Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samandıra'nın çivisi oynadı..

Buyse

Öne çıkan mesajlar

Bu sene de, bursa sivasın yerine geçer, beşiktaşla şampiyonluğa oynar gibi. şu yazıyı okuduktan sonra tüm umudum gitti fener hakkında.
"gürcan bilgiç" said:

Forma adaletsizliği, her futbolcuya verilen tavizler, oyuncuların kavgaları ve Daum ile Kocaman'ın arasındaki sakat ilişki, sezona çok iyi giren Fenerbahçe'nin bir anda irtifa kaybetmesine neden oldu
Galatasaray derbisi sonrasındaki düşüşün nedenini teşhis etmek çok zor değil. Samandıra futbolcuların imparatorluğunu kurduğu, Christoph Daum'un da trafik polisliğini yaptığı yoğun bir kavşak oluverdi. Hafta içinde takımdaki ilişkilerin cılkının çıktığını, oyuncular ile teknik adamın arasındaki köprülerin atıldığını belirterek, önlem alınması gerektiğini yazdık. Geçen sene bu durumları Volkan Ballı'nın önlediğini belirttiğimizde, resmi siteden, emektar çalışanlarını basın ajanı ilan ederek kendini kurtarmaya çalışan bir yönetimle, daha iyisini beklemek zaten hayal olurdu.

FORMA ADALETSİZLİĞİ SİNERJİYİ BİTİRDİ
Beşiktaş maçı sabahında, Güiza'nın üstünde yedek takım yeleğini gördüğünde, "sakatım" diyerek Samandıra'yı terk etmesi son noktadır aslında. Semih'in bir karış sakalla yedek kulübesinde oturması da bu takımı yakından tanıyanlara verilen en açık mesajdır. Daum'un forma adaletinden ümitsiz kalanların, kendilerince tepki geliştirmeleri, bunların kontrol altına alınamaması, takım içindeki sinerjiyi yok etti. Güiza'nın Aykut Kocaman'ın odasından çıkıp, ikna olamadan evine gitmesi de ayrı bir ayrıntıdır. Takımdaki otoritenin kim olduğu sorusunu da havada bırakıyor çünkü...

KOCAMAN-DAUM SAKAT İLİŞKİ
Futbol Direktörü olarak Aykut Kocaman, çok ince bir çizgi üzerinde yürüdüğünün farkında. Bu nedenle Daum'un görev bölgesi ile kendi yetkilerini kırmızı ve kalın bir sınırla belirledi. Doğru da yaptı. Alman Hoca'nın herhangi bir telkinde sorumluluğu Kocaman'ın üstüne atması, kimse için sürpriz olmayacaktı. Sezon başında çıkan prim krizinde Daum, tüm oyuncuların gözü önünde listeyi Kocaman'a verip, "Hadi hallet bakalım" gösterisi yaptığında, zaten bu ikilinin birlikte yapacakları üretim "sakat" damgası yemişti.

KAPTAN ALEX'İN HEMŞEHRİ PROBLEMİ
Fenerbahçe'deki takım içi dengelerde başrolleri Alex ve Emre Belözoğlu oynuyor. Bu ikilinin Daum üzerindeki etkisi de kimin oynayacağı, kimin gideceği kararını çıkartıyor. Diğer yabancılarla Alex'in arasının çok sıcak olduğunu söylemek mümkün değil. Evindeki doğum günü partisine sadece Beşiktaş'taki Brezilyalılar geldi. Beşiktaş maçı sonrasında ise yabancı oyuncuların Emre'yi Daum'a şikayet ettikleri biliniyor. Geçen sezon sözleşmesini uzatmak için bin dereden su getiren Roberto Carlos'un, birden bire gitmek istemesinde de bu ikiliyle arasındaki problemler var.

FUTBOLCUYA VERİLEN TAVİZLERİN SONUCU
Oyuncuları istim üstünde tutmak, umut ateşlerinin sıcak olmasını sağlamak adına adımlar atılmayınca, ortaya bir anda "almazlar" takımı çıktı. Alex'in güdümünde bir teknik adam, forma dağıtımında performansın önüne geçen politik dengeler, 10 haftalık "silindir" takımın aküsünü boşaltıverdi. Samandıra'daki mantalite iyileştirilmediği sürece, bu iniş-çıkışlar da sürecektir. Kasımpaşa maçını seyretmeyen Kazım-Santos ikilisinin geceleri gezmeye gitmesi, ilk yarıda oyundan alınan Mehmet Topuz'un bulduğu ilk taksiyle stattan ayrılıp gitmesi, hep tavizlerden beslenen sporcuların, kendilerine hak gördüğü şımarıklıklar. Daum'un son taktiği oyuncuların verdiğini açıklamasıyla zaten iplerin de koptuğu ortada. Her şeyi, "en iyi bilen" başkan ve yöneticilerinin "bekle-gör" politikasının, çivisi çıkmış, şirazesi oynamış bu takımı nasıl toparlayacağını, biz de bekleyeceğiz ama görebilecek miyiz?

TUMANİ KÖPRÜ OLAMADI
Daum ilk on bir dışındaki oyunculara ilgi gösteren bir teknik adam değil. Önceki dönem bu dengeyi Murat Kuş ile Volkan Ballı kuruyordu. Birçok küskün oyuncu vardı ve onları sistem içinde tutmak, kuvvetler dengesinin işiydi. Aykut Kocaman bilerek bu ilişkileri uzaktan izliyor. Hasan Çetinkaya ise Daum tarafından "Aykut'un adamı" olarak görülüyor. Ayhan Tumani'nin de takımın yarısı ile çeşitli nedenlerle arası bozuk. Takımın nabzı olmak yerine, Daum'un yardımcısı kalmayı tercih etti ve bu katılığı nedeniyle birçok oyuncuyla söz dalaşına girdi.

FENERBAHÇE KORKUTMUYOR!
Şov yaptığı günleri mumla arayan Fenerbahçe, artık rakiplerini korkutmuyor. Sarı-lacivertlilerin, Avrupa Ligi'ndeki rakibi Twente'nin çalıştırıcısı McLaren,"İstanbul cehenneminden çıktık, burada işimiz daha kolay" dedi.

ŞOVLAR BİTTİ
Samandıra'da her maç sonrası yapılan kutlamalar, gelen kötü sonuçlar nedeniyle rafa kalktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Aykut'un da Daum'dan pek farkı yok, o kadar güvenmeyin adama. Zamanında Oğuz ile birlikte Fener'deki Sakarya mafyasının başını çeken isimdi ve Ali Şen onları yollamakla sayılı doğru icraatlarından birini yapmıştı ve hayır bu vefasızlık falan değil camiayı düşünmekti!
Bugünde Daum ile aralarında bir soğuk savaş yaşandığı belli, Aykut'un adamı Özer onca becerisine rağmen zaten bu yüzden forma giyemiyor. Bu arada asıl suç Aziz başkanın, çünkü günü kurtarmak adına tuttu yine bu Daum'u takımın başına getirdi, hoca kalmamış gibi.
Adnan Polat ise müthiş bir iş yaparak Rijkaard ve ekibini getirerek, altyapı da dahil olmak üzere geleceğe yatırım yaptı, 1-2 sene A takımda sisteme uyum sorunu yaşayabilirler, ama sonra ortaya Barca gibi bir takım+altyapı çıkarsa görürüm Aziz başkanı.
Herşeyi Brezilyalılara emanet etmekte ayrı bir hatadır, bu adamlar futbolun lejyoneri ve disiplinsiz bir toplumdan geliyorlar. Adam gibi Batı Avrupalı profesyonel isimler almak varken 7-8 tane Brezilyalı ile bu iş yürümez. Zamanında Wenger 2 Brezilyalı karar, 3. sü zarar diye boşuna demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bu yazilari yazanlarin besiktas tarafi 7 hafta once yerle bir etmislerdi besiktasi simdi besiktas ikinci. yurdum yazarlari ve yorumcularinin futbol uzerine yazdigi ve yorumladigi bilgiler anca kendileri gibi insanlarin inanacagi turden.

bu kadar yetersiz ve yalan yanlis adamlarin yazdiklarina kim neden inansin.

bunun gibi daha onlarca ornek var. futbolu cirkinlestirenlerin basinda basin geliyor bence. fbi cia bu kadar bilgiye bu kadar kisa surede ulasamaz yahu.

nefret ediyorum hepsinden :)

fazlami abarttim :P

dogrudu yanlistir degil sorunum devamli basinin o gidecek su bunu yapti yonetim dauma bunu dedi , telefonda su konusuldu, sununla bulustu burda osurdu, su kadar puani gider aha bu gelecek su gidecek. ulen yeter be. tum takimlarimiz icin gecerli bu ortami karsitrici seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

hazır çivi burada oynamışken bende ayrı başlık açmayayım dedim, fenerli dostlarımıza güzel bir haberde benden :)

HABERTÜRK said:

Kazım yalan söylemiş!

Fenerbahçe Kulübünü kendi yalanına ortak ederek, sadece kendini değil kulübünü de zor durumda bırakan Kazım'a ceza geliyor01/12/09 11:30

Pazar günü Sabah Gazetesi'nde "Emre maçta, kankalar barda" başlığıyla bir haber yayınlanmıştı. Haberde, Kasımpaşa maçında cezası nedeniyle görev yapamayan Kazım Kazım ve sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Andre Santos’un, maçtan sonra Beyoğlu'ndaki bir gece kulübünde eğlendikleri yazılmıştı.

Fenerbahçe Kulübü ise bu haberi resmi internet sitesinden yalanlamıştı. Açıklamada, Kazım ve Santos'un izinli olmalarına rağmen söz konusu yere eğlenmete gitmedikleri öne sürülmüş ve "Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularını birbirleriyle ‘yaşanmamış olaylar’ üzerinden kıyaslayarak bazı oyuncularımız olduğundan farklı yansıtmaya çalışma amacı güden bu tarz haberlere önem vermemenizi rica ederiz." denilmişti.

SABAH BELGELEYİCE...
Ancak asıl bomba pazartesi günü patlamıştı. Çünkü haberi yalanlanan Sabah gazetesi başta olmak üzere birçok gazete, cumartesi gecesi Beyoğlu’nda eğlenen Kazım Kazım ile Andre Santos’un resimlerini yayınlamıştı. Yani Fenerbahçe'nin yalanlaması taça çıkmıştı !..

Hatta Sabah GAzetesi'ndeki haberde "Fenerbahçe Kulübü’nün resmi sitesi www.fenerbahce.org, Sabah Spor’un dünkü sayfalarında yer alan ‘Emre maçta, kankalar barda’ başlıklı haberini ilginç bir şekilde yalanladı! Haberin fotoğrafları baskıya yetişmediği için durum, resmi sitede yayınlanan “Yaşanmamış olay üzerinden kıyaslayarak bazı oyuncularımız olduğundan farklı yansıtmaya çalışma amacı güden bu tarz haberlere önem vermemenizi rica ederiz” mesajıyla geçiştirilmeye çalışıldı. Bu nedenle haberimizin doğruluğunu, bu kez de futbolcuların o gece Beyoğlu’nda çekilmiş fotoğraflarıyla yayınlayarak göstermek zorunda kaldık. Colin Kazım Richards ile Andre Santos’un cumartesi gecesi Beyoğlu’ndaki 360 adlı barda saat 22:30 ile 00:30 saatleri arasında bulunduğu, ayrıca eğlencede iki futbolcunun özel olarak şarap açtırdığı ve bol bol eğlendiği tamamen gerçektir. Okurlarımızdan Fenerbahçe resmi sitesinin bu tarz yalanlamalarına önem vermemesini rica ederiz." denilerek Fenerbahçe'ye göndermede bulunuldu.

F.BAHÇE'DE OKLAR KAZIM'A DÖNDÜ!
Bu olayın ardından gözler, basını yalamaya çalışırken doğruyu yansıtmayan bir açıklama yapmış olan Fenerbahçe Kulübü'ne çevrildi. Sarı lacivertli kulübün inandırıcılığını ciddi olarak zedeleyen ve kulübü yalancı durumuna düşüren olayın perde arkasından ise Kazım çıktı !..

Gazetede çıkan ilk haber sonrası Kazım'ın yöneticilere yalan söylediği ve "Haber doğru değil!" dediği; kulübün de bunun üzerine yalanlama yoluna başvurduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe Kulübü haberin doğru olduğunun ortaya çıkmasından sonra bir açıklama daha yaparak Kazım'ın yalan beyanı nedeniyle ceza alacağını duyurdu. Fenerbahce.org'daki açıklama şöyle:

"Futbolcumuz Kazım Kazım'la ilgili 29.11.2009 tarihinde resmi internet sitemizden yapmış olduğumuz açıklama oyuncumuzun kendi beyanı üzerine kaleme alınmıştır.

Ancak daha sonrasında yapılan araştırmalarda futbolcumuzun Cumartesi akşamı bulunduğu mekan ve orada bulunma saatiyle ilgili gerçekleri tam olarak beyan etmediği ortaya çıkmıştır.

Bu futbolcumuz ile ilgili gerekli disiplin cezasının uygulanacağını kamuoyuna bildiririz."

Sosyal ağlarda paylaş

buyrun bu da aziz amca ;

MİLLİYET said:

Aziz Yıldırım'dan büyük ayıp

Aziz Yıldırım yine gazetecilere laf atı: "Patronlarınıza eğitim veremedim, size vereceğim".
Fenerbahçe’deki bayramlaşma törenine başkan Aziz Yıldırım’ın gazetecilere söylediği bu söz damgasını vurdu. Yıldırım, “İyi bayramlar” diyen gazetecilere de, “Size her gün bayram” yanıtını verdi.

Habertürk'ün haberine göre; Fenerbahçe’de düzenlenen bayramlaşma törenine başkan Aziz Yıldırım’ın sözleri damgasını vurdu. Törene başkan Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, yönetim kurulu üyeleri, bayan basketbol ve
voleybol takımı oyuncuları, diğer amatör branşların sporcuları ve kongre üyeleri katıldı.
Başkan Yıldırım, yöneticiler ve Yüksel Günay, törene gelenlerle tek tek bayramlaştı. Aziz Yıldırım, tören sırasında bayan basketbol ve voleybol takımı oyuncularını masasına davet ederek bir süre sohbet etti. Basketbolcularla yapılan bayramlaşma sırasında basın mensupları ile başkan Aziz Yıldırım arasında ilginç dialoglar yaşandı.

ŞAŞKINLIK YARATTI

Her zaman olduğu gibi gazetecilerin fotoğraf çekmesine sinirlenen başkan Aziz Yıldırım önce, “Tamam, yeter çekmeyin” dedi. Başkan Yıldırım’ın daha sonra gülerek söylediği, “Patronlarınıza eğitim veremedim, size vereceğim” sözleri gazeteciler üzerinde soğuk duş etkisi yarattı. Bunun ardından muhabirlerin, “Sayın başkan bugün bayram, iyi bayramlar” sözlerine ise Yıldırım şu şok yanıtı verdi: “Zaten size her gün bayram”.
Fenerbahçe muhabirleri bu sözler üzerine, “Sayın başkan biz deli değiliz” diyerek Aziz Yıldırım’ın yanından ayrıldılar.

aklıma çarşı tezahüratı geldi,

hadi verseneeeeee
hadi verseneeeeeeeeeee
aziz amca bizeeeeee
eğitim verseneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Sosyal ağlarda paylaş

Zannediyomusunuz ki devre arasında operasyon olmayacak , devre arasını bekleyin heleki birde devre arasına lider girersek , yapılacak transferler ve fikstür avantajı ile açık ara bitiririz bu ligi..
2 maç kaybettik diye millet sezon sonuna kadar bu iş böyle gidecek zannediyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Halen Türkiye'de barca modeli bir takım çıkabileceğini düşünenler var.

Yahu sırf rahatsızlık vermek için boş beleş laflar atmayın.
Barca'da A takım ve altyapıda son 20 senedir süren bir Hollanda ekolü vardır. 1988'de tam 8 sene süren Cruyff dönemi ile başlayıp 4 sene Van Gaal, 4 sene Rijkaard gibi hocalarla iyice oturmuştur bu gelişim.
Bugün ilk kez bir Türk kulübü hem A takım hem altyapıya böyle büyük bir sistem getirmeye çalışıyor, bir Fenerli olarak tabiiki hem kıskanıp hem korkuyorum günlük düşünen başkanım yüzünden. Belki birkaç sene tökezler Gs sistemi oturtmakta, ama Barca da 3 günde değil 20 senede geldi bu efsanevi noktaya, madem böyle bir ilk yapıldı bir girişim başlatıldı, taraftara güzelce açıklanır sabır istenir ve sistemin arkasında da durulursa herşey olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bu senede polat seçilirse şampiyon olamasak bile gönderilceğini sanmıyorum reykardın.zaten bence çoğu gs li şampiyonluğu değilde iyi oynayan yenilsede ne oynadık be dedirten bir gs istiyor.en azından ben öyle istiyorum.şuan çok kötü oynuyoruz ama en azından 2 transferle düzelceğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...