Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eski madeni paralar geçersiz mi oldu ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
varlok said:

kumbaram eski paralarla dolu ama ben onları tek tek ayırıp degistirmeye falan acayip üşeniyorum.

valla benim de karışıktı kumbaram, gittim ziraatte, kasiyer mi denir artık o görevli almak istemedi daha doğrusu uğraşmak istemedi, ben de müdürle konuştum zorla aldırttı :F 300 tane bozukluk :) üşenme git hallet ziraat seve seve alıyor :)
Mesaj tarihi:
"4 Nisan 2007 tarihli ve 2007/11963 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince 1 OCAK 2009 tarihinde “Yeni” ibaresi kaldırılarak dolaşıma çıkarılacak olan E-9 Emisyon Grubu Türk Lirası banknotlar ile birlikte 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında tedavül edecek E-8 Emisyon Grubu Yeni Türk Lirası banknotların tedavül mecburiyeti süresi 31 ARALIK 2009 GÜNÜ SONA ERECEK, 1 OCAK 2010 tarihinde işlemeye başlayacak 10 yıllık zamanaşımı süresi ise 31 ARALIK 2019 günü mesai saati sonuna kadar devam edecektir. On yıllık zamanaşımı süresince bu banknotlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası şubelerinde değiştirilecek, 1 OCAK 2020 gününden itibaren ise değerlerini tamamen yitireceklerdir."

Kaynak: Merkez Bankası

Bariz bir biçimde görüldüğü üzere şu anda esnaf bu paraları kabul etmek zorunda değil, bu paralar artık tedavülde değil çünkü. 10 sene içinde de Merkez Bankası ve Ziraat Bankasında değiştirebiliyorsunuz. Sonra o da hak bile gidiyor.
Mesaj tarihi:
esasında dolaşımdan kalkması için en uygun yöntem bu paraların esnaflara geçmesi. sonuçta bu adamlar topluca gidip parayı bankaya yatırıyorlar. eski paralar sisteme dönüyor kimseye giren çıkan olmuyor. bankayla uğraşmak istemiyorsanız gidin süpermarketlerden alışveriş yaparken kullanın işte YTL leri.
Mesaj tarihi:
mani said:

esasında dolaşımdan kalkması için en uygun yöntem bu paraların esnaflara geçmesi. sonuçta bu adamlar topluca gidip parayı bankaya yatırıyorlar. eski paralar sisteme dönüyor kimseye giren çıkan olmuyor. bankayla uğraşmak istemiyorsanız gidin süpermarketlerden alışveriş yaparken kullanın işte YTL leri.

zaten o sekilde oluyo
bankalar ozellikle cok sikismadiklari halde yeni paralari piyasaya surup eskileri elleridne tutup merkez bankasinda yolluyo
o sayede zaten piyasada tek tuk eski kagit parakaldi
Mesaj tarihi:
aynen

para üstü verdi mal.. ayıkladım, koydum. sonrasında dialog şöle. - benim +gaz satıcı
said:
-bunlar eski. değiştir şunları
+yok geçerli arkadaşım onlar!
-değil canım kardeşim, al değiştir işte
+şimdi mahkemeye versem paraya hakaretten içeri girersin
-ekime kadar..
+ha?
-paralar geçerli değil arkadaşım. mahkemeye versen bile bir şey olmaz. kafana göre takıl..
+nasıl mahkemeye versem bir şey olmaz.. (aynı anda konuşmalar burada)
-parayı sen ziraate götürücen orada değiştirecekler
+sen bu parayı almıyor musun şimdi?
-yok sen paramı geri ver ben alışverişi başka yerden yapıcam
+al abi para üstün
-ha ok. haydi hayırlı işler
+iyi günler abi.

böyle gaz bir adam kendisi.. sopalık
Mesaj tarihi:
ben sonunda pes ettim ve eski paraları toplamaya başladım artık 2 ayda bir elimde biriken eski madeni paraları ziraate görütüp değiştirirm (zaten yakın zamanda ales vs bir sınav için kesin giderim) ya da anneme veririm o gidiyor arada değiştirtir artık

şimdi göztepede bu paraları alan esnaf da var almayan da.. alan "bankaya veriyotuz nasılsa" diyo almayan esnaf da herhalde bankayla değil karaköy tefecileriuyle çalıştıkları için tefeciler kabul etmiyor diye düşünüyorum

ama aynı esnaf para üstü olarak eski madeni kakazlamayı da biliyor lol

yok abi sittin sene adam olamayız
  • Yeni Oluştur...