Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hani bana Laplop

sigisMoNd

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

su anda kullandigim dizustunun ekran kartinin kafayi yemesinin ardindan yeni dizustu bilgisayar almaya karar verdim. 2-3 hafta sonra alicam. simdiden konuyu acip gelen yorumlarla kafamda birseyler olussun istedim.

markalara gore hangi donanim parcalari hangisinden daha iyidir falan neredeyse hic anlamam. onun disinda kafamda herhangi bir marka da yok.

ben simdi yeni alicagim laptoptan neler bakledigimi yaziyim siz de bana tevsiyede bulunun.

1- Casper marka istemiyorum. ya fani temizlememe ragmen fazla isinir ya ekran karti 1 sene dayanmaz ya da baska bir sorunu cikar biktim.

2- genelde okul icin kullanicam. program yazma, muzik dinleme, film seyretme, oyun oynama amacli olucak.

3- oyun oynamak derken tek istedigim sc2 aslinda. sadece onu calistirsa da olur oyun olarak sdf. onun icin sistem gereksinimlerine baktim. asagidaki gibiymis:

spo

Minumum Requirements
GFX: GeForce 7/8 Series or Radeon 1000/2000 with 256 MB RAM
CPU: Pentium 4
RAM: 1 GB
Internet: ADSL 1 Mbit

Recommended Requirements
GFX: GeForce 8000 or Radeon 2000 series with 512 MB RAM
CPU: Core 2 Duo or Athlon X2.
RAM: 2 GB
Internet: ADSL 3 Mbit

Optimal Requirements
GFX: Geforce 9000er or Radeon 3000er Series
CPU: Core 2 Duo 3 GHz or Athlon X2
RAM: 2GB with DualChannel mode

oynarken hic kasmasin istiyorum. belirtilen optimum ozellikleri tasiyan laptop olursa sukela olur. RAM yine de 2GB tan fazla olursa iyi olur.

4- isinma sorunu istemiyorum.

5- pili olabildigince uzun gitsin (min. 3-4 saat)

6- mobilite acisindan da uygun olsun. ama ekrani kucuk olmasin. 15,4 inchler war sanirim. daha kucuk ya da cok daha buyuk olmasin. sirt cantamda tasicam.

7- tuslari sony vaionun su tarzinda olmasin.

8- alicagim laptopa 2 isletim sistemi kurucam. W7 ve ubuntu 9.10 bu ikisini de kasmadan calistiricak, zaman gectikce kisa surede yavaslamicak bir laptop olsun.

9- markanin her ihtimale karsi avrupada da teknik servisi olsun. gerektiginde goturebiliyim.

10- bir de klavye tus takimi ingilizce olsun istiyorum. onu alirken ayarlarlar mi? ama sonradan her sekilde degistirilir heralde?

simdilik bu kadar geldi aklima. fiyat araligi vermiyorum simdilik ama cok da ucuk olmasin tabi fiyati. sonradan bir sey gelirse eklerim yine. soyle baktim baya uzun olmus aslinda

tesekkurler simdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

bende samsung R522 var. 2.5 ay falan oldu alalı. dediğin nerdeyse herşeye uyuyo gibi geldi. tabi tuş takımı ingilzce yapılırmı falan bilmiorm ama su anda her oyunu fullde oynatabilcek bi seviyede alet. tuş takımı cok rahat. ısıma gibi bi problem hiç yok. gunde 6 7 saat mw2 oynadığım oldu surekli ellerim ustundeydi bilgisayarın ama normal ısısının ustune hiç çıkmadı. ayrıca pilide baya gidio dusuk performansta çalıştırdığında.
Sosyal ağlarda paylaş

su ve suradan belirttiginiz samsunglarla ilgili yorumlara baktim. genelde 3D performansindan sikayet etmisler. bluetooth olmamasi da dezavantaj. video outputundan da sikayet edenler olmus.

620 icin WLAN-Chip inin sadece B- und G-Standartlarinda isledigini yazmislar. nedir bunlar bir fikri olan var mi? nasil bir sorun cikarir ya da bir sorun cikarir mi 802.11g wireless?

tabi bir de baska tavsiyesi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

evet klavyeyi degistiremiyorlarmis. ama isletim sistemini ingilizce yukleyebiliyorlarmis. benim kafam son zamanlarda 32 bit -64 bit muhabbetine takildi. topicte tavsiye edilen r620 ve packard bell her ne kadar yazmasa da acik olarak 64 bit sanirim. yoksa 4 gb RAM koymazlardi. 64 bit ile ilgili pek iyi seyler okumadim.

ben bunlardan birini almaya gidince adamlara 32 bit versiyonunu yuklettirsem RAM in max 3.4 gb civari kullanimi disinda bir dezavantajla karsilasabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

samsung r620 aldim. memnunum su ana kadar.

simdi yeni sorum laptop cantasiyla ilgili dsf

istanbulda(avrupa yakasinda) elden alabilecegim 16" icin uygun boyle cebi olmayan icine sadece notebooku koyabilicegim ve fiyati ucuk olmayan canta nereden bulabilirim? teknosa, vatan ve darty'ye baktim. 16" e uygun pek fazla yok. olanlarin da fiyatlari ucuk. 100 tlye bile gordum o_0 var mi bildiginiz bir yer?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...