Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emre Yerlikhan

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

Toprağı bol olsun, huzur içinde yatsın...

BlackRose said:

ne hale geldik, kitap fuarı kapıma gelse gitmeye çekinirim herhalde grip tehlikesi yüzünden, 5 aylık oldu kızım, cam gibi havalarda bile pusetinde gezdirmeye çekiniyorum, sanki havadan virüs kapacakmış gibi

Maalesef durum bu kadar kötü yanlız küçük çocukları çok fazla koruma altında tutmak da sakıncalı. Küçük yaşta hafif hafif bazı mikrobu virüsü alması yenmesi ve bu sayada bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerekiyor. Aşırı koruma altındaki bebekler zamanında böyle geliştiremedikleri için ileride daha zayıf bünyeye sahip olup daha büyük risk altında oluyorlar.

Tabii bu dediklerim domuz gribi salgını değil normal koşullar için geçerli ama yine de aklınızda bulunsun.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ona dikkat etmeye çalışıyorum şahsen, öyle her yere düşen şeyi alıp kaynatmıyoruz ama hele ki şu dönemde o riski alamıyoruz malesef

eskiden burnumuz akınca grip olduk derdik, meğer grip olmak öyle pat diye söylenecek bir şey değilmiş onu öğrendik, yani sadece H1N1 veya türevleri için değil, 5 sene önce geçirdiğimiz gripleri de nezle, soğuk algınlığı gibi durumlardan pek de ayıramamışız

şimdi iki hapşırık ve burun akması olunca vebalı muamelesi görmek de mümkün (mesela şu anda sırf bu yüzden evde oturuyorum, çocuğu da 5 metreden fazla yaklaştırmıyorlar yanıma)

Emre'nin tam olarak rahatsızlığının ne olduğu yazmıyor hiçbir yerde ama fuarda gripvari bir rahatsızlığı olduğu ve 1 haftaya yakın da bununla mücadele ettiği düşünülürse benim tahminim kan kanserinden çok gripten hayatını kaybettiği yönünde

11 ünite kan verildiğini okudum bir yerde, yanlış değilse, bu az buz birşey değil ama yine de bana grip gibi geliyor sebep
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...