Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 dufrasne said: rewendor Ciddiye alırım tabi seni. En çirkin kızlar solcu ve metalciler dersen, üstüne abi doğa kapitalist dersen, zeki olamayanlar sisteme dahil olamayanlar dersen fena ciddiye alırım. Kraldan çok kralcılık yapıyorsun burada. Ve yani bırak tarih, evrim bilgisini falan bu direk hayat bilgisi eksikliği. Nereden girsem elimde kalıyor, yeşil sermaye'den mi bahsedeyim sana; venezuelladaki güzellik kraliçelerinden mi, zekanın somut bir şey olmadığından mı, başarılı komünistlerden mi yani of be. ha çıkar bi mod siyaset yapıyorsun falan der diye de belirteyim "bu bir siyasi muhabbet değildir." venezüelladan çıkan güzellik kraliçeleriyle konuştun yani hepsi bireysel olarak komunistlermiş :D
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 ben de güzelim işte ondan sinirlendim.
yav Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 bi de kendilerini güzel sanıyolar eklemeyi unutmuş rewendor sdf
utopia Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 abi özelden attım istersen bende klasörü var at mail adresini yollayayım hemen rarfayıl
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 aquila said: once ben bildim lan! ben alan yetkilisiyim olm.. hop yok ederim o mesajı gene ben ilk bilmiş olurum! işte kapitalizm böle bişi joker.. büyük balığın küçük balığın mesajını silmesidir.. hit güççük gölde büyük balık ol joker. büyüyünce açılırsın engin denizlere.. ama köpek balıklarına dikkat et joker! aman dikkat et sen..
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 kapitalizm sosyalizm tartışmasını çirkinlik/güzellik ve müzik gibi alanlara analoji kurarak sürdürmeye çalışmamız zaten tam olarak nerde olduğumuzu gösteriyor sdf resmen malız
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 arkadaşlar süper bi fikrim var dünyayı değiştiricez zenginler fakirlere yardım etsin gelir eşit bölüşülsün ne diyosunuz?
fastreloader Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 lüks vergisi bu işe yarıyor aslında teoride
Bella Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Ardeth said: kapitalizm sosyalizm tartışmasını çirkinlik/güzellik ve müzik gibi alanlara analoji kurarak sürdürmeye çalışmamız zaten tam olarak nerde olduğumuzu gösteriyor sdf resmen malız harbi şunu diyen bambaşkaymış ama klsdjfh
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 olm rusya komunistti, ruslar cirkin mi? degil, demek ki guzeller de komunist oluyo. konu neydi, ben seettim ama.
utopia Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 "roket adam" said: arkadaşlar süper bi fikrim var dünyayı değiştiricez zenginler fakirlere yardım etsin gelir eşit bölüşülsün ne diyosunuz? ROBIN HOOD GELMİŞ
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 "roket adam" said: arkadaşlar süper bi fikrim var dünyayı değiştiricez zenginler fakirlere yardım etsin gelir eşit bölüşülsün ne diyosunuz? Süper fikir aslında, gelir eşit bölüncek ne de olsa diye biz uyanıklar hep beraber yatarız "siz çalışın lan eşit bölücez, bölücek para lazım siz kazanın" deriz, ooh kebap hayat :)
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 sosyal hizmetler gelir dağılımına göre ücretlendirilsin. hizmet parası e^(cg) şeklinde artsın, g gelir indeksi c de sabit. o zaman uçurum daralır
canola Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 "roket adam" said: arkadaşlar süper bi fikrim var dünyayı değiştiricez zenginler fakirlere yardım etsin gelir eşit bölüşülsün ne diyosunuz? niye lan. ben kıçımı yırtıcam çalışıcam kazanıcam, salakları düdüklücem, para kazanıcam sonra düdüklediklerime geri mi vericem parayı. nerde lan gurun, nerde şeref, haysiyet ha nerde
yav Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 asgari maaş alanlar yatıyor yani SEN NE DİYOSUN ?? ? ? tartışın bakiim
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 fakat bu durumda kimse dev holdingler kurup arge yapmaz (Türkiye Cumhuriyeti Devleti de yapmıyor gördüğümüz üzere), arge yapanlara ciklet verelim.
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 dimi lan. işçi salak mı 4 saat çalışacağına 8 saat çalışıyor? abi ginaly iyiydi ya. liberaldi falan ama böyle saçmalıklarla gelmiyordu.
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Ardeth said: sosyal hizmetler gelir dağılımına göre ücretlendirilsin. hizmet parası e^(cg) şeklinde artsın, g gelir indeksi c de sabit. o zaman uçurum daralır daralır da dünyada tüm gelişme de durur "e abi eşşek gibi çalışıyorum ben, adam 3 lira öderken 50 lira ödüyorum sora elimde aynı miktar para kalıyo ne diye adamdan fazla çalışayım ki" diye herkes az çalışır. Sonuç: ekonominin sonu, ardından dünya savaşı, insanlığın sonu, dünyayı patlatmak şeklinde gider :)
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 eşit dağıtım olayı da saçma abi. 7/24 solitaire oynayıp facebook gezen memur teyzeyle yıllarca sürünmüş dirsek çürütmüş doktor, yüksek mühendis aynı maaşı mı alıcak mesela?
ruin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Abi yapmayın ya diyalektik,tarihsel materyalizm hakkında binlerce kaynak dokuman varken üretim tarzları,sınıflar,sistemler üzerine bu şekilde kıyaslamalar yapmayalım bence Tarih doğruyu gösterir göstereceltir
yav Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 bu kapitalizm-komünizm muhabbetlerini bünyenin ilk duyduğundan itibaren içine girdiği tartışmanın sonucundaki düşünceleri bir bir saydınız yukarda ahahah helal.
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 bu arada işin ucunda dünyayı patlatmak varsa hemen geçelim o sisteme. güzel olur bence.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 komunizmin kendisi degil, sokakta dergi/gazete dagitip vidvididi diye gezen genclerini sevmiyorum.
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Ha şimdi siz hem fiziksel hem zihinsel olarak çok emek verenle az emek verenin ayrılmasını mı istiyorsunuz? Ha onu savunun o zaman. Hakikaten öyle bir düzen olsun, kabul. Sanki kapitalizm layığıyla uyguluyor bunu. Hiç yolsuzluk yok adam kayırma yok, yatarak alınan hukuk, tıp diplomaları yok; özel okullar yok, miras diye bir şey yok, emperyalist güçler yok. Ben de tam anlamıyla eşit gelir dağılımı savunmuyorum ki zaten. Özünde hepimiz "çöpçüyle pröfösör aynı maaşı mı alacak abi" insanıyız.
Öne çıkan mesajlar