Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canlı balığın yarısını pişirmek

Buyse

Öne çıkan mesajlar

scorch said:

abvblizzard said:

ben sevmem rakı.

(td)

koca baslıkta bi buraya takıldım

ben balık da sevmem..

en muhteşem şey olaya sebep olmuştur ama bu ikili.. yurtdışında çlaışacak arkadaşa salak eleman "ama istanbul dünyanın en muhteşem şehri.. deniz kenarında rakı balık.." der..

arkadaşın cevap süperdir.. "alkol çok sevmem, balık da zaten sevmem. hiç rakı-balık yapma ihtiyacı hissedeceğimi sanmıyorum"

lol..

o değil de çinliler, caponlar bir de ruslar bana aşırı acımasız geliyor.. insan dışı bunlar.. biyolojik özelliklere göre verdiğimiz insan ve insan hakları gibi kavramları daha akılcı sıfatlar ve tanımlarla değiştirmeli, sınıflandırmalara gitmeliyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

böyle diyebiliyosan hala, ''bildigin hayvan'' sensin.
alela.
o da bi canli, illaduygusal bag kurup tensel temas mi yasaman lazim kiro.

arkadaşa kıro dememekle birlikte görüşüne katılıyorum. canlı hayvan öldüreceksen bile adam gibi davran o şekilde öldür. hayvana işkence etmek çok büyük günah. onlarda sizi öteki taraf o şekil pişirirler. ve evet bunu inanarak söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

diğerlerini bilemem ama benim itiraz ettiğim nokta çekilen acı değil. bir canlının karnını yarıp yere serdiğinde yaşayabileceği en uzun süre ortada.

hayvanın yarısı canlı kalsın, yarısı pişsin diye kafa yoran zihniyete benim sözüm. yarısı canlı, yarısı pişmiş balık için normal balıktan fazlasına para veren zihniyete benim sözüm.

zaten aynı zihniyet şekil olsun diye masaya canlı gelen maymunun kafasını tokmakla yarıp, beynini kaşıkla yiyen zihniyet.

besin zincirinin en üstünde olan bir tür olarak öldürmeden hayatta kalamıyoruz. bunla sorunu olan, annesinden süt emmeyi bıraktığı güne geri dönüp herşeyi baştan alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

öldürmekle, acı cektirmek arasında fark var ama.

yanı benım acımdan fark etmıyo canlıyken pişmiş veya ölüyken pişmiş olması, ama balık için fark ettiğini düşünüyorum. canlıyken pişmek hoşuna gitmiyodur. maymun konusuna girmiyorum bile.

hayatta kalmak için yamyamlıüa ihtiyacımımız olsaydı, et daha taze olsun diye, insanların uzuvlarını kesip bağlayıp, hergün ayrı ayrı günlük insan yemezdik.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

baba onun kafasını hızlıca kesip öldürüyorlar..

anlamayanlar için şöle anlatalım. bir tanesinde kafanızı hızlıca kesiyorlar.. ok?

diğerinde ise önce deriniz yüzülüyor, sonra yanlardan çentikler atıyorlar. sonra da kızgın yağa sokuluyorsunuz bele kadar...

anladın?

e bunlarda bogazini kesip icini bosaltiyo, sadece cok hizli yapiyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...