Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik icin artik kagit gelmiyomus

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"Milli Savunma Bakanligi" said:

BASIN DUYURUSU

1. 1990 VE DAHA YAŞLI DOĞUMLULARIN SON YOKLAMALARININ 01 TEMMUZ İLE 31 EKİM 2009 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAĞI 12-15 HAZİRAN 2009 TARİHLERİ ARASINDA TRT ARACILIĞIYLA DUYURULMUŞTUR. TRT DUYURUSU TEBLİGAT NİTELİĞİNDE OLDUĞUNDAN, YÜKÜMLÜLERİN ADRESLERİNE AYRICA SON YOKLAMA ÇAĞRI PUSULASI GÖNDERİLMEYECEKTİR.

2. BU NEDENLE; SON YOKLAMALARINI 31 EKİM 2009 TARİHİNE KADAR YAPTIRMAYAN VATANDAŞLARIMIZ 01 KASIM 2009 TARİHİNDEN İTİBAREN TEBLİGATLI YOKLAMA KAÇAĞI DURUMUNA DÜŞECEKLERİNDEN, 31 EKİM 2009 TARİHİNE KADAR ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKLARINA MÜRACAAT EDEREK SON YOKLAMALARINI YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

http://www.asal.msb.gov.tr/

burda da haberi olmayanlar vardir diye dusundum.

ben 90liyim ve hicbisey yapmadim, isin kotu yani gecen sene amerikada 1 yil uni okuduktan sonra maddi durumdan dolayi gidemedim bu sene ve macaristanda bir uninin ocak donemini bekledim, kabulum falan herseyim tamam vize islemlerim suruyo hala ama lise mezunuyum turkiyeye gore, napcam hic bilmiyorum suan bildigin asker kacagi konumundaymisim bu habere gore.
Mesaj tarihi:
napcagim konusunda hic bi fikrim yok benim suan bugun ogrendim daha bunu. 25 ocakta gidisim var ama asker kacagi gozukuyosam bana vize vermezler subeye gidersem nolcak falan mindfuck
Mesaj tarihi:
ya bana geldi o kağıttan

sonra dediler işte üni'nin öğ.işlerine git onlar senin yerine gönderiyolar şubeye kağıdı falan diye. sonra gittim aldım bi tane kağıt ama kendim götürmem gerekiyomuş. şöyle bir aydır falan cebimde taşıyorum kağıdımı bi türlü götüremedim şubem de 25-30 km uzaklıkta aslında ama işte rastgelmedi bi türlü

götüreyim bari en kısa zamanda8-)
Mesaj tarihi:
Ya zamaninda bir kere gidip yoklama yaptirdiysaniz cok sorun olmaz ama hic yaptirmadiysaniz bilemem de bir askerlik subesine gidip ogrenci oldugunuzu gostermeniz yeterli bence. Ha 1 gununuz gidiyor, hatta bnm 2 gun gitmisti biraz gec saatte gittigim icin, hastaneye sevk ediyor ama hastane 3 mu 4 mu ne kapatiyor. Erken gitmek gerek o yuzden 1 gunde halletmek isteniyorsa.
Mesaj tarihi:
Yoklama kaçağıyken tecil ettirme diye birşeyden bahsediliyo sitede ama anlatılanları anlamak imkansız.

Bir de ben üni 1. sınıftayken kağıt gelmişti öğrenci belgesiyle halletmiştik sonra 7 yıl boyunca hiçbişey gelmedi.

Hadi hayırlısı bakalım.
Mesaj tarihi:
şimdi amerika da okuduğun uniden ilişiğin ne zaman kesildi tam olarak ?

ayrıca korkacak birşey yok. git şubeye işlemlerine başla. 3 gün sürer yabancı şubeye gitmezsen.
Mesaj tarihi:
eğitim gördüğün için tecil ettiriyorsan sağlık raporu istemezler. kısaca eğitim gördüğüne dair belgeyi verirsin tecil olursun.

hastaneye sevk olayı sadece askerlik kararı aldırmış olanlar ve aldıracak olanlar için geçerlidir. Askeriyenin umurunda olan şey 3-4 ay sonra seni aldıklarında askerlik şartlarını karşılayacak yeterli fiziki ve akli şartlara uygun olup olmaman. o yüzden eğitim gören yada tecil hakkı olan adamların hastaneye sevkiyle uğraşmazlar. tamamen gereksiz olduğundan.
Mesaj tarihi:
mani said:

şimdi amerika da okuduğun uniden ilişiğin ne zaman kesildi tam olarak ?

ayrıca korkacak birşey yok. git şubeye işlemlerine başla. 3 gün sürer yabancı şubeye gitmezsen.

1 mayista bitti okul yili resmi olarak. ben de 10 mayista geldim bida da bisey yapmadim orayla ilgili. bakalim pazartesi gidicem butun belgeleri falan toparlayip umarim yaylalar yaylalar olmaz :P
Mesaj tarihi:
lan bende de mezuniyet belgesi var gecici o da gercegini vermediler. baska da bisiy yok. yarın ya da öbür gün gidicem tecil ettirmeye sorun cıkarmazlar insallah.
Mesaj tarihi:
tırsmayın ya bu kadar.
okuyorsanız/okuyacaksanız/okuyorduysanız yeni bıraktıysanız ,bu kadar tırsmaya gerek yok.
zaten "okul kazandım ,askerlik yoklama kaçağı oldum okuluma gidemedim askere aldılar beni" diye birşey yok.
ben liseden sonra 3 sene tecil ettirdim. tecil bitti 2 sene daha geçti üzerine hiç sallamadım "ne askeri lan" diyerek. üzerine okul kazanıp gidip "ben okul kazandım b@bs tecil edin" diyip tecil ettirdim.

alıyosun yanına gerekli belgeleri, gidiyosun yapıyosun işlemini bi güzel.zamanında yapmak iyi ama yoklama kaçağı vatan düşmanı değil gerilmeyin o kadar.
Mesaj tarihi:
bizim okul, arkadaşın askerliği tecil ettirmemiş mi bişey olmuş adama mektup geldi en yakın zmanda şubeye gitmezsen vatandaşlık hakkından mahrum kalırsın hede hödö diye. adam as.iz. lerden korkar oldu asfsadasg
Mesaj tarihi:
geçici mezuniyet belgesinin üzerinde gerekli damgalar varsa hertürlü resmi belge yerine geçer. ama üniversitenin damgası/dekan ın imzası damgası yoksa zor.
Mesaj tarihi:
eskiden tebligat zorunluluğu vardı ve kötüye kullanıma çok açıktı. baktılar ki başa çıkamıyorlar, böyle birşey uydurdular; ama yüksek mahkemelerden birisine giden ilk davada kaybederler eskiye dönerler.

bir suçtan aranması olan birisine "niye gelip teslim olmuyorsun?" diye sormak gibi birşey. devletsen bulacaksın, getirteceksin.

gerçi senin durumunda birşey değiştirmiyor bu. yurtdışına çıkarken alacakları seni her türlü.
  • Yeni Oluştur...