Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Savarona 2911 (ilk türk animasyon filmi)

yav

Öne çıkan mesajlar

ya olumsuz yorum yapmayacaktım herşeye rağmen ("SADECE UZAYI FETHE ÇIKMIŞLARDI" gibi bomba bir anlatıma değinmeyecektim) ama birebir çalmışlar, ashley'i görünce benim için bitti zaten orda. öbür sahneleri de kıyaslamadım ama doğrudur. utanmazlık yani başka birşey değil.

bilhassa bu alanda ilk olması nedeniyle ayıp çok daha büyük. hiç yapılmamış olsaymış daha iyiymiş. "türkler yapa yapa çalıntı yapmışlar" denilmesindense "türkler yapamıyor" yeğdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

hayır bi de bioware e nasıl tanıtıyoruz türkiyeyi ahahahah
bir sonraki dragon age de türkleri sandnigger olarak görürsek teşekkür ederiz bu elemanlara ahahaha

aa dragon age dedin de,
biz de bi film yaparım dragon age'den arak,
adını "Türkiye'nin ilk fantastik animasyon filmi" koyarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

seslendirmeyide animasyonlardan cok etkilenen cahil sanatcilarimiz bedavaya yapmislar. iyi ismis valla. heriflerin tabii oyun dunyasindan haberi yok ne guzel proje diye atlamislar direkt.

saflar.

pardon da, o sanatçılar senin gibi oyun manyağı olmayınca cahil mi oluyo? saf mı oluyolar?

gerzek oluyosunuz bazen ben ona kızıyorum.

oyun toptan fail o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

saka gibi gercekten. animasyon filminden daha cok cesitli oyunlarinin cutscenelerini alip kolaj yapmis adamlar ya. bunu da kalkip her zamanki cahil turk mentalitesi "yapabiliyosan daha iyisini yap" sacmaligiyla kapatmaya calismislar. hala 80 ler zamani yapilan calinti filmlerden kurtulmaya calisirken, tam turk sinemasi ucundan kiyisindan bisiler yakalamaya baslamisken boyle bisey yapilmasi bu ulke insanina terbiyesizliktir, insanlari gerizekali yerine koymaktir. turkiyenin ilk animasyon filmini yaptik diyip cepleri bu kadar kolay doldurmak cok afedersiniz ama serefsizlik, adiliktir. nefret ediyorum kendini cok uyanik sanan bu insanlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

ve rahat olun Turkiye'de bu animasyondan cok daha iyi animasyonlar yapiliyor. Sadece sektor yeterince genis degil. Pixar 70 80 kisi ekiplerle calisirken, Turkiye'de bu isi 10 15 kisi yapiyor genelde. Sonra oturup kahveden cikma insanlar " ya x ayda, y yilda ancak bu kadar mi yapilabilmis. tsk tsk" havalarina giriyorlar.

Turkiye animasyon konusunda cidden cahil. Genelleme yapiyorum ama ne yazikki boyle. Baya bir aydinlatilmasi lazim insanlarin.
Sosyal ağlarda paylaş

Wall-e izlerken uyuyan bir ekibin arak ötesi gözüken ne kadar zor koşullar desen de korkunç olan bir çalışma. Yapıcaksan 3 sene sürmesin 15 sene sürsün en iyisini yap. Tarihe imzanı bırak. Kendine bahane arayan insan psikolojisiyle, kötüyle azla yetinmek budur. Daha fazla uğraşsalar, daha fazla kassalar, daha uzun sürse eminim çok daha öte bişey yapabilirler. Olmamış. Fragman bile 15 dakikada yapılmış gibi görünüyor, geçişler vs. Uğraşmadan olmaz bu iş. Eleştiri yalnızca "Birileri yapıyor destekliyelim daha önce kimse yapmadı" gibisinden olmamalı. İyi bişeyler görmeliyiz ki sonucunda zevklerimize göre eleştirebilmeye başlayalım. Kalitesiz, zevksiz, ucuz, uğraşılmamış ( yeteri kadar ) bir yapım olmuş. Wall-e izlerken de uyumuşlar. Space Odyssey'i yaparken adam kaç parası olursa olsun acaba o dönemde en en en mükemmeli için o zor durumları bile uğraşarak kasarak sonuna kadar halletmiştir. Günümüz bilgisayarlarında bişeyi yapmak için çok kasarsan istersen 25 milyon doların olsun istersen 1 milyon doların. ya da hiç paran olmasın varsa bu animasyonu halledebildiğin bir bilgisayar, daha iyisini yapabilirsin. Yazık diyorum, ucuza kaçılmış. Manga'nın çıkışına benzetiyorum ben durumu. Boktan ötesi bir klip yapıp, "KİMSE YAPMAMIŞTI, DESTEKLEYELİM" denmesinin sonucunu hepimiz yaşıyoruz. Yazık olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...