Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikan Savaş Gazisi Konuşması

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

1941'de bitti izolasyonizm olayı onlar için, bunun farkına varmayan kendi vatandaşı olması halen beni şaşırtıyor. amerikan işgali sırasında ölenlerle ülkesini kendi ahırı gibi yöneten modern derebeylerinin zulmü altında ölenler arasında bir fark varsa o da tv'de görünüp görünmemeleri. ha şu dünyada kimse de hayır duası için gidip savaşmaz bu devirde elbette ki, ya güvenlik ya da kazanç için savaşacaktır. bunu da bilmeyen olmaması lazım, en başta oraya giden askerler arasında. zorla değil zaten, para alıyorlar o işi yapmak için. oraya gitmeden, millete kurşun sıkmadan oturup bir hafta tarih okusaymış.

çıban başlarının nasıl büyüyüp bir araya geldiğini, işi sonunda dünya savaşına döktüğünü bu dünya yaşadı. başında diktatör durmasına izin veren halklar ceremesini çekiyor tarih boyunca. acı gerçek bu. aklı olan bundan ders çıkarıp geleceğe bakar, italya, japonya ve almanya gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

abd'deki yönetim sistemini istediğimiz kadar eleştirebiliriz ama kendi halkı, sokaktaki adam ve sınır komşuları için bir baas partisi kadar tehlike oluşturmadıkları da aşikar.

ha pardon, yanıt verdim sanmıştım öncesinde. bilinen anlamda diktatörlük olmuyor evet ve şirketler nüfus kullanmaya çalışsa da demokrasi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl abi? Zamanında kendi halkını kısırlaştıran, zehirleyen (evet biraz araştır büyük firmalar yeni teknoloji'leri uzun süre insan üzerinde denemeden çıkarıyorlar misal http://www.epa.gov/history/topics/perspect/lead.htm), gencecik adamları exxon para kazansın diye ölüme yollayan bir yönetim şekli mi kendi halkına zarar vermiyor.

Hayır o zaman ideal devlet nasıl olur kavramında ciddi görüş ayrılıklarımız var.

İlla kapitalizmi savunacağım diye bu kadar da komik duruma düşmeyin yahu. Zaten amerika'da ki sistemin ne kadar free-market ya da 1900'lerin kapitalizmi olduğu da tartışılır. Ha ama katılıyorum başında diktatör tutan ülkelerin durumu amerika'dan kat kat daha berbattır.

Onu geçtim şu son zamanlardaki bail-out olayları kadar komik bir şey yok zaten, halkın vergisini özel şirkete ver bu mudur kapitalizm? (AIG olayı zaten ayrı bir komik adamlar resmen halkın 82 milyar dolarını iç ettiler, şimdi gelip bu olay baas kadar halka zarar vermemiştir deme)
Sosyal ağlarda paylaş

yok maksat kapitalizmi savunmak değil de gerçek anlamda diktatörlük nedir pek bilmeyen arkadaşların abd'yi saddam ırak'ından beter filan göstermeye çalışması komiğime gidiyor. düzeltme gereği hissediyorum.

iran'ın yerle bir edilmesine gerek yok tabii ama aklını başına devşirmesi için türkiye dahil dünyadan gerekli baskıyı görmeli. bizimkilerin onlara destek vermesini de yanlış buluyorum aynı şekilde, çünkü israil'den sonra olumsuz etkilenecek ikinci ülke biziz, abd değil. o füzelerin menzili washington'a yetmeyecek ama istanbul'a yetecek. adamlar keyiflerine göre bize rejim ihracı kasabilir veya düşmanlarımıza açık destek verebilirler. biliyoruz pkk'lıları nasıl tedavi ediyorlardı.

bugün halen milyarlarca insanların doğrudan tam diktatörlük altında yaşadığı düşünülürse evet abd'deki sistem basbayağı demokrasi. açıklarını günümüzün anti-amerikan dalgalarına kendimi verip eleştirmek benim için de kolay ama onun altrnatifi olan bütün ülkeler abd hegemonyasını tuvalet köşelerinde mumla aratacak standartlara sahip. yarın abd çöküp yerine çin geçse ne yapar sanıyorsunuz?

abd'yi yüceltme gibi bir maksadım yok ama dünya da abd'yi yerin dibine batıracak kadar uygar değil halen.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

yok maksat kapitalizmi savunmak değil de gerçek anlamda diktatörlük nedir pek bilmeyen arkadaşların abd'yi saddam ırak'ından beter filan göstermeye çalışması komiğime gidiyor. düzeltme gereği hissediyorum.

iran'ın yerle bir edilmesine gerek yok tabii ama aklını başına devşirmesi için türkiye dahil dünyadan gerekli baskıyı görmeli. bizimkilerin onlara destek vermesini de yanlış buluyorum aynı şekilde, çünkü israil'den sonra olumsuz etkilenecek ikinci ülke biziz, abd değil. o füzelerin menzili washington'a yetmeyecek ama istanbul'a yetecek. adamlar keyiflerine göre bize rejim ihracı kasabilir veya düşmanlarımıza açık destek verebilirler. biliyoruz pkk'lıları nasıl tedavi ediyorlardı.

bugün halen milyarlarca insanların doğrudan tam diktatörlük altında yaşadığı düşünülürse evet abd'deki sistem basbayağı demokrasi. açıklarını günümüzün anti-amerikan dalgalarına kendimi verip eleştirmek benim için de kolay ama onun altrnatifi olan bütün ülkeler abd hegemonyasını tuvalet köşelerinde mumla aratacak standartlara sahip. yarın abd çöküp yerine çin geçse ne yapar sanıyorsunuz?

abd'yi yüceltme gibi bir maksadım yok ama dünya da abd'yi yerin dibine batıracak kadar uygar değil halen.

Hiç kimse kendini özgür hisseden bir insandan daha iyi köle olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikanci degilimde cidden moralfaglige gerek yok

su duzen altinda
dunya barisi saglansa, silahlar sussa, firmalar ve develtler insan hayatini korumayi oncelik haline getirse

dunyada bu populasyonu besleyebilicek kaynak kalmaz

savas ve baris iki zit kavram
savas gercegi olmadiktan sonra barisinda hicbir anlami kalmiyor

kapali gelismeyen mucadele etmiyen durmus bir dunyanin kimseye faydasi yok

dunay savasi gogogo diyorum gene burdan

http://seidenweich.com/uploads/wrscreens/thumbnails/merkel_toeten_400x0.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...