Coder Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 hoca yapsın adamlar grev benim sitemim sisteme, para yetmiyordur para verin derler.. benim derdim ben devletten daha kalite hizmet bekliyorum verin kardeşim benim paramın hakkını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 of allahım ya 6:50 de uçağım var istanbula grev i yarın yapın agalatörler :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 esenboğadayım şu an. benim uçuşum 10 dakika rötar yaptı. bir istanbul seferi iptal edilmiş. çoğu uçuşta rötar görüyorum panoda. ama grev kaynaklı mı hava şartlarından dolayı mı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 hak ararken de hak yemek ilginçmiş, en azından bence öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 İyide başka türlü devletin gözüne sokamazlar bu durumu. Grev ayrıca yasal bir haktır.Greve katılmayanlar zaten belli A sendikasına bağlı devlette işlerini gören sendikalar. Ben sonuna kadar destekliyorum bu grevi ve grevde bulunanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pinkporing Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 sistem baştan yanlış arkadaşım biz esnaf olarak 50 türlü vergi,kira,bağkuru denkleştirelim diye belimiz bükülsün,1 milyardan aşağı maaş almayan memur grev yapsın,ben bu devletin yerinde olsam,20 milyon işsiz genci grev yapanları atarım görevden onları alırım yerlerine,biraz onlar yedi,birazda akşam evime ne götürücem diye düşünen fakir fukara yesin,hiç askerin,esnafın grev yaptığını gördünüzmü,yazıklar olsun tek kelime.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 "roket adam" said: esenboğadayım şu an. benim uçuşum 10 dakika rötar yaptı. bir istanbul seferi iptal edilmiş. çoğu uçuşta rötar görüyorum panoda. ama grev kaynaklı mı hava şartlarından dolayı mı bilmiyorum. bu beni dusunduruyor, yarin da olmaz umarim, vallahi yanarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 fabrikada asgari maaşla çalışan zavallılar insan değil zaten memur olmuşsun masa başında rahatsın neyse küfür etmeyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 pinkporing said: sistem baştan yanlış arkadaşım biz esnaf olarak 50 türlü vergi,kira,bağkuru denkleştirelim diye belimiz bükülsün,1 milyardan aşağı maaş almayan memur grev yapsın,ben bu devletin yerinde olsam,20 milyon işsiz genci grev yapanları atarım görevden onları alırım yerlerine,biraz onlar yedi,birazda akşam evime ne götürücem diye düşünen fakir fukara yesin,hiç askerin,esnafın grev yaptığını gördünüzmü,yazıklar olsun tek kelime.. Sen ne bu eylemin ne amacını anlayabilmişsin ne de önemini. Birde öyle bir anlatmışsın ki sanki bunların hiç birini( vergi,kira, emekli sandığı memurlar için söylersek.) memurlar ve öğretmenler gerçekleştirmiyor. Bence sevinilmesi gereken bir olay bu eylem. Türkiye'de sendikacılık daha çocuk hatta bir bebek, Toplu sözleşmelerde toplu eylem hakkının memurlara verilmesi gerekliydi hala gerekli ve verilen sözlerin tutulmadığını insanlara göstermenin en mantıklı yolunu gerçekleştiriyor şu anda hem memurlar hem öğretmenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 eşşek gibi sis var.grevden oldugunu sanmıorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Ne saçma insanlar var paticik'te yahu. Bir tarafta 500 lira alanlar varken memur 1000 lira alıyor diye şükredip Tayyip'e dua mı etsin? Hak aramak ne zamandan beri suç oluyor? 1 aydır hangi hizmetlerin aksayacağını bangır bangır söylüyorlar, buna rağmen uçağa biniyorsan, trene yetişmeye çalışıyorsan gerizekalısın bu kadar basit. Dünyanın her yerinde grevler böyle olur, hayat durur ki millet talepleri farketsin, önlemini alsın. Ayrıca doktorun, öğretmenin ne çektiğini bilmeden banka veznesinde kocakarı muhabbeti yaptı diye tüm memurlara sövüp sayan insanlar da tiksinti verici. Her mesleğin yavşakları, dangalakları vardı ki yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi o iş yavaşlatan, millet sırada beklerken çay içen adamlar bugün grev kırıcı olarak görev yapıyor. Dileğim hiç biriniz yaşamınız boyunca mali sıkıntı yaşamazsınız ama açlığın, 4 kişilik ailenin 1000 lirayla geçinmesinin ne demek olduğunu da öğrenirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 pekaziz said: Ne saçma insanlar var paticik'te yahu. Bir tarafta 500 lira alanlar varken memur 1000 lira alıyor diye şükredip Tayyip'e dua mı etsin? Hak aramak ne zamandan beri suç oluyor? 1 aydır hangi hizmetlerin aksayacağını bangır bangır söylüyorlar, buna rağmen uçağa biniyorsan, trene yetişmeye çalışıyorsan gerizekalısın bu kadar basit. Dünyanın her yerinde grevler böyle olur, hayat durur ki millet talepleri farketsin, önlemini alsın. Ayrıca doktorun, öğretmenin ne çektiğini bilmeden banka veznesinde kocakarı muhabbeti yaptı diye tüm memurlara sövüp sayan insanlar da tiksinti verici. Her mesleğin yavşakları, dangalakları vardı ki yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi o iş yavaşlatan, millet sırada beklerken çay içen adamlar bugün grev kırıcı olarak görev yapıyor. Dileğim hiç biriniz yaşamını boyunca mali sıkıntı yaşamazsınız ama açlığın, 4 kişilik ailenin 1000 lirayla geçinmesinin ne demek olduğunu da öğrenirsiniz. Kelimesi kelimesine katılıyorum. Benimde yazasım geliyor ama Pekaziz herşeyi açıklamış gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 istanbuldaki sis sebebiyle 40 küsür uçak başka havaalanlarına yönlendirilmiş sabah özellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 grev çalışanlara verilmesi gereken bir ses duyurma hakkıdır. bunu tartışmak abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 pinkporing said: sistem baştan yanlış arkadaşım biz esnaf olarak 50 türlü vergi,kira,bağkuru denkleştirelim diye belimiz bükülsün,1 milyardan aşağı maaş almayan memur grev yapsın,ben bu devletin yerinde olsam,20 milyon işsiz genci grev yapanları atarım görevden onları alırım yerlerine,biraz onlar yedi,birazda akşam evime ne götürücem diye düşünen fakir fukara yesin,hiç askerin,esnafın grev yaptığını gördünüzmü,yazıklar olsun tek kelime.. 20 milyon issiz genc zahmet etsinler de verilen ilk maasi bir begensinler is bulmak istiyorlarsa. memuru isten cikarip yerine yenisini alacaksin, sozlesmeli yapacaksin, simdikinden daha az hak ve maasla 2 sene calistirip sonra onlara da yallah diyeceksin ki en az 3 cocuk yapmis guzide halkimda ac kalmasin, herkes memur olsun ve doysun. nasil olsa en dusuk maasi bile asgari ucretin iki kati, degil mi? olay maas degil, en temel haklar. yuksekogretimi anlamsizlastir, egitimin kalitesini, dusunme yetisini torpule, halki bulgura komure muhtac et, sonra bunlari bedava verdigin icin oy topla. aptallastirmanin, bir halki koyun yerine koymanin en basit ornegi. sen esnafsan onlar da memur, yan gelip yatanlar zaten greve katilmiyor, bir ulkenin islemesi icin en gerekli kisidir memur. senin dukkanin bir gun kapali oldugu icin kimse aglamaz, ama memur is biraktiginda oyle mi olur? esnafin grev yapmasi ne demek? 6-7 eylulde esnaf yeterince kazandi, ozal donemi ne guzel oh kelebekler cicekler. kucuk esnafin yapmasi gereken tek sey bu greve destek vermek, farkinda degil misiniz bunun size sermaye, isgucu olarak geri doneceginin? hem, insanin insanca yasama hakkini aramasindan daha dogal ne olabilir? -bir kucuk esnaf cocugu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 etrafımda hala hakkını arayanlara "otur oturduğun yerde" diyen insanlar var. kazığa oturtmak istiyorum kendilerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 pinkporing said: sistem baştan yanlış arkadaşım biz esnaf olarak 50 türlü vergi,kira,bağkuru denkleştirelim diye belimiz bükülsün,1 milyardan aşağı maaş almayan memur grev yapsın,ben bu devletin yerinde olsam,20 milyon işsiz genci grev yapanları atarım görevden onları alırım yerlerine,biraz onlar yedi,birazda akşam evime ne götürücem diye düşünen fakir fukara yesin,hiç askerin,esnafın grev yaptığını gördünüzmü,yazıklar olsun tek kelime.. Beynin yanmış senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Grev aynı zamanda ekonomide dengeyi sağlayan da bir araçtır. Bak öğretmenlerin Türkiye de durumu bu: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13035225.asp?yazarid=308 Öğretmenler haklarını korumak adına hareket edebilseler bu durumda olmazlardı. Bir tarafta da devlet eliyle yaratılan zenginler olmazdı. Nuıfusun en tepedeki %5’i gelirin %40’nı (attım sayıları ama benzeri bir tablo vardı diye hatırlıyorum) kazanmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Tüm kamu işçilerinin grev yaptığı gün tren bileti alıp, iş bıraktı diye makinisti dövmek. Sadece Türkiye'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 bu topike uzun uzun yazıp vakit kaybetmek istemiyorum tek bir şey söyleyeyim grevler, eylemler falan sadece kötü yaşam koşulları için, eziliyoruz psikolojisini yansıtmak için yapılmaz. adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı da yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Bir yıl sözleşmeli işçi olarak hastanede çalıştım. Bu yan gelip yatıyor dediğiniz adamlar örgütsüz, kapağı attım zihniyetine sahip adamlar. Bu gün eylem alanlarındaki bütün öğretmenler kendi çabaları ile eğitime katkı sunmakta. Hemşireler daha insancıl davranmakta. Memuru kurumuna katkıda bulunmakta. Eğer esnafın derdi tasası varsa örgütlenecek. Sesini duyuracak. Bu işler dükkan önünde iki tabüre çekip tavla oynarken zerzenişte bulunmak ile olmuyor. Yine çıkar tabi aranızdan "Fabrikatör babanın çocuğu ne olacak? O da insan" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Fabrikatörler olmasa işçiler işsiz kalırdı. Onları da sevelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Absolut said: Fabrikatörler olmasa işçiler işsiz kalırdı. Onları da sevelim. kollektivizm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Gkgokhan said: Bir yıl sözleşmeli işçi olarak hastanede çalıştım. Bu yan gelip yatıyor dediğiniz adamlar örgütsüz, kapağı attım zihniyetine sahip adamlar. Bu gün eylem alanlarındaki bütün öğretmenler kendi çabaları ile eğitime katkı sunmakta. Hemşireler daha insancıl davranmakta. Memuru kurumuna katkıda bulunmakta. Eğer esnafın derdi tasası varsa örgütlenecek. Sesini duyuracak. Bu işler dükkan önünde iki tabüre çekip tavla oynarken zerzenişte bulunmak ile olmuyor. Yine çıkar tabi aranızdan "Fabrikatör babanın çocuğu ne olacak? O da insan" diye. Örgütlenip, sendikalaşıp grev kararı aldılar zaten ? Ayrıca esnaf değil memur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 pinkporing'in mesajına ithafen yazdım. Alıntılamayı unutmuşum kusura bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar