Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gitar çalarken tutulduğum bi hastalık

soulberry

Öne çıkan mesajlar

sene 2001, bana gitarı sevdiren adam jesper sdf. taramalı riffler atmaktan öte bi adam o, ayrı tutarım camiadan bile.

şu doğaçlama işi hep ilgimi çekiyo ama bugüne kadar başkalarıyla pek çalmadım. daha gençken grup işim falan olmuştu bi ara. o zaman tremolo bile yapamadan dümdüz nota basıyodum. sonra baya bi ara girdi müziğe, şimdi ne zaman bi şeyleri çalmaya çalışsam bu şey geliyo başıma.

bi ara kayıt falan yollamıştım, tekrar yollarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de davul çalarken yapıyordum bahsettiğini doğru anladıysam. Aslında enstrümanda kendini geliştirmek için yararlı olabiliyor sürekli farklı bir şeyler deniyorsun, şuraya ghost note ekliyim şuraya bi legato çakayım falan. ama kayıtlarda, konserlerde falan yani "ciddi" ortamlarda hoş durmayabilir. dinleyiciye hoş gelmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Enstürman, özellikle de gitar başlı başına bir hastalıktır zaten. O hastalığa yakalandığın zaman, bir daha kopman çok zor olur. Fakat bu hastalık ne fiziksel ne de psikolojikseldir. Bu hastalığın adı sevgidir, müzik sevgisi. Senin sorununun iyi ve kötü yanları var. İyi yönleri şudur ki sen her şarkıda doğaçlama yaparsan kendini geliştirirsin, müzik konusunda tecrübelerin artar, yanlışlarını görme yeteneğin gelişir, belki de yeni eserler çıkarırsın. Kötü yanı ise eğer doğaçlamaların kötü ise insanlar bundan pek hoşnut kalmazlar, senin yaptığın işin kötü olması ve insanların bunu beğenmemesi seni üzer. Aynı zamanda dufrasne arkadaşımızın dediği gibi doğaçlaman güzel dahi olsa insanlar tarafından hoş karşılanmayabilirsin, yaptığını beğenmeyebilirler, üstelik çemkirebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...