Farinal Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ben kaç zamandır görmedim bile eski madeni para lan siz ya hiç alış veriş yapmıyorsunuz yada kıyıda köşede falan mı yaşıyorsunuz
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 dekanlıkta fotokopi cektirirken gunduz vakti ya deli ya da sarhos oldugunu sandıgım bir kadının uyarmasıyla ogrendim
Burax Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 varlok said: kumbaram eski paralarla dolu ama ben onları tek tek ayırıp degistirmeye falan acayip üşeniyorum. valla benim de karışıktı kumbaram, gittim ziraatte, kasiyer mi denir artık o görevli almak istemedi daha doğrusu uğraşmak istemedi, ben de müdürle konuştum zorla aldırttı :F 300 tane bozukluk :) üşenme git hallet ziraat seve seve alıyor :)
Drigeolf Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 "4 Nisan 2007 tarihli ve 2007/11963 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince 1 OCAK 2009 tarihinde “Yeni” ibaresi kaldırılarak dolaşıma çıkarılacak olan E-9 Emisyon Grubu Türk Lirası banknotlar ile birlikte 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında tedavül edecek E-8 Emisyon Grubu Yeni Türk Lirası banknotların tedavül mecburiyeti süresi 31 ARALIK 2009 GÜNÜ SONA ERECEK, 1 OCAK 2010 tarihinde işlemeye başlayacak 10 yıllık zamanaşımı süresi ise 31 ARALIK 2019 günü mesai saati sonuna kadar devam edecektir. On yıllık zamanaşımı süresince bu banknotlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası şubelerinde değiştirilecek, 1 OCAK 2020 gününden itibaren ise değerlerini tamamen yitireceklerdir." Kaynak: Merkez Bankası Bariz bir biçimde görüldüğü üzere şu anda esnaf bu paraları kabul etmek zorunda değil, bu paralar artık tedavülde değil çünkü. 10 sene içinde de Merkez Bankası ve Ziraat Bankasında değiştirebiliyorsunuz. Sonra o da hak bile gidiyor.
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 biz okulda kahve makinesi için eski para arıyoruz halbuki. yenileri aynen atıyor aşağıya çakal. bazen atmıyor. o zaman kahve içebiliyoruz. uykumuz açılıye.
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 yeni türk lirası yazan kağıt paralar ne oldu peki? onlar hala tedavülde mi edit: arkada yazıyormuş kk
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 allah küçük memlekette okuyorumda kimse bakmıyo madeni paralara 300TL kadar var elimdede işe yarıyor =)
mani Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 esasında dolaşımdan kalkması için en uygun yöntem bu paraların esnaflara geçmesi. sonuçta bu adamlar topluca gidip parayı bankaya yatırıyorlar. eski paralar sisteme dönüyor kimseye giren çıkan olmuyor. bankayla uğraşmak istemiyorsanız gidin süpermarketlerden alışveriş yaparken kullanın işte YTL leri.
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 beni daha geri çeviren olmadı ama ben 2 yeri geri çevirdim dayı bu ne yeaa geçti bunların süresi diyerek
Llama Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 valla bende geri veriyorum ama benden alıyorlar özellikle dolmuşcular alıyor
parvus Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 bugün bimdeki elemanla tartıştık adam eski para geçiyor dedi televizyonda söyledi 1 sene daha tedavülde bunlar dedi. madeniler için.
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 ziraat bankasi 1 sene suresince paralari karsiliksiz degistiricek 2011 den itibaren paralari merkez bankasinda degistirmeye devam ede bilirsiniz sirkecide yanilmiyosam yeri
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 mani said: esasında dolaşımdan kalkması için en uygun yöntem bu paraların esnaflara geçmesi. sonuçta bu adamlar topluca gidip parayı bankaya yatırıyorlar. eski paralar sisteme dönüyor kimseye giren çıkan olmuyor. bankayla uğraşmak istemiyorsanız gidin süpermarketlerden alışveriş yaparken kullanın işte YTL leri. zaten o sekilde oluyo bankalar ozellikle cok sikismadiklari halde yeni paralari piyasaya surup eskileri elleridne tutup merkez bankasinda yolluyo o sayede zaten piyasada tek tuk eski kagit parakaldi
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 aynen para üstü verdi mal.. ayıkladım, koydum. sonrasında dialog şöle. - benim +gaz satıcı said: -bunlar eski. değiştir şunları +yok geçerli arkadaşım onlar! -değil canım kardeşim, al değiştir işte +şimdi mahkemeye versem paraya hakaretten içeri girersin -ekime kadar.. +ha? -paralar geçerli değil arkadaşım. mahkemeye versen bile bir şey olmaz. kafana göre takıl.. +nasıl mahkemeye versem bir şey olmaz.. (aynı anda konuşmalar burada) -parayı sen ziraate götürücen orada değiştirecekler +sen bu parayı almıyor musun şimdi? -yok sen paramı geri ver ben alışverişi başka yerden yapıcam +al abi para üstün -ha ok. haydi hayırlı işler +iyi günler abi. böyle gaz bir adam kendisi.. sopalık
Hotdog Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 paraya hakaretten içeri girmek nedir abi ahahah
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Allah'a hakaret Atatürk'e hakaret Bayrağa hakaret ok ok de paraya hakaret ne lan :S
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 yerine ne geldi ben onu merak ediyorum
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 ben sonunda pes ettim ve eski paraları toplamaya başladım artık 2 ayda bir elimde biriken eski madeni paraları ziraate görütüp değiştirirm (zaten yakın zamanda ales vs bir sınav için kesin giderim) ya da anneme veririm o gidiyor arada değiştirtir artık şimdi göztepede bu paraları alan esnaf da var almayan da.. alan "bankaya veriyotuz nasılsa" diyo almayan esnaf da herhalde bankayla değil karaköy tefecileriuyle çalıştıkları için tefeciler kabul etmiyor diye düşünüyorum ama aynı esnaf para üstü olarak eski madeni kakazlamayı da biliyor lol yok abi sittin sene adam olamayız
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Ya ben şimdi bakkal para üstü olarak ytl vermeye kalktığında "almıyorum" dersem o bakkal bana ne yapar onu düşünüyorum
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 "mahkemeye versem seni paraya hakaretten içeri alırlar" diyor... http://forum.paticik.com/read.php?13,4550401,page=3#msg-4554098
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 7 lira boşuna elimde kaldı. üşeniorm da deiştirmeye. sigara alamadım leyn. :Dfdsf
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 banknot ların 10 yıl madenilerin 1 yıl
Öne çıkan mesajlar