Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

facebook kardeşliği

gecko

Öne çıkan mesajlar

Yeni moda oldu artık, bayağı ciddi sayıda insan facebooka yakın arkadaşlarını facebooka kardeş olarak ekliyor.

Şimdi normalde bunda bir sorun yok, siz birisini yakınlık derecesine göre tabii ki kardeşiniz olarak görebilirsiniz sevebilirsiniz bu çok güzel bir şey.

Benim canımı sıkan, facebookta abartı şekilde eklenen "kardeşlik" bana bir şey çağrıştırmıyor. Ya abartısız anlatayım bir arkadaşım var, kendisini iyi kötü tanırım, öyle bir dereceye gelmiş ki artık adamın kardeşim diye eklediği adamları toplasan bir mahalle ya da klan kurarsın. :)

Eskiden aynı sokağı, aynı iyi ve kötü anıları gibi duygusal yönden ağır basan konuları paylaştığın ve bunları birlikte yaşadığın insana kardeşim denirdi. Şimdi bakıyorum da ilk he diyeni kardeşi diye ekleyip ilk kavgalarında nerd rage geçiren bol bol adam var. Merak ediyorum kardeşim lafı bu kadar aşağılara düştü mü? Hayır yani 2 hafta önce kardeşim diye ekliyorsun oo süper kardeşsiniz siz sonra bir kavga oluyor hoop çıkarıyor listeden onu.

Şimdi bizim gözümüzün önüne gelince garip duruyordur belki ama kelimenin anlamı biraz ağır. Kastedilen 1 ve 0 lardan oluşan yada birkaç senelik anıların toplamından oluşan kardeşlik değil "can" kardeşliği. Kelimeyi kirletiyorlar bence.

Çok mu ciddi düşünüyorum bilmiyorum ama kafamı çok kurcalıyordu bu konu, hele hele yakın bir zamanda süperiz, imbayız diye bu tip gezen çoğu insanın basit bir nedenden sonra saç saça baş başa girmesi pek bir güldürdü beni. Neyse anlattım rahatladım hehe.

Bu arada 1 ay içinde attığım ilk uzun ve ciddi post oldu bu sanırım. Artık ölebilirim.(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

abi orda eklemenin olayı büyük ihtimalle gelecek laflara hazırlıklı olmak.

"ooo hüseyini eklemişin bizi eklememişin, adi herif!" lafını işitmemek için ekliyolardır.
bi de orası kalabalık oldukça popüler olan(!) insanlar var. ondan da olabilir. bu insanlar birbirlerini garip gurip fotoğraflarda etiketleyip, etiketlendiği için teşekkür eden insanlar.

anlamaya çalışma, beceremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...