xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Geçenlerde araba kiralamıştık da demin bir konu takıldı aklıma. Kiralanılan araba ile ceza yendiğinde (radar veya kamera ile veya park cezası(sileceğe sıkaştırılandan), yani ceza o anda kesilmiyor), bu cezalar kime nasıl yansıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 adresine gonderirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 arabayı kiralayan ödüyor şey gibi düşün mesela arkadaşının ya da annenşn-babanın arabasını aldın ceza yedin hoop veriyorlar eline kuponu "git şunu yatır" diyorlar ceza puanları senin ehliyete işlneiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Araba yurt dışındaki bir ülkeden kiralanıp ceza başka bir ülkede yenirse kaç ayı bulur bu işlemler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 avrupa birligi ulkelerinde cok seri isliyor ahaha zaten mesela avrupada kiraladin mi sole bi durum olusuyor 1 ay boyunca hesabindan extra bi 300 euro gibi para cekip tutuyolar ceza icin felan 1 ay sonra donuyor hesabina Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Ceza yiyip yemediğimizin farkında değilim de aklıma takıldı, bir kaç yerde hız sınırını pek sallamadık. 300€ tutuyorlar da araba kiralayan tanıdık, araba parasını da o 300€'nun içinden alıyor. Kalanı bırakıyor mu bilmiyorum da geçen seferkinde görememiştim provizyonlarda falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 ingilterede arac kiralayıp park cezası yedim, hava alanında aracı teslim etmeden 5dk once :D ticketi da aldım geldim istanbula, sora mail attık söledik ceza aldık biz diye, sen kafanı ferah tut cektim ben senden parayı dediler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 :D Provizyon almadılarsa daha sonra karttan para çekebiliyorlar mı? Benden sigorta benzeri 300€ donduruyorlar mesela, arabayı verdikten sonraki 3-5 gün içerisinde o arabanın ücretini ve varsa masrafını alıyorlar o paranın içinden, gerisini bırakıyorlar. Daha sonra herhangi bir şey yapabilirler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Araba kiraladığın zaman diyelim 100 euro tuttu bir 100 euro daha da blok koyuyorlar ben de Madrid'de kiralamıştım araba Europcar'dan.Bir problem olursa o parayı tık alıyorlar olmazsa o blok hakkını kullanmıyorlar sadece, faturanda sadece 100 euro görüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 İyide cezaların çoğu plakaya yazılmıyor mu türkiyede? Radara girdin diyelim arkandan işlemi plakaya yapıyorlar. sen sonra iade ediyosun arabayı kiralama firmasına, 1 ay sonra geliyor o ceza firmaya... senin adın geçmiyor yani.. sözleşmede aksini belirten bi madde varsa bilemem ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Aldarion said: sen sonra iade ediyosun arabayı kiralama firmasına, 1 ay sonra geliyor o ceza firmaya... senin adın geçmiyor yani.. Cezanın geldiği değil, yendiği tarihe bakıyorlar. Adamın elinde de o tarihte sana kiraladığına dair belgeler var, kimlik ehliyet vs. gibi. O kadar basit değil yani. Ben cezayı ehliyetimle, şahsıma yememe rağmen sonradan arayıp makbuzunu istemişlerdi benden hatta bir kere, dosyaya koyacaklarmış. Konu yurtdışında geçiyormuş yanlız, ilk mesaja atmışsın heralde cevabı sadece :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 kiralık arabanın trafik cezasını sen ödemeyeceksen, düşünsene neler neler yaparsın o arabayla. kırmızıda durmazsın 200le gidersin istediğin yere park edersin ters şeride girersin tek yön falan dinlemezsin zevkli olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Kira sözleşmesinde "kiranandığı sürede yenilen cezalar kiralayan şahıstan tahsil edilir" gibi bi madde yoksa firmanın senden hiç bir para almaya hakkı yok. Plakaya yazılmış sonuçta ceza, sen ödemezsen sana hiç bir giren çıkan yok yani... Avis Budget falan öyle büyük firmalar kendilerini garantiye almıştır, ama ne bileyim cancan oto kiralama o kılıklı işletmeler falan hiç bişey imzalatmadan veriyor arabayı. Geç kırmızıda, radarlara gir ne olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 sana öyle geliyor, dürümcü mehmet abinin motorunu bile kiralasan sözleşme imzalanıyor. ve aracı sen kullandığın için de sen sorumlusun cezalardan, basit yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Sizin dürümcü akıllıymış o zaman. Bugüne kadar kiraladığım arabaların neredeyse hiç birinde tek kalem imza atmadım bu da bilinsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Aldarion said: Sizin dürümcü akıllıymış o zaman. Bugüne kadar kiraladığım arabaların neredeyse hiç birinde tek kalem imza atmadım bu da bilinsin... araba kiraladin imza atmadin? o nasi oldu ya bole al abi araba onde parkedilmi sdiye anahtari onune mu atti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 topuğuna sıkarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 10 aya yakın zaman geçti. Kesilen cezalardan hala ses seda yok. Kesilmeyen ama kesilmesi gerektiğini düşündüğüm bir kaç durum daha olmuştu, onlardan da ses çıkmadı. Büyük ihtimalle vize almak istersem veya oralarda pasaporta işlem yaptırmam gerekirse karşıma çıkarlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ingilterede araba kiraladık, hava alanında teslim etmek için dolanırken park yapılmaza koymuşum arabayı 5dk. anında warden patlatmış cezayı. aldım yanımda istanbula getirdim cezayı :P sora kiralama firmasını aradık. depozito almıslardı ordan kestiler cezayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Ben Slovenya'dan kiraladığım araçla Macaristan ve Hırvatistan'da park cezası yedim. İtalya'da yan yolda muhtemelen hız cezası yemiş olabilirim ama elime geçmedi (çok tembihlemişlerdi yersiniz diye, bilmiyorum noldu). Bir de Roma'da merkeze giriş yasakmış, oralarda dolanmıştık biraz, oradan da yemiş olmamız gerekiyor, Wiki'de özellikle uyarmışlar turist tuzağı oralar diye. Şimdilik hiç birini soran eden olmadı, kiralayan firmaya bile ulaşmamış olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Peki kiralık arabalarla yapılan kazaları kim karşılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Duruma göre kasko veya sigorta. Kazanın ciddiyetine göre ve yaptığın kira sigortasına göre depoziton kesiliyor ve/veya ek para ödemen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar