Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herşeye para olarak bakmak

Economics

Öne çıkan mesajlar

sen şimdi iktisat okuyosundur hocan da öğretmiştir fırsat maliyetini marjinal azalan verimler kanununu falan filan bi heves için dışın bir olmuştur o konularla

ehueh, bana da oluyo arada. Her şeye para olarak değil de, yaşadığım vakite nakit olarak bakıyorum ben. Ekonomi güzel bişi :P
Sosyal ağlarda paylaş

sözüm meclisten dışarı da, bu üniversiteye yeni başlayanların kendilerini meslekle fazla özdeşleştirmelerine de hastayım ha. 1. sınıfta bazı arkadaşlarım da böyleydi. "ehu çevre mühendisliği okuyorum ya artık daha az sıçıyorum denizler kirlenmesin ehi" veya ne bileyim cep tel konusu açılınca "olm o konuları bana sorcanız elektronik haberleşme okuyoz o kadar, türksel iyidir" diye takılan tiplere çok gülüyorum asdasd. şimdi iktisat olayını görünce aklıma geldi. yav alınmasın ben de böyle bi şeydim herkese oluyodur herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyi anlıyorum benim babam da bu tarz bir adam olduğu için.
Açıkçası babalarımız her şeyi bizlere öğretmiyor, biraz öğreticilik yönleri zayıf , bu da bizi bir anda onların yokluklarında böyle hesaplara itiyor .

Bence biraz sakin ol , bu hesabı yapmanda sıkıntı yok fakat biraz abarttığının farkında ol.İnsanın kar yapması da gerek, hobisini yaşaması da . Babalarımız hep hobici değillerdi, öyle alışageldiler zor şartlarda falan .Sen o derece olamazsın ama en azından elindekini korursun,zamanla da geliştirirsin.

Her şeye para olarak bakmanda bir sakınca yok fakat her şeyi paradan dolayı yapamamanda bir sıkıntı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi sorunun şurda aldığın, öğrendiğin, ilgilendiğin herşey sana para kazandıracak, sana bir katkı sağlayacak diye bir durum yok.

Örneğin hobi edinemiyorum karım olmayacak diye demişsin, yanlış, eğer bir hobi edinsen -motorla dağ bayır gezmek olsun bu hobin-

*boş zamanlarını eğlenerek geçireceksin,
*yeni yerler göreceksin,
*hayatındaki monotonluktan kurtulacaksın,
*temiz hava alacaksın,
*adrenalin salgılayacaksın,
*yeni arkadaşlar edineceksin,

hepsini geçtim, eğleneceksin ve kafan rahatlayacak. Daha sonra okulda, işte evde geçirdiğin vakit daha verimli hale gelecek böylece.

Tabii motora, benzine falan para harcayacaksın ve bunlar sana para olarak geri dönmeyecek.

Her yaptığından para ya da maddi karşılık cinsinden getiri bekleyen insanlar küçük insan olarak kalıp dünyanın hamalları oluyorlar ne yazıkki. Tabii küçük insan =/= fakir. Özellikle ülkemizde.
Sosyal ağlarda paylaş

aynısı bende de var la. aynı şekilde ne zengin ne fakir orta direk dolaylarındayım. yok arkadaş ya eğer günümde değilsem okumak için kitap bile almıyorum. kendi paramı kazanıyorum birazda ondan galiba ama abarttım sanki olayı. maaşımı aldım 50 tl sini çektim borcum vardı arkadaşa verdim şimdi dokunmuyorum maaşa aileden gelen harçlıkla geçinip o paranın turşusunu kuruyorum asdf

edit: yok ama lan planlarımda var onun için biriktiriyorum birazda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...