-all Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 iş makinası al, belediyelere, inşaat firmalarına falan kirala. 250k $ ile zaten fazla bir kazancın olmaz, 2.5 milyon € falan olsa git yel değirmeni yaptır, elektrikten para kazan derdim, işte o zaman iyi para kazanırdın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 aquila said: 250kye aldigin dairenin kirasi ana parayi ne kadar zamanda cikarir? dairenin ana parası durduğu yerde duracak ki zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 250k ile yatırım yap bankadan borç çek onla da iş kur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 kozyatağında okko kapandı ve o çevrede bildiğin bir boşluk oluştu (tabii benim gördüğpüm kadarıyla) kaliteli meze ve gurme şarküteri işine de girebilirsin o tarafa, en azından cebimde para olsa ben ytapmayı düşünürdüm hatta eski okko nun yerine açacaksın dükkanı zaten isnanlar oraya gelmeye alılşmış ayrıca domuz eti reyonu da koyabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 bankadan da biraz kredi al enerji isine gir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 250k ya alınıcak evin kirasıyla geçinilmez, eger babandan 250k alıp da iş açabilicek bi durumdaysan. harçlıgını cıkarır anca. bi yerden sonra da o harçlıkla hayat sürdürülmez alıştıgın standartlarda. çok idealist olmamak lazım iş kurma durumlarında. zevkten ziyade eldeki parayı cogaltabilicek bi iş yapmak lazım, gerçekten de dendigi gibi 250k buyuk bi miktar degil. para parayı çeker ama. biraz sıkıntılı yatırımlar yapıp parayı 2-3 senede buyutup sonra ciddi işlere koyulabilirsin. 250kyı kullanarak uzun vadeli işlere girişme, kafe vs gibi para gömme işlerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 iddaa oyna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Rotweiler said: Devir entereynmınt/yeme/içme devri. O bütçe ile PUB aç çok kaliteli hizmet ver derim ben... Harika olur, yatırımda getiri sağlar. Ama senden çok ricam, kalifiye olmayan eleman alma, Allahını seversen alma. İşini sevecek, emek verecek adam al... Çünkü bir elemanın yaptığını, 10 patron temizleyemez halkın gözünde. Kafeye alacagın adama gerekirse 1.5 maaş ver, ama kaliteli sağlam adam al. İnan verdiğin fazla parayı katbekat çıkartır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Yorumlara teşekkürler birçoğu oldukça negatif olsada farklı düşünceler görmek güzel. Şu ev al onu al bunu al gibi düşünceleri sevmiyorum. Parayı biyere yatırıp sonra arkaya uzanmak ve oradan gelecek az miktar parayla geçim sağlamaya çalışmak bu parayı heba etmek olur. Onu yapacağıma risk alır parayı batırırım daha iyi. Bütçenin artması mümkün, ciddi bir düşünceyle babamın kapısını çalarsam ve düşünce hoşuna giderse kafasındaki limit artacaktır. Bunun üzerine kredi çekip kullanabileceğim parayıda eklersem oldukça iyi bir sermaye elde edebilirim. Tek sorun iyi bir seçim yapmak riski düşük düzeyde tutacak, yapmaktan keyif duyacağım bir sektör bulmak; bu gerçekten zor bir seçim. Birçok şey düşünüyorum ama bir seçim yapamıyorum gerçekten çok zor ve insanın başına durduk yere ağrılar girmesine sebep oluyor, ağırdan alıp sakin sakin düşünmeye devam etsem daha iyi olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Pub fikrine katılıyorum. Kredi çek, lüks bir semtte böyle bir olaya gir derim. Kaliteli elemanlar, kaliteli hizmet ve kaliteli bir dekorasyonla aklındaki işi yapabilirsin. Kolay gelsin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 di said: fırençayzing en mantiklisi o kadar para ile. hatta ikiye bile bolunebilir sehrine gore. Budur. Diğer seçeneklere göre, risksiz de sayılır. Küçük para yatırıp birkaç yer açacağına, sağlam bir markanın şubesini açabilirsen süper olur, burger vs. gibi. Sana kalan güzel yer araştırması yapmak, sonra işi öğrenmek. Eğer her şey istediğin gibi giderse gerisi gelir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Selam, Anladığım kadarıyla imalat odaklı bir işletme düşünmüyorsun hiç. Geriye parakende sektörü kalıyor. Şu sıralar yerinde tüketim ürünleri daha iyi kazandırıyor. Yani bakkal, market açmak yerine büfe, cafe/bar tarzı işletmeler daha kârlılar. Fiyatların karşılaştırılabileceği bir durum olmadığı için; 'selpak 12'li kağıt havlu şurada daha ucuzmuş' gibi bir kıyaslama yapamazlar senin için. Bu tarz işletmeler için de senin bir bilene ihtiyacın var; bu konuda deneyimi olan, personeli seçip idare edebilecek kapasitede biri. Senin işletmecilik deneyimin ve özellikle bu tarz yerinde tüketime uygun bir deneyimin olmadığını farz ediyorum. Sen daha çok işletme sahibi rolü üstleneceksin. Gelir seviyesi yüksek yerler ile piyasa yapmaya hevesli insanların birikebileceği yerlerde işletme açman menfaatine olacaktır. Kira+Personel gideri+vergi gibi giderleri içecek satarak çıkartman için fiyat ve talep oranını iyi yorumlaman gerekli. Rakiplerinden sıyrılmak için mutlaka fiyatlarda bir cazibe yaratman gerekecektir. Mekânı da kaliteli yapmak için yüklü bir para yatıracaksın ki bunun geri dönüşü yoktur. Kafadan 'denerim, riske ederim' demek yanlış olur. Ben senin yerinde olsam ve bu tarz bir talihsizlik yaşasam, ilerki iş girişimlerinde korkak davrabilirdim ve kararsız kalırdım. O sebeple en az zararla da olsa kurtulabilmen gerekli. İşe başlar başlamaz hemen çark dönmeye başlamayacak; SSK ödemeleri gelecek, vergi ve harçlar ödenecek, kira ödenecek, maaşlar ödenecek ve sen kullanacağın krediyi ödemeye çalışacaksın. Peki işletmeye kalacak sermaye ve seni geçindirecek para? Zaman işe başlamak için en iyi zaman. Kiralar yerine göre düşüyor. İş olmadığı için mekanı yaptırırken ustalarla ve malzemeleri alacağın yerle pazarlık edip kısa vadeli ödeme planları yapabilirsin. İşler açıldığında kenarda bekleyen herkes ortaya atılacaktır ve daha sert rekabet başlar. Sermayen varsa ve işi de biliyorsan, en iyi yatırım zamanı kriz zamanıdır. Ne iş yaparsan yap, mümkün mertebe az personel ile çalışmaya zorla kendini. Çok personel masraf ve kontrol etmeyi gerektirecek çok insan demektir. Çok insan daha yüksek hata oranı anlamına gelir. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Selam, Oto kuaförü seçeneği de güzel bence. Mekana çok yatırım gerekmez en iyisi. Ayrıca lüks otomobil satışları artıyor. Bu da aracına özen gösteren daha fazla kişi demektir. Hele bayanlar, mutlaka yıkamacıya giderler :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solozzo Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Ortak Cafe/Bar düşünürsen benimde bir girişimim var, eşit şekilde girip güzel bir franchising alabiliriz. ÖM ile detayları konuşabiliriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 mado aç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Bence babanın işyerinde seni mutlu edecek bir yöne doğru açılım yapma projesi geliştir. Babanın işini, kurulu düzeni sana hitap edecek hale getir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agmahan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paramedium arkadaşımız gerçekten çok güzel yazmış, okuldan mezun olduğumda tam aynı olmasa bile sana yakın durumdaydım,benim seçeneğim aile işi devam et yada okuduğun mesleği icra et(endüstri mühendisliği),daha kolay olduğu ve kendi işim olduğu için aile işini tercih ettim,son ekonomik krizden sonra hata yaptığıma karar verdim. Benim tavsiyelerim; burası türkiye burada insanlar iş hayatında verdikleri sözü tutmazlar,herkesin ayrı bir havası suyu ve tarzı vardır,bütün bunları öğrenmek için tecrübeye,tecrübe kazanmak için zamana ve bu zaman boyunca seni ayakta tutacak paraya ihtiyacın var.Restoran pub işini yapmadım ama hiç te göründüğü gibi olmadığını biliyorum, kesinlikle başında bu işten anlayan piyasayı bilen bir müdüre ihtiyacın var ve bu müdürün iyi niyetli çıkması ise tamamen şans. Ne iş düşünürsen düşün kesinlikle benzer işte alt bir görevde çalışıp tecrübe kazanmalısın,bir şekilde insanları yönetmeyi ve idare etmeyi öğrenmelisin,moral sinir durumunu dengeleyebilmeyi de tabi,ayrıca ilk işin sonuçta başaramayabilirsin kesinlikle kredi kullanma zaten banka da vericeği kredinin karşılığında senden veya ablandan bir ipotek kesin istiyecektir,işler kötü giderse o ipoteği kaybedebilirsiniz.Son olarak işe yatıracağın paranın aylık ve yıllık faiz geitirisinden fazla geri dönüş alamıyorsan o işi yapmamalısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 gym salonu ac o zaman, yaninada bi gnc acarsin is biter. bebekte fln yap ama bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 o civarlarda cok guzel gym ler var 250 bin dolara o dediklerinin olmasi imkansiz fakirminisiniz nesiniz anlamiyorumki bebekde en assagi dukkan kirasi m2 150-200 tl arasidir 300m2 yer olsa aylik 45bin ila 60bin tl arasi kira demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 ucuzmus lan kiralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Bar işi güzel, sana ekstrem gelebilir ama 250k'yı hayvancılıkta değerlendirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 250 milyarlık loto oyna 100 milyar ile 2-3 trilyon arası bişi banko olmasada büyük ihtimal alırsın. Ama hep bozukluk olur onun içinde artık adam tutup yövmiyeli çalıştırıcan paranın yüklenmesi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2009 Selam, Vargath said: Bar işi güzel, sana ekstrem gelebilir ama 250k'yı hayvancılıkta değerlendirebilirsin. Büyük baş hayvancılıkta geri dönüş uzundur. Tavuk veya hindi yetiştiriciliği yapmaya niyetlense ilk engel arazidir. Artık her araziye ruhsat vermiyorlar. 2 tane 30bin'lik kümesin bina inşaat maliyeti yaklaşık 180-220bin TL. Buna ekipman maliyeti olarak da 30bin'er Euro eklemen gerekir. Yerli ekipman ile ucuza ve vadelere yayılmış bir alım yapabilirsin ama uzun vadede sana daha fazla işletme maliyeti çıkartır. Ayrıca elektrik için trafo koydurup hat çektirmen gerekebilir. Su için kuyu falan dediğinde de maliyet iyice yükselir. Nereden biliyorum; kanatlı sektörü için ekipman üretip ithal ediyorum :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 büyük ve küçük baş hayvancılık için arazin, tarlaların falan olması lazım. o da 250bin tl ile girilecek bi olay değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar