Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MacbookPro vs Generic Laptops

sharky

Öne çıkan mesajlar

said:
Kernel tasarimindansa bu %8 lik olaydan dolayi degildir. Vaktinde Linux'a virus bulasmiyor cunku Linux virusu kasan yok falan diyorlardi, sonra birileri acikladi neden virusun bulasamayacagini.

Netekim, bu microkernel olayini oldum olasi sevemedim. Ben guzel donanimli bir laptop alip, uzerinde linux ucurayim fully optimize ve tweakli.
abi bu olayi aciklar misin bana, ben bilmiyordum.

eger boyle bir olay varsa o zaman herkes buna gecer, bi catch inin olmasi lazim demek ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

abi bu olayi aciklar misin bana, ben bilmiyordum.

eger boyle bir olay varsa o zaman herkes buna gecer, bi catch inin olmasi lazim demek ki?

Eski kernellerde o tur bir kisitlama vardi, bilmem kac byte altindaki bir binary, baska bir binaryi modify edemiyormuydu ne. O tur bir sey, bulayim internette.

Gel gelelim, virus yazilsa da Linux icin - ki Unix sistemlere sadece lab ortamlarinda yazildi diye biliyorum, hani bakin yazilabiliyor diye - en fazla 1-2 gun icerisinde patch cikar diye dusunuyorum. Solaris, Mac OS X ve diger Unix turevleri icin bu gecerli degil bu tabii :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
2000 yılından beri mac kullanıorum en son 3 ay önce macbook pro'ya geçtim. 11 sene içerisinde bir kere bile mac os'i restart etmek zorunda kalmadım. bir kere bile kitlenmedi.

hayatımda virüs diye birşey yok
donanım tanıtmak diye birşey yok

performans sorunu yok

fakat. snow leopard başıma dert açacağa benziyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ayrıca yıllardır bilgisayar kullanan insanlar olarak, o kadar know how sahibi olarak neden hem hardware hem software olarak icini acıp cılkını cıkartabileceğim makineler varken gidip macle kendimi kısıtlıyım.

Temel mantığım budur benim de.

Ayrıca sırf iphone geliştirililerine yaptığı faşistlikler bile bir ömür apple'dan uzak durmak için yeterli bi sebep.

Bir de şu multitouch touchpad olayını sorucam. Bu neden birçok laptopda yok ?? Benim 6yıl önce aldığım orta seviye MSI notebookumda var ve fare kullanmaktan gerçekten de daha rahat.
(iki parmakla dokunuş orta buton, 3parmakla dokunuş right click gibi basit şeylerden bahsediyorum)
Çok kasıtırıcı bi teknoloji değil ve XPde bile kullanılıyo madem neden çoğunda yok?
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Cuce said:

ayrıca yıllardır bilgisayar kullanan insanlar olarak, o kadar know how sahibi olarak neden hem hardware hem software olarak icini acıp cılkını cıkartabileceğim makineler varken gidip macle kendimi kısıtlıyım.

ayrica bu cok ukala bir yaklasim.

son kullanicilar olarak gerek donanim, gerekse yazilim bakimindan pek cok seye mudahale etme sansimiz cok sinirli. ne yapicaksin yani, yeni laptop alirken unibody tasarimini mi kopyalayacaksin? sifirdan aluminyum kasa mi tasarlayacaksin ki daha rahat olsun? ya da mevcut touchpad'i mi genisleteceksin elin rahat etsin?

hadi donanimi gectim, sifirdan kendine calendar application mi kodlayacaksin? ne kadar know how'i olursa olsun, son kullanici neyin cilkini cikarabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

BIOS A GİREMİYOSUN KANKUT :( diye mac almamak çok saçma geldi bana. düşündüm de, gerek masaüstünde, gerek laptopumda BIOS'a erişme ihtiyacı hissettiğim her an sistemle problem yaşadığım zamanlara denk gelmiş. her şey yolunda gidecekse varsın bios'a hiç erişilmesin hiç sorun değil benim için.

hardware ve software olarak cılkını çıkarmaktan bahsederken ne demek istendiğini tam anlayamadım, ne derece bir cılk bu ki mac'lerden çıkarılamıyor?

elinizdeki laptoplar ile ne yapabiliyorsunuz da, mac ler ile yapamayacaksınız diyeyim ya da genel bir soru olsun bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tamamen tercih meselesi bu. Sahsen ben ikisinide seviyorum ama senelerin verdigi tecrubeden dolayi windowsta daha bi rahatim. Ha surekli mac kullansam alisirmiyim, alisirim elbet, ama yeri gelir windowsu özlerim elbet.

Is icin konusunda bi örnek verebilirim belki. Kayit camiasinda da mesela buara cok tartisiliyo cubase'mi(win) logic'mi(mac os) diye. Ayni isi ikisiylede yapabiliyoruz neticede. Ikisininde artisi eksisi var vs. Verim konusunda kimine göre logic cok hizli. Ben sahsen inanilmaz bi fark göremedim arada. Ama sahsen cok ugrasmayim, kasmayim, aliyim kurcalamayim, gerektiginde kullaniyim desem logic kullanirdim. Diger turlu cubase'de daha cok free oluyo insan ama okadar cok özelligi nezaman yeri geliyoda kullaniyoruz tartisilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

abi zaten laptop kullanan biri değilim,

desktop pc kulnıyorum, zaman gelip power supply'ı zaman geliyo ramleri dğeiştiriyorum acıyorum teizliyorum makineyi, hd takıyorum söküyorum, vasaire vasaire

bir laptop kullanıcısı olarak geçenklerde söktüm makinayıişlemci değiştireiblir miyim diye baktım :P ama sonra bunun gereksiz olduğunu ekran kartını değiştiremeyeceğimi farkedip içini bir temizleyip çıkrtım ehe

ama yeni projem kasayı "komple" söküp işlemci ve ekran kartını değiştirebilirsem pc ekran kartıyla değiştirmek

inspiron 6400 le ne kadar balşarılı oalcağıı göreceğiz
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

aktiftablet said:

Cuce said:

ayrica bu cok ukala bir yaklasim.

son kullanicilar olarak gerek donanim, gerekse yazilim bakimindan pek cok seye mudahale etme sansimiz cok sinirli. ne yapicaksin yani, yeni laptop alirken unibody tasarimini mi kopyalayacaksin? sifirdan aluminyum kasa mi tasarlayacaksin ki daha rahat olsun? ya da mevcut touchpad'i mi genisleteceksin elin rahat etsin?

hadi donanimi gectim, sifirdan kendine calendar application mi kodlayacaksin? ne kadar know how'i olursa olsun, son kullanici neyin cilkini cikarabilir ki?

Bir kere appleda avantaj olark görünen sürücü vs donanı uyumluluğu benim için geçerli değil. Donanım sürücülerimi kurmakta hiç zorluk çekmiyorum. En basitinden şöyle diyim, ekran kartı biosumu çeşitli yazılımlara customize edip üzerina yazabiliyorum. Sürücü ya da ayzılım seviyesini bir kenaara bırakıp donanı bazında overclock yapabiliyorum mesela. Bununla uğraşmak hem zevk, hem de bilgisayarımdan daha fazlasını alıyorum (şimdi değil ama vakti bundan önceki bilgisayarımı standartın çok sütünde hızlarla kullanırdım gündelik olarak) Bu bir örneki mac platformu bu tip şeylere ne kadar izin veriyor?

Platform, bana sadece ufak bi sandbox sunup sadece kendi istediği kadar kullanmama izin veriyosa donanımı, ben o alete "smart" diyemem. (apple bilgisayarlar böyledir demiyorum, ama pc kadar da değildir) işlemci üzerinde istediğin uygulayı koşturabildiğin sürece cihaz sana hizmet eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Üstteki mesajı biraz uzatmışım ama anlatmak istediğim son paragrafta özetli.

Bir de şunu eklemem gerek, her kullanıcı bu şekilde düşünmek zorunda değil, ukalalık olarak söylemiyorum yani bunları, insanların bu gibi şeylerle ilgilenmemek istememsi sadece günlük ihtiyaçları kadar kullanmak istemelerini gayet normal karşılıyorum. Ama ben öyle değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...