PhysX Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Peki pasta börek dışında, el işi filan yapabilir mi annen? En basiti dantel gibi, belki alıcısı çok olan ve işçilik gerektiren birşeyler bulunabilir? Evde boş zamanı olduğunu düşünürsek bu geldi aklıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 öncelikle çok geçmiş olsun ve Allah sabır versin... Mersin güzel şehirdir ama dediğin gibi ölü ama sadece Mersin değil Adana,Hatay'da öyle ama buraların çok güzel bir özelliği var yemeği ve o bölgelere özel tatlıları.Sanırım Mersin'de BıcıBıcı diyorsunuz buzlu nişantalı tatlı için mesala annen onlardan yollasa buraya sizde ufak bir kafe açsanız oradan elde edilen gelirleri annenlere yollasan? Yani bana güzel fikir geliyor çünkü istanbul'da öyle bir tad yok ben hastasıyım her Antakya gidişimde en az 10-15 tane yerim öyle süper bir tatlı hadi o olmasa bile o tarz birşey olmaz mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Kolye boncuk işi benim aklıma ilk gelen,ama tek başına zor,bir kaç kişi bir araya gelip az zamanda güzel işler çıkartabilir,öğrenmesi de kolay oluyor,zevkli de oluyor yapması... Hani getirisini bilemem ama üç beş birşey kardır diyorum,ve çoook geçmiş olsun inşallah herşey yoluna girer diyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Kardeşinin okul saatlerine denk gelecek şekilde aynı okulda veya başka bir okulda kantin işleriyle ilgili bir iş bulunabilir mi acaba part-time icabı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Aklıma gelen tek şey , senin annen için değil kendin için maddi gelirini yükseltme yolları araman ve annene yardım etmen .Patide böyle bir topikte beklemiyordum hep kuul , varlıklı , tek sorunu terk eden kız arkadaşı olan insanlara alıştık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 yav said: Kardeşinin okul saatlerine denk gelecek şekilde aynı okulda veya başka bir okulda kantin işleriyle ilgili bir iş bulunabilir mi acaba part-time icabı Bu mantıklı duruyor. Bunun dışında sosyal yardım kurumları / devlet kurumlarını zorlasabnız yardım için ? Pedere katılıyorum son olarak umarım kendı gelırınızı yukseltebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 çok geçmiş olsun. bence de bu arada kendin için daha yüksek maaşlı bir iş bulup onlara yardımı arttırman daha mantıklı olur. ya da ek iş bulucaksın artık yapıcak birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Oncelikle cok gecmis olsun acil sifalar. Annen kucuk cocuklara fln bakabilir olmazsa evde, evi kucuk bi kre$ haline getirebilir, onun disinda dikis nakis gibi becerileri varsa onlarda bir alternatif olabilir. cuvali yirtmaksa olay, elindeki malzemeden yemek yapmak gerekiyor bunun disinda senin gelir elde edebilecegin bir web sitesi yapman daha ii baslangic olur gibi, bunun icinde fikir lazim tabi. kucuk bir e-ticaret portali olabilir dicem ama ne satilacak? onuda aklima gelince buraya yazarim. valla simdi ha diyince bulunmuyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Evde çocuk bakma işi mantıklı , iyi de parası var. Hem bir anne olarak kolayca yapabiliceği bir şey bence. Oyuncaklara falan biraz para bayabilir ya da bir şekilde çocuğu büyümüş insanlardan bulabilir falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 insan ailesi tarafından pumplanmayı beklerken, ailesine bakmak baya zor olmalı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Selam, Simdi Istanbul icin bici bici fikri super ama sadece yaz aylarinda is yapar =) Getirisi goturusu ne olur bilmiyorum lakin AVM'lerde tutabilir dukkan kirasi derdi olmadan -gerci cevahir food cort'ta stand icin 9bin lira istiyor aylik o da ayri. Dedigim gibi annemin belli bir ise ya da saatlere bagli olmamasi gerek. Zira kardesim kriz gecirdiginde gidip almasi ve 3-4 saat onunla ilgilenmesi gerekiyor. Ama evinde yapsa bu isi aralardaki 10 dakikalarda bile kafasini ekrana cevirip goz atabilir acil birsey var mi diye. Cocuk bakma fikri hic olmaz. Annem katleder hepsini veletlerin =) Psikolojisi bozuldu kadinin resmen. Cocuk kaldirmaz yani kafasi. Bu arada su andaki aylik gelirim -universite mezunu olmamama ragmen- standart muhendis maasindan biraz fazla. Cok degil ama yerinde. Ustune cuzi de olsa ek gelirlerim var. Fena para etmiyor. Daha fazla maas verecek yerler vardir elbet ama bu konuda yasadigim deneyimlere gore diyebilirim ki onemli olan duzenli maas alabilmek. Diger yandan gecelerimi ve haftasonlarimi hic edip maasimi 3'e 4'e katlayacak anlasmalar yapabiliyorum -ki daha once yaptim, pati'de konusu var- fakat insanlarla calismak cok zor. Bir ayda 4-5 milyarlik is bitiriyorum lakin o parayi 6 ayda zor aliyorum. Dolayisiyla para/zaman oraninda cok da is gormuyor o para. Boyle surununce bende de calisma hevesi falan kalmiyor. Diyecegim o ki su anki piyasa kosullarinda hizlica is yapip maasini hatiri sayilir duzeye cekmek zor. Isin bambaska bir boyutu da annemin psikolojik durumu. Pek iyi degil su anda. Kendi yapsin kendi basarsin istiyorum. Cocuk gibi sevinecektir ciddi ciddi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Joker said: insan ailesi tarafından pumplanmayı beklerken, ailesine bakmak baya zor olmalı :( Hayatimda hic goremedim bunu ama olsaydi da pek guzel olurdu hani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 kötü bir durumda olduğunu biliyordum da, ailenin böyle bir durumda olduğunu bilmiyordum. büyük geçmiş olsun.. o zaman sallayıp ne zamandır sormadığım soruyu gerçekten meraktan sormak istiyorum. madem durum bu kadar kötüydü timitim, benim bulduğum işi niye değerlendirmedin? euro üzerinden alacaktın paranı, gün değil saat aksamazdı paran, beklentiler de çok düşüktü? ben o zaman sandım ki, işi beğenmedin de burun kıvırdın. madem paraya ihtiyacın varmış, o işi değerlendirsen çok basit beklentileri olup güzel para ödeyecek sağlam bir çevren olurdu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 örgü, makrome, ahşap boyama türü şeyleri yapıp gittigidiyor'da satsın, sahibinden'de satsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Mum_Chamber said: kötü bir durumda olduğunu biliyordum da, ailenin böyle bir durumda olduğunu bilmiyordum. büyük geçmiş olsun.. o zaman sallayıp ne zamandır sormadığım soruyu gerçekten meraktan sormak istiyorum. madem durum bu kadar kötüydü timitim, benim bulduğum işi niye değerlendirmedin? euro üzerinden alacaktın paranı, gün değil saat aksamazdı paran, beklentiler de çok düşüktü? ben o zaman sandım ki, işi beğenmedin de burun kıvırdın. madem paraya ihtiyacın varmış, o işi değerlendirsen çok basit beklentileri olup güzel para ödeyecek sağlam bir çevren olurdu? Hala zaman zaman aklima takilan bisey bu. Yani hala uzgunum o donemde olanlar icin lakin sana sebep olarak sundugum sey ne bahaneydi ne de yalandi. Cok kotu bi donemdeydim o zamanlar. Senelerin kotu yondeki birikimi patladi. Olmuyor yapamiyorum ben bunu dedigim zaman, 4 gun icerisinde birden okulu birakip sehri terketmeme sebep olan olaylar zincirini takip eden bir zamandi. Hani soylenecek sey degil ama; olmeye calisip beceremedigim bir zamana denk geliyor diye de ekleyeyim durumun vehametini belli etmek icin. Lakin herseye ragmen uzgunum bunu degerlendirmedigim icin. Hani keske yapabilseydim de ne seni zor durumda biraksaydim ne de kendimi guvenilmez bir konuma soksaydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havlu Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 sanmiyorum ki ahlakin el versin ama; afrikali cocuklar icin donate sitesi ac yabanci, veya turkiyedeki fakir musluman cocuklara kuran kursu verilmesi icin donate sitesi ac (bu daha iyi). tabi kurs falan yok isin ucunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Gerçekten de bu örgü, dantel işlerinde iyi para var. Çevremde bu işlerle uğraşanlar var yani duyuyorum böyle sipariş üzerine yapıyorlar hatta yani müşteri bulamama gibi bir sorunu olmaz + öyle büyük sermaye gerektirmez, dükkan gerektirmez, evinde oturur, kardeşinle de ilgilenir + para kazanmış olur. Annenin biraz çevresi varsa ya da diğer tanıdıkların onlar bundan bahseder illaki müşteri bulur. Sanırım en mantıklısı bu. Tabi bilmiyorum annenin elinden bu gibi işler gelir mi ama %99 ihtimalle gelir? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 di said: Mum_Chamber said: kötü bir durumda olduğunu biliyordum da, ailenin böyle bir durumda olduğunu bilmiyordum. büyük geçmiş olsun.. o zaman sallayıp ne zamandır sormadığım soruyu gerçekten meraktan sormak istiyorum. madem durum bu kadar kötüydü timitim, benim bulduğum işi niye değerlendirmedin? euro üzerinden alacaktın paranı, gün değil saat aksamazdı paran, beklentiler de çok düşüktü? ben o zaman sandım ki, işi beğenmedin de burun kıvırdın. madem paraya ihtiyacın varmış, o işi değerlendirsen çok basit beklentileri olup güzel para ödeyecek sağlam bir çevren olurdu? Hala zaman zaman aklima takilan bisey bu. Yani hala uzgunum o donemde olanlar icin lakin sana sebep olarak sundugum sey ne bahaneydi ne de yalandi. Cok kotu bi donemdeydim o zamanlar. Senelerin kotu yondeki birikimi patladi. Olmuyor yapamiyorum ben bunu dedigim zaman, 4 gun icerisinde birden okulu birakip sehri terketmeme sebep olan olaylar zincirini takip eden bir zamandi. Hani soylenecek sey degil ama; olmeye calisip beceremedigim bir zamana denk geliyor diye de ekleyeyim durumun vehametini belli etmek icin. Lakin herseye ragmen uzgunum bunu degerlendirmedigim icin. Hani keske yapabilseydim de ne seni zor durumda biraksaydim ne de kendimi guvenilmez bir konuma soksaydim. ya benim durumumu salla, n'olcak.. ben senin için sordum. o zaman ne konuştuğumuzu da unutmuşum, sen bahsedince hatırladım. gerçi şimdi geçmişe bakıp "aah aah" demenin de pek bir anlamı yok. hayat böyle, inişi var çıkışı var.. önümüzdeki maçlara bakıcaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 tanıdığım en güzel insanlardan biri büyük geçmiş olsun keşke elimden gelen bişey olsaydı konu açtığını görünce trollemeye geldim ama yazıyı okuyunca kendimi ne kadar kötü hissettim bilemezsin tekrar geçmiş olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 parvus said: örgü, makrome, ahşap boyama türü şeyleri yapıp gittigidiyor'da satsın, sahibinden'de satsın. ben de bunu dicektim şaşırmıştım gitti gidiyorda bu tarz mağazaları görünce bi de annemin bi arkadaşı bu durumda iş yerlerine ev yemeği yapıyomuş evinde 30 kişiye falandı sanırım cafeden falan çok daha masrafsız olur eğer bi yerler ayarlayabilirse çok geçmiş olsun, umarım yoluna girer her şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Selamlar, Annem de epilepsi hastası ve senin ve Anne'nin içinde bulunduğu durumu anlayabiliyorum. Öncelikle inşallah sağlığına kavuşur. İş konusuna gelirse, Mersin dedin, bende bildiğin üzere Adanalıyım. O yüzden sana en güzel tavsiyem anne'nin evden içli köfte yapıp satması. İnan, çevre edindikten sonra köftelerin ardı arkası kesilmiyor. Kendi yaşadıklarımdan örnek veriyorum, emin ol, boş keseden atmıyorum yaani. Hani bence kardeşini de alıp bir tantunici, ev yemekleri yeri açabilir. En güzel bu şekilde para kazanır annen. Sende dükkanı açarken/sermaye koyarken fazla yorulmassın hem. Tekrar kolay gelsin, yardımcı olabilceğim bişey olursa, söylemen yeterli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Bizim firmada plastik üzerine boya sonrası çıkan fireleri zımparalayarak, malzemeyi yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Bu işin bi kısmını da civardaki ev hanımları vs. gibi çeşitli nedenlerden işe girecek durumu olmayan ama çalışmaya ihtiyacı olan insanlara yaptırıyoruz. Verdiğimiz ücret de hemen hemen asgari ücrete geliyor. Mersini az çok biliyorum pek bi sanayisi yok, ama benzer şekilde çevredeki atölye, imalathane vs. araştırılabilir belki? Misal zımpara işini toplu verdiğimizden 1 haftada hangi saatlerde çalıştığı değil toplamda kaç parçayı bitirebildiği önemli. Buna benzer bi iş ideal olabilir annen için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 İlk sayfayı okudum onun haricinde nedenleri yazıldıysa bilmiyorum ancak şöyle bir önerim var. Annen el işi, dantel, takı vs işlerinden anlıyorsa, bunları yapabilir. Sende bunları Pasaj.com üzerinden satabilirsin. Gerçekten kolay yapılan şeylerin gerçekten iyi fiyatları satıldığını gördüm. El işi yapılan ürünlere bazılarının çok ilgisi oluyor. Hem annen hem kardeşinle ilgilenebilir, hemde boş zamanlarında, takı dantej yapabilir. Sermaye bile gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 eh bilmiyorum zaman mekan durumu nasıl olur ama annene 0-6 yaş arası çocuk bakıcılığı işi olabilir.hem pek yorucu sayılmaz hem sabit gelir hemde kardeşine ayırabilecek vakitte bulabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 ya annenin birebir müşteri bulup el işi danteller, mantı, köfte yapması zor olabilir ama en azından bu işi yapan yerlerle anlaşıp onlara ucuza toplu satabilir bence. hem işini evde yapmış olur. aklıma başka bir şey gelmedi defalarca yazılmış buda ama işte olduğu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar