Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi [SPOILER Hatta FULL ACIKLAMA]


Virus

Öne çıkan mesajlar

  • Admin

Yıldız Savaşları Bölüm VI - Jedi'nin Dönüşü
Serinin son filmi cuma akşamı
saat 21.00 Primemax1'de dublajlı halini
saat 23.00 Primemax2'de orjinal altyazılı halini
izleyebilirsiniz
Tekrarı Cumartesi sabahıda varmış saat kaçta bulamadım gerçi ama önümüzdeki perşembede aynı saatlerde yayınlıyorlar.

Film Tanıtımı:


Lord Vader'in kurduğu tuzak sonucu Karbon Tankına konulmuş şekilde Jabba'nın eline düşen Han Solo'yu kurtarmak üzere arkadaşları harekete geçmişlerdir bile.R2-D2 , C3-PO ve Lando suçlar Lordu Jabbanın sarayına girmeyi başarırlar ardından Solo'nun değişmez dostu Chewbacca , Leia ve Luke'ta Solo kurtarmak üzere Tatooine'e gelirler.

Bu arada İmparator yeni bir Ölüm Yıldızının yapımını başlatmıştır bile.Palpatine 'in emriyle yapılan Ölüm Yıldızı romanlık bir gezegen olan Endor'un yörüngesinde yine aynı gezegende bulunan imparatorluğun kalkan jeneratöründen güç alarak dış saldırılara karşı korunaklı bir şekilde tamamlanmayı beklemektedir.

Luke ve arkadaşları Han'ı zalim Jabba'nın elinden kurtardıktan sonra Jabba'yıda yok ederek Tatooine'den ayrılırlar.Han ve diğerleri asilerin yıldız filosuna katılmak üzere randevu noktasına giderlerken Luke ise eski bir dosta Jedi Hocası Yoda'ya eğitimini tamamlamak üzere yola çıkar.Luke , Dagobah Sistemine geldiğinde artık çok geçtir, yaşlı Jedi Hocası Yoda artık ömrünü tamamlamak üzeredir.Luke'a ise ancak hocasına veda etmek kalır.Asiler is Ölüm Yıldızı II'nin yerini saptamışlar ve yok etme planlarına girmişlerdir bile.Han Leia Chewie ve onlara eşlik eden bir ekip ele geçirilen eski bir imparatorluk mekiği ile Endor'a gidecek , General Lando ve Amiral Ackbar komutasındaki yıldız filosuda Ölüm Yıldızına yok edici darbeyi indereceklerdir.

Ama herkesin tahmin ettiğinin aksine Ölüm Yıldızı tam olarak çalışır haldedir.Palpatine'de Ölüm Yıldızına gelir.Onun tek amacı ise Asiler için artık bir sembol haline gelen Vader'in oğlu Luke'u ele geçirip, ya gücün karanlık kısmına geçirecek yada yok edecektir.Endora giden Han ve ekibi , önce Ewok denilen ilkel ancak zeki yaratıkların eline düşerler daha sonra bu yaratıklar Lazer kalkanı jeneratörüne yapılacak saldırıda büyük rol oynayacaklardır.

Luke ise İmparatorluğa teslim olur ve babası ile birlikte Ölüm Yıldızı'na gider ve İmparatorla karşılaşır.Palpatine onu Gücün karanlık kısmınba geçmesi için zorlar ama başaramaz. Luke ve babası Vader arasında ölümcül bir düello başlamıştır bile.Bu arada Endor yakınlarına ulaşan Asi birlikleri Ölüm Yıldızına saldırmak üzeredir ama Yıldızın kalkanı hala çalışmaktadır çünkü aşağıda Endor gezegeninde Han ve arkadaşlarının başına beklemedikleri olaylar gelmiştir.

Ancak üstesinden gelmeyi başarıp kalkan için enerji üreten jeneratörler yok edilir.Luke ile babasının düellosu ise sonuçlanmıştır.Luke Vader'i altetmiştir , buna çok kızan Palpatine ise Luke yoketmek üzereyken Vader tarafından öldürülür.Ancak Lord Vader için artık yaşam sona ermek üzeredir , Vader'in tek isteği artık oğlunu kendi gözleriyle görmektir ki bunuda yapar.

Bu arada asilerin saldırısı başarıyla sonuçlanır, Lando ve arkadaşları Ölüm Yıldızı II'nin ana reaktörünü havaya uçururlar ve bu ölümcül savaş makinasını yok ederler.

Ve bu yokoluş artık bazı şeylerin başlangıcı anlamına gelmektedir , Coruscant'tan , Bespin'e , Tatooine'den Yavin'e heryerde İmparatorluğun yok oluşu kutlanmaktadır.Artık eski Cumhuriyetin üzerine yeni taşlarmı örülecektir yoksa bu ölümcül savaşlar daha sürecekmidir ?

Starwars.gen.tr'den alıntıdır.[signature][hline]*I am an avanger..I must obtain power no matter what,even if i must let the devil take hold of my body...This is the only way KILL HIM
Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei

[Bu mesaj Virus tarafından 16 Temmuz 2004 00:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tekrarı istemediğin kadar çok var
yani sonradan da çok kere seyredebiliniyo
1 ve 2 yi 10 ar kere izledim nerdeyse yayınlandıkları cuma günlerinden sonra :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
finallerin bitmesi şerefine kendime bi kıyak yaptım, oturdum 1-6 izledim hepsini.. episode VI yeni bitirdim ve garip bi duygu sardı her yerimi, mutluyum ama garip bi mutluluk :D

sebebi

filmin sonunda luke obi-wan ve yoda yı görüyor, sonra yanında anakin beliriyor.. ve anakin bizim bildiğimiz anakin ! epII ve III deki :D acaip mutlu oldum ya sevinçliyim şuan anlatamıyorum halimi :D ilk izlediğimde remake olmayanıydı sanırsam başka biri wardı :D zomg yaaa süper yapmışlar !! george baba bitanesin !!




May the Force be with you =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlginçtir, Lucas hep en çok 2 ve 5'te zorlandığını ve beklentilerini tam karşılayamadığını söyler. Hatta "hikayenin başı sonu zaten belliydi ama ortasını doldurmak zor kısmıydı, hele bunu bir film haline geçirince ortasına da bir baş-son koymak gerekiyordu iyice zorlaştı" der. Tatmin olmamıştır bu iki filmden. Ama SW fanları da en çok bu iki filmi severler. Özellikle 5'in yeri ayrıdır.

Benim gözümde de en iyi film 5.dir zaten. 2'yi çok sevemedim, "aşk filmi" olmuş. Her ne kadar 1. filmdeki "Walt Disney çocuk filmi havası"ndan kat kat iyi olsa da yine de pek hoş değil.

3. filmin karanlık atmosferi ve yüksek temposu, Grevious gibi yaratıcı karakterleri fazlasıyla haksızlığa uğruyor bence. Bunda da serinin son filmi olması dolayısıyla fanların burukluk içinde izlemesinin de ayrı bir yeri var.

5-3-4-2-6-1 benim gözümdeki ve gönlümdeki sıralama, iyiden kötüye doğru. 6 ila 1'in yeri değişebilir, birbirlerine çok yakınlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Memnun değil" denmez tam, en basidinden milyonlar kazandı memnun olmaz mı adam :) Ama film bittiğinde "tatmin olmamış" adam, ha sonra fanların en favori filmi olmuş ama genel olara bakıldığında tam tersine :) Bunun da sırrını "filmde baş ve son 4-6 filmlere yayıldığı için ortası boş kalmasın diye genel dozu yükseltmek zorunda kaldık, umduğumuzdan daha iyi tepki verdi" diye açıklamıştı bir ropörtajda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet orası filmde çok yalandı kabul ediyorum. Hatta "yuh bu ne be" demiştim sesli sesli sinema ortasında.

Kitapta çok daha başarılıydı bu geçiş. İmparatorun alttan beyin yıkaması, sürekli "ben en iyi arkadaşınım ne istersen yaparım" demesi, Anakin onun sith olduğunu öğrendiğinde, "doğru ama bu kötü bir şey mi ki? sadece sana kötü olduğu öğretiliyor, ha istersen şu anda beni öldür karşı koymam bile ama sen gözü kör bi şekilde öldürmüş olursun" falan diyalogları çok güzel işlenmiş uzun uzun anlatılmıştı.

En güzel replik de şöyle bişidi.

- Sith'sin seni öldürcem pis sith groar grour!!
- Sen benim en iyi arkadaşımsın. Arkadaşlar birbirleri için her şeyi yaparlar, yüksek mevkide güçlü bir adamım ne istiyorsan söyle bana.
- Konuşma sith kesicem doğricam seni groar
- Öldürmek mi istiyorsun? buyur öldür karşı koymayacam. Hadi çek kılıcını öldür.
- +%&^%& ?? Nası yani?

sonrasında beyin yıkama dönemi başlar, dönem dönem

- Arkadaşlar birbiri için her şeyi yaparlar.
- Ne istesem yapar mısın ki?
- Elbette. Para ? Güç? Mevki ne istersin?
- X-bilmemne speederından istesem mesela, sadece 100 tane üretildi
- sorun değil
- ama hepsi satıldı
- sorun değil.
- ...?

böyle böyle devam eder.

- Ne yani Corellia'yı istesem vericek misin emrime?
- Sadece gezegeni mi istiyosun yoksa tüm sistemi mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...