Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linux ve harici diskin dosya sistemiyle ilgili soru

Fly

Öne çıkan mesajlar

selam,

durum şu :
wd passport 500 gb fat32,
philipsin kendi fişi olan eski bir 320gb' lığı, ntfs formatında

googledan gördüğüm kadarıyla da ntfs fat'dan yavaşmış, windowsla ortak kullanılacaksa fat olmalıymışmış.

sorun şu ki, ntfsliyi mount edip kullanmam, klasörler arası gezinmeye başlamam saniyeler bile sürmezken diğerini 3 DAKIKA boyunca mount edilmesini bekliyorum. klasör açıyorum 1-2 sn bekliyorum yüklensin diye vs vs. ufak dosyalarda çok fark yokken geçen format öncesi 30-40 gb yedekleyeyim dedim, 4 SAAT sürdü yarısını atması. eeh dedim kalan yarıyı diğerine attım, 1 saat ya sürdü ya sürmedi onda.

sonra baktım biraz, macte de benzer bir dertten muzdarip olmuş birisi, hfs+ formatına çevirince hallolmuş olay.

yavaş yani anlayacağınız, lafı uzatmayayım

sormak istediğim, ntfs mi yavaş yoksa m$ öfkesi yüzünden mi ikibinona girerken halen bu lafları duyuyorum ? haydi deneyeyim diyebilecek durumda değilim, benzer bir şey başına gelen, olayı açıklayabilecek biri varsa güzel olur.

teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

ntfs ile fat32 arasindaki hiz farki duruma gore degisir.
fat32 kucuk klasor ve dosyalarda daha hizli calisir. ama 4gbdan buyukse zaten calismaz bile. daha hizli dedigim de %10 bile etmeyen bir fark.
ntfs de arama ve disk birlestirme konusunda daha hizlidir. disk birlestirmeyi sistemi fazla yormadan yapabilir.

ikisinin arasinda bahsettigin kadar dehset bir hiz farki olmamasi lazim, ama buyuk dosyalarla calisiyorsan ntfs akar tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...