Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektronik davulu bilgisayara "cihaz" olarak tanıtmak

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

bende Yamaha'nın DTXpress 3 modeli bi elektronik davul var ve bunu bilgisayara bi kontrol cihazı olarak tanıtmak istiyorum. bunu yapmak mümkün müdür acaba arkasında midi in midi out slotları var fakat ne işe yaradıklarını bilmiyorum. bikaç yerde okumuştum sanırım bi ucu midi diğer ucu usb kablolar var ama işime yararmı yaramazmı bilmiyorum.

istediğim şey, klavyedeki bir tuşu davuldaki bir pad'e atamak. yani mesela F tuşunu trampet pad'ine atayayım ve trampet'e vurduğumda klavyedeki F tuşunun yaptığını yapsın. bunu istememdeki amaç ise, guitar hero oyununun davulunu almadan kendi elektronik davulumla bu özelliği kullanabilmek.

bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

ohah süper olur öyle bişey olabiliyosa (gp olayı)

araştırmak lazım aslında ama türkçe kaynak yoktur kesin. ingilizce araştırmalı kıyıyı köşeyi

edit: aslında direkt yamaha'yla iletişime geçsek, böyle bişey mümkün müdür, bunu yapabilecek bir arabirim yazılması mümkün müdür eğer mümkünse yazın çok güzel para kırarsınız felan diye şey etmek lazım eheh
Sosyal ağlarda paylaş

ya internette okuduğuma göre eğer orjinal guitar hero davuluna sahipsen, bi bağlantı ile o davul yerine kendi elektronik davulunu kullanabiliyormuşsun bu %100 yapılabiliyor. sadece o gh davulundaki beyin görevi gören cihaz lazım hatta davula bile ihtiyaç yok.

pc'de de klavyeyi davul olarak görebiliyor oyun. işte bi şekilde klavyedeki tuşları davuldaki pad'lere atayabilirsem çok şukela olcak ama nasıl :)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm karışık işler

yav ben elektronik davul imal eden bir firma olsam bu gp gibi oyunları yapan firmayla anlaşma yapmaya çalışırdım direkt. satışları gayet de katlayabilecek bir hareket olurdu çünkü.

elektronik davulun yanında hediye gp oyunu falan verseler mesela 100-200 dolar ekleyip. elektronik davul alacak adam o ürünü tercih edebileceği gibi bu tip şeylere merakı olan adamın da evde elektronik davul çalabileceği yönünde bilinci açılır, müşteri gaza gelir felan fişman
Sosyal ağlarda paylaş

ses çıkartmak için biyere bağlaman gerekmiyor zaten. üstüne ses çıkışını sağlayabileceğin herhangi bişey takman yeterli kulaklık hoparlör vb.

midi-usb olayını denicem.

@gimli

ses kartı dediğin, benim onboard SupremeFXII ses kartı var ama midi çıkışı yok onda. midi çıkışı olan ayrıca bi ses kartımı gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda settings'te midi cihazi secme gibi bi secenek varsa(klavyeyi sectigin yerdir muhtemelen), yaparsin. Controls gibi bi olay varsa ve orada tom/snare/kick icin midi learn gibi bi olay varsa(ki midi olarak davulu pc'ye bagladiginda davuldaki hangi pad'in hangi parametreyi temsil edecegini alete tanitabilesin) kesin yaparsin. Usb midi isini görür ama arada latency olabilir, olursa duzgun bi seskarti sart o olaya.

edik; secenekler varsa, midi learn falan olaylari, yinede yapamazsan pm at, ben msnden yardimci olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...