Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Bu konuyla ilgili bir yazı koymak istiyorum.Gayet eğlenceli olmuş. Eğlenceli yazı tıkla oku eğlence fıkra gibi "Ekşi Beşiktaş" said: Transfer ve Kadro: Alternatif Bakış Hep diyoruz ya ''Beşiktaş yönetiminin transfer politikası plansız'' diye. Bugün düşündüm de, aslında her şey çok planlı. Açıklayacağım. Herhalde herkes atalarımıza güveniyordur, atalarımız demişse doğrudur. Mesela ''Damlaya damlaya göl olur'' argümanının doğruluğunu tartışacak bir yiğit tanımıyorum ben. (Tartışanı blog'dan atarım, evet. Konuyu dağıtmayın lan!) İşte o şanlı atalarımız ne demiş? Çocuktan al haberi. Yani demiş ki, ''Çocuk süperdir, bilir her şeyi, çocuğa güvenin.'' İtirazı olan? (Tehditimi bir daha hatırlatıyorum.) İşte şimdi üzerinde oturduğunuz koltuğa ya da arkaya yaslanabilen bilgisayar sandalyesine uzanın (fakirseniz bilemem ama, sandalyenin altına minder falan koyun bari. Biz Beşiktaş taraftarını İstiklal Caddesi'nden yaratacağız, fakirler gidecek! İdolümüz Fenerbahçe Spor Kulübü Camiası'dır.) Uzandınız mı? Hah, çocukluğunuza geri gidin. Çocukken yaptığınız kısa vadeli planları düşünün. Neydi en büyük derdiniz? Yeni oyuncak araba, robot, bebek falan almak. Elinde 42 tane araba mı var, olsun, yeni olan her zaman daha güzeldir. Elinde Optimus Prime mı var? Ama bu Optimus Prime'ın poposundan alev çıkıyormuş. Action Man'in var mı? Ama seninki tane karın kaslı, bu yenisinin 8 tane baklavası varmış. Falan filan işte. Yani dediğim, yani atalarımızın dediği aslında o ki: ''Fazla mal göz çıkarmaz.'' İşte yüce Beşiktaş yönetimi tüm transfer politikasını bu iki prensip üzerine şekillendirmiştir. Çocukluk yap (iyi anlamda), ne varsa topla, arkadaşının oyuncaklarına da saldır falan. Ve şu ana kadar yaptığımız bütün transferler bu prensipler doğrultusunda yapılmıştır. Bence bu anlamda yönetim başarılıdır. Mesela defans hattına bakalım. Şu anda 4 tane yabancı stoperimiz var. Geçen sene 3 idi, ondan önce 2. Ama defansımız en iyi bu sene. Demek ki ne kadar çok stoper, o kadar iyi. Yarın Sivok giderse hemen Zapotocny'yi alırız geri. Ferrari yoksa Schildenfeld var. Arabalarımız koltuğun altına kaçtıkça yenisini alıp onunla oynuyoruz işte, var mı bundan iyisi? Senenin ortasında Fink'le kontrat imzaladık. Oldu Ernst-Fink-Cisse. Sonra Cisse iyi oynadı. Düşündük, hangisi kalsın hangisi gitsin. Seçme şansımız var yahu, var mı daha iyisi? Mesela Holosko var. Boş ver, al Erkan'ı. Olmadı mı? Al Mehmet Topuz'u. Alamadın mı? Al Nihat'ı. Tutarsa yollarsın Holosko'yu, tutmazsa alırsın birini daha. Fazla olanı kiralarsın. Sağ beke al Erhan Güven'i. Olmadı mı? Al İbrahim Kaş'ı. Yetmedi mi? Geçen seneye geri dön, koy Toraman'ı oraya. Rotasyona gel. Delgado mu sakat? Koy Tello'yu oraya. Nefesi mi yetmedi? Al Tabata'yı. Uyum sağlayamadı mı? Al birini daha. Şimdi bazı şuursuzlar diyecekler ki ''Yönetim başarısızdır!'' Yuh! Başka hangi takımın 11 oyuncağı var? Bütün takımların kıskandığı çocuk biziz işte. Gelene gösteriyoruz arabalarımızı, robotlarımızı. Altta yazmış raul gonzalez ''Kim gitsin?'' diye. Cevabı ben veriyorum: Kimse! Holosko ile Tabata'yı kiralayalım, yerine bir tane daha adam alalım, Delgado ile rotasyona girsinler, sene ortasında bedavaya çıkmış bir forvet, bir sol bek ile sözleşme imzalayalım; sene sonunda Bobo ile sözleşme yenileyip Delgado'yu kiralayalım, sol beki İbrahim Üzülmez'e teslim edip aldığımız sol beki Delgado'nun yerine almış olduğumuz forvet arkası ile rotasyona sokalım. Tabii Bundesliga'dan çift yönlü bir ortasaha almak için Fink'i de kiraya vermemiz gerektiğini hatırlatırım. Şu planın kusursuzluğuna bakın hele yahu! Kadir kıymet bilmeyen insanları taraftar diye addediyoruz resmen, ayıp. Kim gitsinmiş! Yıldırım çaksın, taraftar baksın! Ve hatta gitsin! Ferrari+sivok+ernst kesin kalır. Fink ve bobo son haftalar çıkış yakaladılar. Delgado yollanmaz. Tabata verilen paradan dolayı gitmez. Tello bu takım için çok önemli bir oyuncu. Holosko bu takımın en etkili adamlarından biri.Denizlinin prensi :) Tello gönderilir diye düşünüyorum.Şu durumda Tabata'nın gitmesi gerekir.Ancak yönetim bundan çekinecektir. Bobo'yu 3'e 5'e bakmadan satıp,yerine Türk bir santrofor alınabilir.Ya da bobo satılıp nobreyle uefaya gideriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 türk santrafor kimi alıcaksın arkadaşım nihat ve batuhan beşiktaşta ztn.başka türk santrafor mu var.semih i mi alcaksınız.gökhan ünal ? :) mantıkloı futbol yorumları pls ha nobrede türk.o da sizde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Fatih tekke var aklımda benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 sivok gider her türlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Holosko dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 fatih tekke kaç senedir gelio türkiye ye.ki trabzona gelir o muhtemelen :) ayrıca nihat varken tekkeyi napcaksın.bobo dan daha iyisini alamicaksan satmicaksın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Bobo yu satıp holoskoyla oynabiliriz aslında.O daha çok gol atar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Kesinlikle Tabata veya Delgado gitmeli, ikisinin bir arada tutmanin anlami yok. Bobo'yu turk yapabilirlerse kalsin asdf. Borahan olsun hatta adi da. Tello da gonderilebilir aslinda. Besiktasin problemi bu zaten, yabancilar hemen hemen ayni ayarda hepsi, ne cok iyi ne cok kotu. edit : imla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
radagast62 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 ahmet dursun'u alsınlar oynuyo hala kocaelisporda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Tabata'yı hayatta yollayamaz tüpçü, 8 milyon euro artı yüklü maaş saymışlar nereye yolluyorsun. Tello gider, zaten hocayla takışıyormuş ve de eksiği baya hissedilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Tabataya şu anda herhangi bir klup 4 milyon euro versin ayakkabamı yerim lol. Keşke yollasak da nereye yolluyoruz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 beşiktaşın yabancı futbolcusu da amma bolmuş. her 3 kişiden 1'i yabancı 1'i eski Fenerbahçeli maşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 süper konu , süper topic.. bence tello gibi çok fazla turk oyuncu var , vasat bi adam tello gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 sivok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Tello bu takımın üstünde bi oyuncu bariz. Şu sıralar formsuz olmasına rağmen topa her dokunuşuyla belli ediyo bunu. Kesinlikle kalmalı. Sivok + Ferrari çok iyi ikili oldu, bu ikisinden birini satmak direk takımı katletmek demektir. Bobo şu an BJKnın tek santrforu, ve TSL standartlarını üzerinde bir futbolcu. Bunlar keisnlikle gönderilmemesi gerekenler. Geriya kalıyo, Ernst, Fink, Delgado, Tabata, Holosko. Bir kere ilk gitmesi gereken kesinlikle Tabata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 fink,ernst,ferrari,sivok gitmemesi gereken 4 oyuncu neden o listede ki? fink neysede diğer 3 oyuncu şuanki beşiktaş ın yükselişine en büyük katkı sağlayan oyuncular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Çünkü Beşiktaştan bahsediyoruz :) Herkesi yazdım işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Ahmet çakar'ın diliyle: Ferrari: gitmesi demirören'in yalısından çıkması sivok: inönü stadının kapılarının açılması ernst, fink: bu kadar emekten sonra imkansız holosko: genç ve milli takım oyuncusu ihtiyacı olucak bobo: bu saatten sonra denizli onu gönderme riskine giremez delgado : gelecek zaten . Geriye kalıyor tek bir isim Ta-ba-ta :D demirören cebimden veriyorum jestini çekebilecek mi bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 benim tahminim tello gidecek ya da holoskonun sözleşmesi 6 aylığına dondurulacak delgadoya yapıldığı gibi. bobo giderse yerine yabancı forvet alınır. delgadoyla bi alakası olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Ben Bobo'nun gönderilmeye en açık adam olduğunu düşünüyorum.Beşiktaş'ın orta kısımdan gerisi harika oynuyor ve kesinlikle bozulmamalı ve ileri Tabata-Delgado-Holosko-Tello-Bobo kalıyor. Şimdi Tabata yollanmayacak parası yüzünden,Holosko'nun değeri de ortada,göndermeyi düşünen beyinler o an patlasın.Delgado desen geçen sene sevilmese de varlığı fark ettiren bir adam ve kesinlikle kadroda bulunmalı ki bana kontratının dondurulması süresinin uzatılması da uyar,fakat o kabul etmez bunu, Geriye Tello kalıyor fakat Tello'nun formsuzluğundan kaynaklı güç kaybı kendini hissettirse de onun gibi adamın sahadaki varlığı da olağanüstü bir katkı sağlıyor.Tello son çare olmalı, Benim görüşüm Beşiktaş zaten çok iyi savunma yapan bir takım,çok gol atan bir takım değil.Bobo'ya 7-8 milyon euro gibi bir teklif gelirse elden düşünmeden çıkarılmalı diye düşünüyorum.Bobo'nun yerini dolduracak adamlarımız tam olmasa da var ki en azından sezonu çıkarabilecek adamlarımız var.Kişilik olarak nefrette etsem Batuhan gibi bir adamımız var ki Holosko,Batuhan tarzında çift forvet oynadığımız takdirde çok büyük verim alabiliriz ileri de, Bobo bence elden çıkarılması gerekenler arasında en mantıklı seçim,Batuhan'ı yetiştirip geleceğin Türk forveti yapabilecek kapasitede bir takımken ve borçlar varken Bobo'nun gönderilmesi kötü birşey değil.Ha üzülürüm çünkü geldiği günden beri çok seviyorum,hala seviyorum fakat mantıklı olan o gibime geliyor.Ayrıca Bobo'da çok istikrarlı bir adam değil kabul etmek gerek. Tello 2. seçenek olmalı bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Tello- Bobo ikilisinden biri satilirsa satilacak.. Yoksa Tabata gidecek Su siralar herkesin dilinde bir Tabata baskanin hediyesi olacak tarzi bir soylem var dogruda olabilir.. Bu fiyaskoyu ortadan kaldirmak icin parasini ben veriyorum klube hicbir maddi yuku yok diyebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 tello gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 parayı basarsa bi takım, ara dönemde (çok sanmıyorum ama), Bobo gidebilir. yükselişte fln gözünün yaşına bakmam :) yollasınlar. kötü olduğu zamanları da biliyoruz. dengesiz ve güvenilir bir futbolcu değil. brazilyalı işte.. bi morali bozuk bi iyi.. bobo'yu seviyorum gibi ama bu takımda gitmesi gereken biri varsa bobo'dur. Delgado'nu alternatifi olarak Tabata takımda kalacaktır diye tahmin ediyorum. Yedek olmayı da sorun eden bir topçu değil o yüzden vazgeçmezler(hele hele bu kadar para verdikten sonra). 60% Bobo, 40% Tello diyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 tello sportinge geri gidicek buyuk ihtimal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taskiranus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Gitmesi gereken oyuncu Delgado'dur bence.Neden derseniz oyunu tek yönlü oynuyor.Tabata formsuz olabilir ama en azından oynadığı zaman takım savunmasına da yardım ediyor.Delgado oyunu rakip sahada oynuyor, kendi yarı sahasına çok nadir geçiyor.Ayrıca Delgado çok istikrarsız bir oyuncu .Bir günü diğer gününü tutmuyor.Yine günümüz futbolunda Alex, Delgado gibi oyunu tek yönlü oynayan futbolculara yer yok.(Bu bir Alex, Delgado kıyaslaması değildir.Sadece örnek verdim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar