yav Mesaj tarihi: Aralık 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2009 Enteresan bir durum mevzu bahis. Bi ton kurt var aklımda hepsini bi sıralayayım burdan, hem daha iyi kavrarım neyi napmam gerektiğini durumu falan filan. Şimdiii, yeni çıkan düzenlemelere göre eskiden var olan çan sistemi bu sene üni'ye girenler için yok. Bunun yerine klasik not sistemi var, 60'ı geçemezsen kalıyorsun. Tabi hazırlık sınıfı olan bir üniversitenin 1.sınıfında bölüme geçen sene girip hazırlık okumuş olanlarla hazırlık atlayanlar arasında düzenlemenin yeni çıkmasından dolayı enteresan bir ayrım ortaya çıkıyor. Şöyle ki yaklaşık 100 kişilik dönemin 90 civarı öğrencisi eski sistem olan çan ile akademik hayatlarına devam ederken; hazırlık atlamış 10 kişilik bir avuç insan her daim ders geçmek için 60 almak zorunda. Ben de bu bir avuç insan arasındayım ve kafam karıştı oldukça. Çan sisteminin ne olduğunu biliyorum/uz. İyi not alabilen öğrencilerleyken veya basit bazı derslerde çan bir kabusa dönüşebilirken geçmesi zor olan ve herkesin zorlandığı derslerde adeta can kurtarıcı oluyor. Herkesin 30-60 arası not aldığı bir sınavda 60 yerine 45 alarak dersi geçebiliyorunuz. Negzel. Bu durumun bazı avantajları olabileceği gibi bazı bir takım tehlikeleri de var. (duruma göre değişebilen tehlikeler) Her şey bir yana herkesin eşit olması için bir kere herkesin aynı sisteme göre okuması gerekir. Milletin 45'le geçeceği bir sınavda 55 alarak kalmak çok kötü bir durumken aynı şekilde ortalamanın 45 olduğu bir sınavda 70 alarak BA,BB gibi (atıyorum) çok güzel notlar alabilecekken bir diğer öğrencinin çandan yararlanıp 60 alarak iyi not alabilmesi ve çansız 70 alan adamın notu trankript'e CB olarak geçmesi... Yani olay sırf ders geçme/kalma şeysi de değil. Böyle düşününce çok büyük bir adaletsizlik var gibi geliyor. Hatta hazırlık atlayanlar resmen cezalandırılmış oluyor diye düşünebiliriz. Böyle bir durumda ne yapmak gerekir? Derdimizi (tam olarak dert olduğundan da emin değilim ama büyük oranda öyle gözüküyor) kime anlatmalıyız; gerektiği takdirde hukuken yapabilceğimiz şeyler nedir? Bu arada öğrencilerin öyle hep 80-90 aldığı bir üni/bölümde değilim. Birçok kişiinn "çan varmış, 40'la geçebilecez oley" dediği bir yerdeyim. Hani boşver daha iyi işte diyenler olur diye bunu da belirtmiş olayım. 8-) çok uzun yazmışım şimdi kimse okumaz bunu :x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 biliyorum okumadınız falan ama ben gene de kullanıcam bu topici :p şu dilekçeyi yazdım, 1-2 büyüğüme danışıp vericem deklanlığa. hayırlısı bakalım... said: T.C. İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SAYIN DEKANLIĞINA İzmir, 09.12.2009 ÖZÜ: 2009 Girişli hazırlık atlayan öğrencilerin farklı not sistemlerinden kaynaklı eşitsizlik durumu Hk. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, 2009 yılında hazırlığı atlayarak yerleşen bir öğrenci olarak; 2009 yılında çıkan not sistemi yönetmeliğine göre birlikte okumaya hak kazandığım 2008 girişli öğrencilerle aynı hocalardan aynı dersleri almama; aynı sınavlara girmeme rağmen farklı bir not sistemine göre değerlendirileceğimi fark ettim. Bu husustan dolayı ileride yaşayacağım tüm sorunların ve içine düşeceğim adil olmayan tüm durumların (menfaatim açısından gerek olumlu gerekse olumsuz anlamda) engellenmesi adına, dekanlığımın “2009 girişli hazırlık atlayan öğrenciler” ile ilgili 2009 girişli öğrencilerin tâbi olduğu yönetmelikte acilen bir takım değişiklikler yapılması için sorumlu merciye bu eşitsizliği giderecek yönde talepte bulunmasını talep ediyorum. Yeni bir yönetmeliğin üniversite'ye yeni giriş yapmış öğrencilere hüküm getirmesi gerektiğinin farkında olmakla birlikte bulunduğum durumun bir istisna olduğu ancak bu durumun benimle aynı durumda olan tüm öğrencileri akademik hayatlarında sadece 2009 yılında hazırlık atlayarak fakülteye girmeleri sebebiyle çok çeşitli sıkıntılara maruz bırakacağı, durum ele alındığında rahatlıkla anlaşılabilecek bir mevzudur. Fakülte dekanlığımın söz konusu durumu anlayışla karşılayarak gereken prosedürü tez zamanda uygulayarak benimle birlikte aynı durumda olan tüm öğrencilerin endişelerini gidermesini umuyorum. Saygılarımla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 abi açıkçası yönerge nedir bilmem ama hem çan eğrisi hem katalog uygulanan bir ders olmaz aynanda. notları nasıl hesaplıcaklar? anca iki ayrı sınıf gibi düşünüp ona göre hesaplayabilirler, bu durumda da seneye hazırlıgı bitirip lisansa baslamıs kisilerden farklı bir durumla karsılasılmayacak. onlar da sonucta seneye 60'ın altında alınca kalacak. ayrıca şöyle birşey var, çan eğrisi olan derslerde genelde sınavlarda 1-2 tane üst düzey soru olur, kimse yapamaz, ama hani belki yapan cıkar diye konulur. kimse yapamadığı için ve çan eğrisi uygulandığı için adaletsiz birşey de olmaz. eğer aynı sınavlara girecekseniz, artık böyle sorular sormazlar. bilen adamın 60 üstü alabileceği sorular sorarlar. bu da sadece geçen sene girmiş, çan eğrisi uygulanacak tembel öğrencilere yarar. yani senin şanssızlığın değil, onların şanslılığı oluyor durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Neticede aynı sınavlara giriyoruz. Soruları bize göre düzenleser nolur: çok zor soru olmazsa çanın ortalaması daha gerçekçi çıkar (40 değil de 50-50 olabilir mesela yani) her halükarda o öğrenci 55 ortalamada 65 alarak CC falan getirse mesela ben 65 alarak anca DC getircem. Bu gibi bi çok şey var. Ayrıca onların benden şanslı olması gene benim şanssızlığım sayılır. Bunun erasmusu var yan dalı var vs.'si var. 100 kişi içinde iyi bir sıralama için çalışacağım. Niye onlar daha az çalışarak benden daha iyi sıralamaya sahip olabilsin?. Dediğin gibi bize ayrı dönem/sınıf muamelesi yapacaklarsa haşa öyle yapsınlar. ben de dönemdaşım olan 7-8 kişinin içinde ilk 3'e girer okuldan dereceyle mezun olurum. lol. Vizelerde aynı sınava girdik hem. Dilekçedeki 1-2 cümleyi düzeltip vereceğim şimdi. Aynı dilekçeyi farklı kişiler kendi imzalarıyla götürseler sorun olmaz sanırım di mi? Aynı dilekçeyi çok sayıda kişi gönderecekse bu kişilerin toplu bi şekilde tek dilekçeyi imzalamaları mı gerekir? Öyle olursa da öyle yaparız neyse hehe ben götüreyim bir an önce şurda 1.dönemin bitmesine ne kaldı zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 durum cidden anlattığın gibiyse ve gerçekten uygulanırsa oturur ağlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 yav said: Neticede aynı sınavlara giriyoruz. Soruları bize göre düzenleser nolur: çok zor soru olmazsa çanın ortalaması daha gerçekçi çıkar (40 değil de 50-50 olabilir mesela yani) her halükarda o öğrenci 55 ortalamada 65 alarak CC falan getirse mesela ben 65 alarak anca DC getircem. Bu gibi bi çok şey var. Ayrıca onların benden şanslı olması gene benim şanssızlığım sayılır. Bunun erasmusu var yan dalı var vs.'si var. 100 kişi içinde iyi bir sıralama için çalışacağım. Niye onlar daha az çalışarak benden daha iyi sıralamaya sahip olabilsin?. Dediğin gibi bize ayrı dönem/sınıf muamelesi yapacaklarsa haşa öyle yapsınlar. ben de dönemdaşım olan 7-8 kişinin içinde ilk 3'e girer okuldan dereceyle mezun olurum. lol. Vizelerde aynı sınava girdik hem. Dilekçedeki 1-2 cümleyi düzeltip vereceğim şimdi. Aynı dilekçeyi farklı kişiler kendi imzalarıyla götürseler sorun olmaz sanırım di mi? Aynı dilekçeyi çok sayıda kişi gönderecekse bu kişilerin toplu bi şekilde tek dilekçeyi imzalamaları mı gerekir? Öyle olursa da öyle yaparız neyse hehe ben götüreyim bir an önce şurda 1.dönemin bitmesine ne kaldı zaten...abicim senin alacağın not, gelecek sene 1. sınıf olacakların alacağı not ile aynı olacak. dediğim gibi bu senin şanssızlığın falan değil. hazırlığı atlamak senin şansın, 1 sene önce bitiricen, ama madem bu sene boyle bi uygulama var, hazırlık atladın diye kurtulamazsın bundan, seneye okusan yine aynı notlarla aynı harf notlarını alacaktın. sıralamaya gelirsen, universitede öyle bir sıralama yok, not ortalaması var. kim hangi dönemde o bile belli değil: erken bitirenler, uzatanlar. bence sen götü kurtarabildiğin kadar kurtarmaya calısıosun, bu uğurda da tezini destekleyen maddeler bulmaya calısıyosun, şansını dene, ama bu sene girenler senle aynı ortalama ile mezun olabilecekken, senin ne özelliğin var da çan eğrisine katılıp daha yüksek ortalama ile mezun olmaya çalışıyosun gibi kontra argümanları da var bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 kgns, aynı sınıfta okuyup aynı yıl mezun olan insanların farklı uygulamaya tabi tutulması saçma. Hazırlığı atlamakla sinsilik falan yapmıyorsun gayet normal bir durum. Hazırlığı atlayıp bu yıl 1. sınıf olup da gelecek sene 1. sınıf olacak insanların arasına konması saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Curve kalkıyorsa kimse Sabancı'ya gelmesin, uyarmadı demeyin. 105 üzerinden 11 curve görmüş bir öğrenciyim burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 @kgns, bakış açın anlamsız bence oldukça. Hazırlık atlamak demek senden önce okula girip hazırlık okumuşlarla okuma hakkını kazanmak demektir. Bu hak da bedavadan verilmiyor, sınavına giriyosun paşa paşa yapıyorsun ediyorsun vs. kgns said: senin ne özelliğin var da Benimle aynı sene giriş yapan adamlar o sınavı geçemediler; benim böyle bir özelliğim var: hepsini atladım. Anlaşılabilir bir durum? Muhattab olduğum sekreter de bu mentalidendi, üstleri de böyleyse sıçtığımızın resmidir bu. Tinkibinki'nin açıkladığı gibi bildiğin saçma bir durum. Bu tip yönetmeliklerde fakülteye giriş tarihinin baz alınması gerekir. Hakaret etmek istemiyorum ama muhakeme yeteneği normal olan herkesin bunu rahatça kavrayabilmesi gerekiyor bence. Tekrar ediyorum; çanlarla aynı sınavlara giriyoruz aynı dersleri alıyoruz vs.vs. Herkes bağıl sistemle geçse eyvallah, hiçbir şey demezdim. Yine aynı şekilde bizi ayrıca sınava sokup ayrı bir şekilde değerlendirceklerse o bile makul. Sırf geçme kalma olayı değil bi de benim olayım. Adam 50 alarak BB alacak belki, ben 60 alarak anca CC alacam. Tekrar ediyorum bu adamla aynı hocaların aynı derslerinin aynı sınavlarına giriyoruz. Benim kağıdım daha iyi ama benim notum daha kötü. Seneye 1.sınıfların alacağı notlar tamamen o sisteme göre hazırlanmış sınavlar sonucunda alınacak. Bir de olayın psikolojik boyutu var. Kendini benim yerime koyarsan anlama ihtimalin artar. Artık daha fazla açıklamayayım istersen. Bu dilekçelerle imza toplamalarla vs. çözülmeyecekse bu durum, avukat tutup mahkemeye vericez okulu. Gene olmazsa muhtemelen damarım tutar okulu falan bırakırım gider hukuk okurum hehe^^. ek: yav böyle götü kurtarmak falan diyonuz ilk başta herkes bağıl sisteme tabi olcak dendi. ben buna sevinmiştim. iyi millet zor geçecek herkes daha çok çalışcak fakültenin kalitesi artar daha az kişi mezun oluruz falan filan demiştim. ciddiyim bu konuda. yani öyle diplomasına gidip gelen bir öğrenci değilim ve sadece hakkımı arıyorum. bu tip imalarla karşılaşınca da üzülüyorum açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 iyi de curve, notlar filan hep hocayla alakali seyler degil mi? isteyen hoca curve yapar isteyen yapmaz, biri 60a c verir, biri d. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 keşke öyle olsa. hoca bile diyemezdi heralde sen yeni girmişin sana ayrı not vericem diye :P zaten okulda bu not olaylarıyla ilgili bi karışıklıklar var vize sonuçları hala geçmemiş sisteme cart curt (3.sınıftan birisi demişti bana) biz de arada istisnaen kaynayıp yalan olmamak için çabalıyoruz işte. hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 yav said: Sırf geçme kalma olayı değil bi de benim olayım. Adam 50 alarak BB alacak belki, ben 60 alarak anca CC alacam. Tekrar ediyorum bu adamla aynı hocaların aynı derslerinin aynı sınavlarına giriyoruz. Benim kağıdım daha iyi ama benim notum daha kötü. Seneye 1.sınıfların alacağı notlar tamamen o sisteme göre hazırlanmış sınavlar sonucunda alınacak. yok ben zaten okulun sınav sistemini ona gore duzenliceğini düşünerekten dediydim onları, yani bu sene oldugun sınavlarla, seneye 1. sınıf olanların olacağı sınavların aynı derecede olacagını dusunerekten. çünkü başka türlüsü saçma evet :) yav said: Bir de olayın psikolojik boyutu var. Kendini benim yerime koyarsan anlama ihtimalin artar. Artık daha fazla açıklamayayım istersen. ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm, benim demek istediğim, büyük ihtimalle benim dediklerimi diyip kabul etmicekler. ama denemeden bilinmez. yav said: ek: yav böyle götü kurtarmak falan diyonuz ilk başta herkes bağıl sisteme tabi olcak dendi. ben buna sevinmiştim. iyi millet zor geçecek herkes daha çok çalışcak fakültenin kalitesi artar daha az kişi mezun oluruz falan filan demiştim. ciddiyim bu konuda. yani öyle diplomasına gidip gelen bir öğrenci değilim ve sadece hakkımı arıyorum. bu tip imalarla karşılaşınca da üzülüyorum açıkçası. yok bunu demek istemedim, ama sonucta götü kurtarmak, iyi olabilme olabilitesi 0.1% olsa bile onu zorlamak gibisinden :) inşallah hayırlısı olur, ama bence hala eğer ki sınavlar aynı olacaksa, sistemden sadece çan eğrisi kullanılacak olan 1. sınıflar karlı cıkar, zararlı cıkan olmaz görüşündeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 yav said: Bu tip yönetmeliklerde fakülteye giriş tarihinin baz alınması gerekir. ya senin bu durumda arada kalman çok kötü olmuş ama, hazırlıktayken fakülteye kayıtlısındır. hatta fakültenin harcını bile ödersin. o yüzden bu argüman senin aleyhine oluyor. senin giriş tarihin '09 diğerlerinin de '08. onlarla aynı dönemde okuyup aynı dersi alman ve ayrı puanlarılması falan ise çok saçma, hoca isterse sınavlardan DC CC almış birine CB verebilir. kime ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Adam gözümün önünde 50 alıyo seviniyo ben 50 alıyorum üzülüyorum aramızdaki fark.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Xaenin said: Curve kalkıyorsa kimse Sabancı'ya gelmesin, uyarmadı demeyin. 105 üzerinden 11 curve görmüş bir öğrenciyim burada. 120 üzerinden 12 görmüştük biz mat 1 de. Hamza Bulut.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Dartanian said: Adam gözümün önünde 50 alıyo seviniyo ben 50 alıyorum üzülüyorum aramızdaki fark.. sizde de mi böyle bu olay?? çok yakında bi blog açıcam bu mevzuyu anlatmak bu durumdan müzdarip olanları bilinçlendirmek ve uğraşacağımız tüm süreci aktarmak için mahkemeye vericez zaten %99 gene hallolmazsa ciddi ciddi 1.sınıfı bitirip kaydımı dondurmayı 2011'de öss'ye hazırlanmayı denemeyi düşünüyorum. Tutarsa istediğim güzel bi yerde okurum; tutmazsa 2009 girişlilerle bölümümü okurum. Diğer türlü de illa bi yerde sene kaybederim ben çan sınavlarıyla ve okula küfredip durma psikolojisiyle vs. O yüzden bu girmem muhtemel olan yol akıllıca gözüküyor şimdilik. :/ Dilekçeme gelen cevabı öğrenmek için öğrenci işleriyle muattap olmak zorunda kaldım; orda kendini bişey sanan sarışın kadının ne dilekçesiymiş bu diye benimle tartışmaya girip polemik yaratması akabinde benim benim kadına konuşma fırsatı vermeyip sadece cevap alıp almadığımı öğrenmek istiyorum dediklerinizi zaten biz biliyoruz gereken kişilerle tartıştık ve dilekçemde de çok güzel anlattım siz onu bile okumamışsınız boşuna tartışmayın benimle dememle bi de 4 yıl bu okuldasın her işinizi biz yapıcaz şeklinde tehdit almış bulundum. Yalnız cengaverlik midir gözü karalık mıdır bilmiyorum da; bu kadın ilerde başıma bela olmaya çalışırsa okul dışında çok pis kıstırırım. tehdite tehdit vs. aman be. edit: yazdıklarımı okuyunca sanki öğ.işlerindeki kadına züppelik yapmışım gibi bi intiba bırakmışım sanki. gayet efendice dedim ben dediklerimi ve bilakis kadın epey bi damara basıcı, ezmeye çalışıcı bir atmosfer içindeydi. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 yav. bende egedeyim. o çan eğrisi sistemi kadar saçma birşey olamaz. birincisi çan eğrisi değil bağıl sistem adı. şöyle birşey var ki ne olursa olsun sınıfın belli bir yüzdesi sınıfta kalıyor. bildiğin en düşük not 80'se o adam dersten kalıyor net. bağıl sistem kadar saçma bir sistem olamaz. final+vize'den 60'ı geç mis gibi. zaten 60 ne ya odtü falan 70 mesela. asıl 70tir bide egede 60. poponla geçmelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 evet yole bi salakligi var canin, o yuzden en guzeli notlari hocanin kendi ayarlamasi, sifin durumuna gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 egesi mi var bunun her fakültenin farklı her hocanın bile farklı zorluğu geçmesi not alması vs. her neyse; ben yukarlarda belirttim zaten, derdim sadece geçmek değil. 60 alarak geçtiğim zaman gene 60 alan biri BB getirirken benim CD gelmiş oluyor. 39 defa örnek verdim gerçi ama tabi tüm topici okumakla hükümlü tutamam sizi, gene veriyorum :P örneği saçma olan şey aynı dönemde farklı not sistemlerine giren öğrencilerin olması. yoksa çan dediğin asırlık sistem zaten, daha nası denir :p saçma olup olmadığı pek tartışmaya açık değil yani kısaca. öyle 80 alanın kalacağı sınavlar yok bizim fakültede, bi belki 1.sınıftaki yök dersleri öyle olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 ya bırak nasıl yok. ne okuyosun allasen tıp mı? bende egedeyim. 80 örnekti sadece. çan eğrisi değil bak diyorum bağıl sistem. aynı şey değil. her sınav için geçerli ve verdiğim örnek ne olursa olsun sınıfın belli bir yüzdesi kalmak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 geçme notumuz her daim 60,alan dışı derslerden sadece 1 tanesini bırakabiliyoruz,geri kalanların hepsini geçmek zorundayız,1 tane alan dersinden bile sınıf tekrarı yapabiliyorsun,eğitim süresi boyunca derslerin belirli,sen seçmiyorsun hiçbir dersi sabit.Kanırtıyo da kanırtıyo öyle böyle değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Vingthor said: ya bırak nasıl yok. ne okuyosun allasen tıp mı? bende egedeyim. 80 örnekti sadece. çan eğrisi değil bak diyorum bağıl sistem. aynı şey değil. her sınav için geçerli ve verdiğim örnek ne olursa olsun sınıfın belli bir yüzdesi kalmak zorunda. senin bölümün dandik demek ki. ben üst sınıflar dahil baktığım hiç bi kağıtta 80 ortalama bile görmedim ki 80'le kalsın millet. ahua. yukarda bi yerde de yazmıştım, çan var 45'le geçebilcez oley diye sevindiydi herkes duyduğunda. Tabi bu durumda okul normal olsa öğrenciler dandik olsa gene düşük ortalama çıkar ortaya. Eh ben iyisem de gider 70-75'le AA'mı koyarım normal şartlarda. Hal böyle olunca (bkz ilk mesaj) mal gibi nabalım yani nasılsa geçerim beni bağlamaz böyle eşitliği bozan gerizekalı kurallar diyip keyfime mi bakayım? O kadar koyun kafalı değilim maalesef. 80 örnekse örnek. her türlü zaten sınıfın belli bir yüzdesi kalır, bu sistem de milleti birbiriyle yarışa sokarak genel eğitim kalitesini artırmaya çalışır. sen baştan kapamamışın mantığını ya önemli değil sistem tartışması yapmıyoruz burda zaten. NEYSE, ben popomla veya tasaklarımı yayarak geçerim veya geçemem sorun bu değil boşuna tartışmaya çalışmayın ki kırmayalım birbirimizi. Çok dağıldı bak konu, herkes gelcek aa bizim okulda böyle şöyle hepimiz ağlıyoruz diye mesaj yazcak birazdan :P Halbuki konu neyle ilgili.... meh. ek açıklama; dediğin gibi herkesin çok iyi notlar aldığı sınavlarda çok iyi olmayan iyi not alan bir grup öğrencinin kalması elbette hoş bişey değil. Hoş olduğunu falan savunmadım yanlış anlama yani. ama bizim okulda (okul derken fak/bölüm vs.) öyle bir durum söz konusu değil, değil diyorsam değil. bunun iddasını etme bana allahını seversen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 geçmiş olsun, koştur bakalım belki kazanırsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quant Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 psikolojim alt üst oldu bunu okuyunca.2009 girişliyim ve ben 2.sınıftan ders alıyorum.benim durumum daha berbat.ege fizikteyim ben.hemen hemen bütün derslerin sınavlarının ortalaması 30-45 arası.40 ortalamayla cc alınıyor.hatta bazı derslerde 35 le cc alınıyor.ben 1.dönem 1.sınıftan hiç ders almadığım için bu sistemden hiç haberim olmamıştı.eğer bu denenler doğruysa büyük bir eşitsizlik ve hak yeme ortaya çıkar.buna hemen bir çare bulmaları gerekir.sınıf ortalaması 35 olan bir dersten 35 ortalama yapan biri cc ile geçecekken benim notum 50 de olsa cc ile geçemeyeceğim.aynı sınıfta ve aynı sınava girmeme rağmen hatta dersi onlar gibi ilk defa almama rağmen.bu korkunç birşey.gözüme uyku girmicek,inanamıyorum hala.benimle aynı notu alan biri bb alcak ben cc alcam ve ben onunla aynı yıl mezun olup aynı yıl y.lisans için başvurcam.diploma notu çok çok önemli burada o benim önüme geçicek ben aynı notla geride kalıcam:( bişeyler yapalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 ha yaşa iyi ki buluştuk senle! şu dilekçe olayının başka fakültelere de yayılmasını ve okulun genel bilinçlenmesini istiyodum ben de tam ama henüz bulamamıştım kimseyi. (hoş kendi fakültemden de anca 5 kişi olduk ama 8 olcak o bu hafta...) aynen dediğin gibi bak sen bida anlatınca gene gözüm karardı. yüksek lisans olayı falan da negzel demişsin..... dilekçeyi son haliyle koyuyorum aşağıya (ilk sayfada da var ama onda 1 tane düşük cümle vardı) artık fakülte ismini, tarihi vs. değiştirirsin. İstersen bişeyler ekler çıkarırsın da içeriğe, orası sana kalmış. en alta da sol kolona açık adresini, e-mailini, cep telefonunu yaz. sağ kolona da isim öğr numarası bölüm sınıf ve imza çakıvercen. dekanlığa vermen gerekiyor. Ayrıca nolur kendi fakültendeki bu durumda olanları bulmaya çalış ve dilekçeyi vermelerini sağla. başka fakülteden tanıdığın varsa o da olur T.C. İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SAYIN DEKANLIĞI'NA, İzmir, 09.12.2009 ÖZÜ: 2009 Girişli hazırlık atlayan öğrencilerin farklı not sistemlerinden kaynaklı eşitsizlik durumu Hk. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, 2009 yılında hazırlığı atlayarak yerleşen bir öğrenci olarak; 2009 yılında çıkan not sistemi Yönetmeliğine göre birlikte okumaya hak kazandığım 2008 girişli öğrencilerle aynı hocalardan aynı dersleri almama; aynı sınavlara girmeme rağmen farklı bir not sistemine göre değerlendirileceğimi fark ettim. Bu husustan dolayı ileride yaşayacağım tüm sorunların ve içine düşeceğim adil olmayan tüm durumların (menfaatim açısından gerek olumlu gerekse olumsuz anlamda) engellenmesi adına, dekanlığımın “2009 girişli hazırlık atlayan öğrenciler” ile ilgili 2009 girişli öğrencilerin tâbi olduğu Yönetmelikte acilen bir takım değişiklikler yapılması için ilgili mercilere bu eşitsizliğin giderilmesi hususunun iletilmesini arz ve talep ediyorum. Yeni bir Yönetmeliğin Üniversite'ye yeni giriş yapmış öğrencilere hüküm getirmesi gerektiğinin farkında olmakla birlikte bulunduğum durumun bir istisna olduğu ancak bu durumun benimle aynı durumda olan tüm öğrencileri akademik hayatlarında sadece 2009 yılında hazırlık atlayarak Fakülteye girmeleri sebebiyle çok çeşitli sıkıntılara maruz bırakacağı, durum ele alındığında rahatlıkla anlaşılabilecek bir mevzudur. Fakülte Dekanlığımın söz konusu durumu anlayışla karşılayarak gereken prosedürü tez zamanda uygulayarak benimle birlikte aynı durumda olan tüm öğrencilerin endişelerini gidermesini umuyorum. Saygılarımla. aslında dekanlığın direkt yapabileceği yok (zaten dilekçede ilgili makamlara bu durumu bildirmeleri ve bişeyler yapılması içni harekete geçmeleri yönünde talepler yazıyor) ama sanırım direkt rektörlüğe bişey yazamıyoruz. aslında rektörlükle direkt ilişki kurabilsek güzel olurdu her neyse, bu dilekçe formalite bi de ben hiç bişey olcağını sanmıyorum. Avukata gidecem cevap geldikten sonra; artık 3-5 kuruş atarsın avukat masrafına :P Umarım hallederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar