Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Front Mission Evolved


Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar





Front Mission serisinin PS3 ve XBOX360 için çıkacak yeni oyunu bu kez PC için de piyasaya çıkacak. Super Nintendo'da başlayan ve Square'nin politik-bilimkurgu temalı turn based strateji oyunun bu kez "farklı olacağı" vurgulanmış, yani Armored Core türü bir aksiyon görebiliriz. Başrolde yine "genişlemiş" Amerikan birliği USN ve Okyanusya birliği OCU arasındaki bitmeyen savaş var.

2171 yılında (Serinin piyasaya en son sürülen Front Mission 5: Scars of War'den 50 , serinin kronolojik olarak ilk oyunu Front Mission Alternative'den 140 yıl kadar sonra) insanlık nihayet fosil yakıtların tükenişinin insanlığı getireceği sonun farkına varmış ve Orbital Elevator inşaatına başlayarak uzay yerleşimlerine hazırlanmaya girişmiştir. Fakat tam da bu noktada USN'nin Orbital Elevator'unun kaynağı belirsiz bir saldırı ile yokedilmesi üzerine USN ve OCU arasındaki zaten gergin olan ilişkiler savaşa dönüşür.

İtiraf etmem lazım, sadece SNES'deki ilk Front Mission ve PS1'deki Front Mission III için bile FM serilerinin tüm zamanların en iyi 5 oyun serisinden birisi olarak sayabilirim (Ülkelerarası bitmeyen savaşlar, insanlığı bekleyen enerji krizinin getireceği tehlikeler ve savaşın tek taraflı bir hadise olmadığı konusunda oyuncuları kurgusal bir senaryo çerçevesinde "dışarıdaki" dünya hakkında bilinçlendiren bugüne dek çok fazla oyun serisi olmasa gerek) Ama açıkçası Front Mission 4'ü üzerinde yorum yapmama yetki verecek denli çok çok uzun oynayamadım, ve Front Mission 5'i de düzgün bir İngilizce versiyon bulamadığımdan hiç oynama imkanım olmadı. Ama FM serisi Evolved ile, nihayet uluslararası alanda en az 10 yıldır teslim edilmesi gereken hakkını nihayet alacak gibi görünüyor. Oyun XBOX 360, PS 3 ve -sıkı durun- PC için geliyor. Eğer PC sürümü Japonya'ya has olmazsa, İngilizce'leştirmede hızlı davranılabilirse ve FM4'in aksine gereksiz Amerikanizasyon'a fazla uğramamış bir senaryo ile karşılaşabilirsek en ufak kuşkum bile yok, benim için yılın oyunu olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Kaede
Alta yazacak birşey bulamamışsın post kasıcam diye resmen saçmalamışsın: Aç Square'nin official sitesinden izle fragmanı >:D<

@Sam
Eski FM'ler gibi turn based strateji olmayacak daha ziyade Armored Core türü bir oyun olacak. PC'ler için zaten Mech türü fazla oyun çıkmıyor bir de o yönünden bak istersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...