Pyro Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Göreli 1-1.5 sene oluyor ve unuttum bile denebilir. Bir deney raporu için excel de verilmiş 250-300 değerden onun grafiğini çizdirmem gerek ama ezplot dışında da birşey hatırlamıyorum. Dosyadan nasıl okuturum, nasıl çizdiririm grafiği vs bilenler yardımcı olursa çok güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Yerden azıcık havada tut kağıdı, ama çok da değil. Görüyor kendiliğinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Sadece birkaç temel şey biliyorum öyle fazla bir bilgim yok ama; A=load('dosyaadı') (uzantısı filan da dahil buna, ve '' lar kalıcak. A dosyadaki bütün verileri tuttuğu matris, herhangi bir isim versen de olur) böyle yapınca dosyadaki verileri alıyodu sanırım. plot(x,y) ile grafik çizdiriyodun x ve y vektör, (vektör mü deniyodu hatırlamıyorum tek boyutlu matris işte nx1 veya 1xn olucak) x=A(:,1) dersen ilk sütundaki verilerin tamamını alır. y=A(:,2) dersen de ikinci sütundakileri alır. Satır almak istiyosan x=A(1,:) ilk satırı alır mesela. x le y yle uğraşmak istemiyosan plot(A(:,1),A(:,2)) filan diye de ifade edebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 A=load('test.xls') diyince almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 excel dosyaları icin xlsread var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Eh yani? test.xlsread diyince yemiyor. Tam yazsana Seren =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 A=xlsread('dosyaadi.xls'); calisma dir'inde olmasi lazim excel dosyasinin çizdirme demişsin bir de, 1. kolon tümden X ekseni olacaksa mesela; X=A(:,1) 2. kolon tümden Y Y=A(:,2) plot(X,Y) bu dediklerimi shadowfury demiş gerçi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar