Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kapitalizme nasıl katılınır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dufrasne said:

rewendor Ciddiye alırım tabi seni. En çirkin kızlar solcu ve metalciler dersen, üstüne abi doğa kapitalist dersen, zeki olamayanlar sisteme dahil olamayanlar dersen fena ciddiye alırım. Kraldan çok kralcılık yapıyorsun burada. Ve yani bırak tarih, evrim bilgisini falan bu direk hayat bilgisi eksikliği. Nereden girsem elimde kalıyor, yeşil sermaye'den mi bahsedeyim sana; venezuelladaki güzellik kraliçelerinden mi, zekanın somut bir şey olmadığından mı, başarılı komünistlerden mi yani of be.

ha çıkar bi mod siyaset yapıyorsun falan der diye de belirteyim "bu bir siyasi muhabbet değildir."

venezüelladan çıkan güzellik kraliçeleriyle konuştun yani hepsi bireysel olarak komunistlermiş :D
Mesaj tarihi:
aquila said:

once ben bildim lan!

ben alan yetkilisiyim olm.. hop yok ederim o mesajı gene ben ilk bilmiş olurum!

işte kapitalizm böle bişi joker.. büyük balığın küçük balığın mesajını silmesidir..

hit güççük gölde büyük balık ol joker. büyüyünce açılırsın engin denizlere..

ama köpek balıklarına dikkat et joker!

aman dikkat et sen..
Mesaj tarihi:
kapitalizm sosyalizm tartışmasını çirkinlik/güzellik ve müzik gibi alanlara analoji kurarak sürdürmeye çalışmamız zaten tam olarak nerde olduğumuzu gösteriyor sdf

resmen malız
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

kapitalizm sosyalizm tartışmasını çirkinlik/güzellik ve müzik gibi alanlara analoji kurarak sürdürmeye çalışmamız zaten tam olarak nerde olduğumuzu gösteriyor sdf

resmen malız

harbi şunu diyen bambaşkaymış ama klsdjfh
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

arkadaşlar süper bi fikrim var dünyayı değiştiricez
zenginler fakirlere yardım etsin gelir eşit bölüşülsün
ne diyosunuz?

ROBIN HOOD GELMİŞ
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

ne diyosunuz?

Süper fikir aslında, gelir eşit bölüncek ne de olsa diye biz uyanıklar hep beraber yatarız "siz çalışın lan eşit bölücez, bölücek para lazım siz kazanın" deriz, ooh kebap hayat :)
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

ne diyosunuz?

niye lan. ben kıçımı yırtıcam çalışıcam kazanıcam, salakları düdüklücem, para kazanıcam sonra düdüklediklerime geri mi vericem parayı. nerde lan gurun, nerde şeref, haysiyet ha nerde
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

sosyal hizmetler gelir dağılımına göre ücretlendirilsin. hizmet parası e^(cg) şeklinde artsın, g gelir indeksi c de sabit.
o zaman uçurum daralır

daralır da dünyada tüm gelişme de durur "e abi eşşek gibi çalışıyorum ben, adam 3 lira öderken 50 lira ödüyorum sora elimde aynı miktar para kalıyo ne diye adamdan fazla çalışayım ki" diye herkes az çalışır. Sonuç: ekonominin sonu, ardından dünya savaşı, insanlığın sonu, dünyayı patlatmak şeklinde gider :)
Mesaj tarihi:
Abi yapmayın ya diyalektik,tarihsel materyalizm hakkında binlerce kaynak dokuman varken üretim tarzları,sınıflar,sistemler
üzerine bu şekilde kıyaslamalar yapmayalım bence
Tarih doğruyu gösterir göstereceltir
Mesaj tarihi:
bu kapitalizm-komünizm muhabbetlerini bünyenin ilk duyduğundan itibaren içine girdiği tartışmanın sonucundaki düşünceleri bir bir saydınız yukarda ahahah helal.
Mesaj tarihi:
Ha şimdi siz hem fiziksel hem zihinsel olarak çok emek verenle az emek verenin ayrılmasını mı istiyorsunuz? Ha onu savunun o zaman. Hakikaten öyle bir düzen olsun, kabul. Sanki kapitalizm layığıyla uyguluyor bunu. Hiç yolsuzluk yok adam kayırma yok, yatarak alınan hukuk, tıp diplomaları yok; özel okullar yok, miras diye bir şey yok, emperyalist güçler yok.
Ben de tam anlamıyla eşit gelir dağılımı savunmuyorum ki zaten. Özünde hepimiz "çöpçüyle pröfösör aynı maaşı mı alacak abi" insanıyız.
  • Yeni Oluştur...