi vs ama
norveç gibi bir yerde yaşayıp da kalp masajı yapmayı bilmeyip defalarca hadi gelin hadi gelin diye aramak acayipmiş.

bilemiyorum açıkçası yakınımızın başına falan gelse ne tepki verirdik, her zaman olan olaylar kısacası
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

irccilik da varsa, gene norvec hakli.

(tu)

yaptıklarımız yapacaklarımızın aynasıdır. resmen çirkefiz abicim kabul edelim aha işte adamın yaptıklarıda ortada resmen sömürmeye çalışıo ana gitti bari biz işimize bakalım diyor resmen.
peşini bırakmam falan..
Sosyal ağlarda paylaş

E ben simdi bunca aciklamayi bosunami yaptim, ceviriyi falan. Okumuyosaniz yazdiklarimi bi zahmet devam ettirmeyin su muhalefet olacam mantalitesini.

Sam said:
aynı olay burada da olsa aynı şekilde eleştireceğiz ama bazı arkadaşlar nedense "ben norveçlileri tanırım ya, yapmazlar bunlar, bizim pis türklere benzetmeyin" diye söylevlere girmişler ki hiç değinmedim onlara zaten. benim de norveçli arkadaşım oldu, gül gibi adamlardı yani onlara lafım yok. ama norveç sınırı içinde doğanların ömür boyu işlerinde %0 hata oranına sahip oldukları gibi bir varsayım da tam komedi oluyor.

Eger banaysa buradaki söylemlerin ben zaten burada yasiyorum. Ben adamlarin %0 hatayla calistiklarini söylemiyorum. Ama derdini anlattigin surece ve konusabildigin surece herzaman dinlerler seni, ayrim irkcilik yapmadan. Polisi ve adamlarin olaylara tavrinida en ince ayrintilarina kadar anlattim. Ve evet burada gecikmenin sebebi tamamen aile. Ilk aramadan 24 dk sonra ulasmis ambulans.Arada enaz 10 dakika itisme kakisma var. Telefonda ne oldugunu aciklayamadigi icin, hamoa goarim lan nerdesiniz diyerek takviye istettirebilecek kadar itisme kakisma cikardigi icin, polisin "sakin olun, dinleyin, problem nedir" sözlerine kulak asmayip zorluk cikarmaya devam ettikleri icin.

Sam said:

sanırım anlaşılmadı o halde yazdıklarımın ana fikri: olayda sağlık görevlilerinin birinci önceliği hastaya ulaşmak ve gerekli bakımı sağlamak. eğer sırf telefonda hakaret edildi diye önden polis yollayıp arkada bekliyorlarsa bu yanlış ki, ortada zamanında ulaşılmadı diye ölen bir hasta varken ve fiilen bu geciktirmeyi yapanlar hasta yakınları değilken, bilinçli olarak polis ve sağlık görevlileri iken, suçu mağdurda aramak başlıbaşına yanlış.

Burada kriminal olaylarin kaynagi %95 göcmenler. Ama devletin herhangi bir organi IRKCILIK YAPARAK CALISAMAZ BURADA. Artik adam telefonda her nedediyseki polisi önce check etmeye yollamislar, ayrica ne polisin nede ambulansin ICERIDE NE OLDUGUNDAN HABERI YOK. Tamam panik anidir olabilir, 9 kere aramis olabilir, zirvalamis olabilir telefonda panikten, ama gelen polise neden saldiriyosun? Adam diyoki "durumu aciklayin, ne oluyor? Sakin olun? Lan noluyo ne vuruyosun ana?" Polis iceride ne oldugunu soruyo, adam cevap vermek yerine saldiriyo. Adami yere aliyolar, polis nerden bilsin acil bi durum oldugunu bilmezken adamin katilmi, psikopatmi, uyusturucu bagimlisimi ne oldugunu? Elbette saldirinca yapistirirlar yere.

Haberlerde cikti dun olay. "Turk aile polisi sucluyor" diye. Gitsinler bakalim mahkemeye, daha bu duygu sömurusuyle bidunyada tazminat alirlar. Ama ben hic sanmiyorum norvec hukumetinin bunlara 5 kurus verecegini. Aile haksiz cunku, MAGDUR EVET. Ama haksiz aile, annenin ölmesi tamamen orada ailenin geciktirmesi, telefonda kendini ifade edememesinden kaynaklaniyo. Adamlar bilse durumu belki polis ambulans ayni anda mudahale edebilirlerdi. Ama hicbisey bilmedigin biyere ve supheli bi duruma tek basina ambulans göndermekte sacmalik.

Cassiline said:

Evine ambülans çağırıyorsan adam gibi çağıracaksın, polisin gelmesine sebep olmayacaksın. Polisi eve getirdiysen gidip saldırmayacaksın, bu kadar basit.

/thread
Sosyal ağlarda paylaş

Anneniz yarı ölü bir şekilde kıvranırken birileri size saçma sapan sorular sorsa ve buna rağmen üstüne birde polis dayağı yeseniz nasıl düşünürdünüz diye sorgulamak gerekir kanımca ?

Türkiye, gelişememişiz falan diyoruzda en azından Ege denizinde ki mültecileri bile hastahanelerimize kaldıracak, denizin ortasında kurtaracak hassasiyete sahibiz be.
Sosyal ağlarda paylaş

onca yazdığımdan sonra gelip sadece ırkçılık üzerinde duruyorsan, yazdıklarımın anafikrini kaçırmışsın. kusurun nedeninin tek ihtimalinin ırkçılık olduğunu iddia etmiyorum, hatta ırkçılıktan bahsetmemişim bile başkaları ortaya sürene dek.
Korax said:

Ben adamlarin %0 hatayla calistiklarini söylemiyorum.

bitti burada benim dediğim, daha yazmana gerek yokmuş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi ağzından bir kere çıkan lafın fanatiğisin. Geri adım atmamak için ortadaki bariz gerçeği kabul etmiyorsun çünkü.

Olay olmuş, bitmiş, sonuçları ortada, ADAMIN ANNESİ ÖLMÜŞ ve sen ona rağmen şöyle bir mesaj yazabiliyorsun mesela;

Sam said:
ve evet ben annem ölürken ambulans beklerken polis kapıma dayanıp "efendi ol" derse atar yaparım o polise de.

Sonucun ne olacağını bile bile bu lafı söyleyebilen bir adam fanatiktir benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...