Masticore Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 dreagloth ve Guru'nun izniyle Aion Patladımı ? Topic'i acmak istiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 yok patlamadi az emek sarfedip oyundaki herseye kisa surede sahip olmak istiyenler agliyor sadece, Aion u WoW a alternatif gormek derken WoW un aynisinin farkli grafiklisi filan bisi bekliyorlar 1vs1 pvp balans, az surede ehrseyin sahibi olmak, kolay intance fala nistiyenler icin CoD modern warfare 2 cikti, gerci ondada aglar bu zihniyet LAST STAND LOYLOYLOY diye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ağlamak demeyelimde forumun mantalitesini kullanıp oyun hakkında görüşlerini yazmak diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ayni seyleri bir kere iki kere uc kere yazinca kabul edelimde her topicde yeniden yazmaya bariz aglama deniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 48 oldum, steel rake'e 7 kere falan girdim.. 3 gundur oyuna girmiyorum, tek alternatif diye oynuyordum, artik bu mantikla bile midem kaldirmiyor.. Tek boss icin 1.5 saat trash temizleyip, kestiginiz bossdan 1 tane yesil item alip, kastiginiz butun levelin 10%'unu sadece bir boss ogrenirken kaybetmek kadar salak bir sistem daha olamaz bence.. Fortress pvp'leri tamamen zerg'ten ibaret. Ekranda 13892109821 tane kisi varken, pek pvp yapmak mumkun olmuyor, zaten makine telef oluyor.. Ne bir taktik yapmak mumkun, ne de kapismadan en ufak zevk almak mumkun. Basligi acan arkadas bizim onceden aion basliginda konustuklarimizi yazmis zaten.. Gayet katiliyorum. Oyunun pve sistemi 4/10 ya alir ya almaz benim acimdan. Level 42'e kadar bir tek taktigi olan boss fight yok zaten, sadece level 18'deki moblarin tipleri, hp'leri ve cok nadiren abilityleri degisiyor. F2P gibi aynen. 42'de steel rake'e giriyorsunuz, bir boss'a gitmek 30 dakika ile 2 saat arasi suruyor. Boss'a ulastiginizda boss genellikle tek bir tane yesil item dusurup sizi cileden cikariyor, ki zaten boss'a gelene kadar ya partiden 2 kisi uyuya kalmis oluyor, ya da herkesin ilgisi dagilmis oluyor.. Kolay degil tabii hicbir heycani veya eglencesi olmayan sadece hp pompalanmak disinda hicbir sekilde ustunde calisilmamis moblar 1.5 saat boyunca sadece 1 yesil almak icin kesmek (23 nisan shortlari giymis kediler mob dediklerimde.. ffs). Bazi bosslar'da cok basitten, bazilari cok zor.. Agliyor muyum? Hayir. Keske zor boss olsa, ole ole ogrensek.. Benim istedigim seyde budur zaten PVE'de, biraz kesfediceksin, biraz zorlanicak, taktik kasicaksin, team play kasican vs. Ama ne oluyor, her oldugunuzda 1% exp gidiyor.. Level 48'de bu ne demek biliyor musunuz? AINOARMORY'den boss'u okuyup yapsaniz bile defalarca olebiliyorsaniz, birakin internetten okumayip fightlari kendiniz cozmeye calismayi.. Yolda kestigin trashin verdigi exp'i, boss'lari ogrenirken kaybediyorsun zaten. 5 saatlik ugrasin sonunda, partideki 2 kisi birer item alip cikti bizim runlarimizda. O gunden beri zaten adam bulunmuyor. Kimse instance yapmak istemiyor artik. PvP'si dengeli veya degil, onu tartismam bile (dengesizlikler tabii ki var, ama zaten olucak yani.. hangi oyunda tam bir denge bulundu ki?) fortress sistemi bence cok basarisiz. Aslinda cok guzel bir sistem, ama open-world olmasi cok uygunsuz. Fotresslar ufacik mekanlar, birde bunu layer ustune layer yapmislar.. Herkes ayni yerde toplaniyor.. Ekranda 182329103 tane kisi varken, ne bir taktik yapiliyor, ne de en ufak bir zevk aliniyor (en azindan ben zerg pvp'den zevk almiyorum).. Keske bu fotress'lar darkfall'daki sehirler gibi devasa ve tier - tier olsaydi.. Boylece zerg olayi biraz daha azaltilabilirdi.. Veya hic olmadi instanced olsaydi.. O'na da raziyim.. AION patladi mi? Hayir patlamadi, patlamaz da zaten. F2P topluluguna hitap ediyor. Silk road, knight online tayfasi eminim cok begeniyordur.. Ben o nesilden degilim, ve level ilerledikce hep disimi sikip, daha iyi olucak diye bekledim, ne yazik ki daha kotuye oldu hep gidis.. Benim icin patladi, ama piyasada her zaman cok buyuk bir paya sahip olucaktir diye inaniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taskiranus Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Bende oyunu bırakanlardanım.Genel olarak edindiğim kanı şu ki; bizler artık çok çeşitli ve birbirinden farklı kalitelerde o kadar çok MMO gördük ki bizim gibi oyuncuları tatmin etmek çok zor.Birde kendi adıma söyliyim beklentilerime karşılık verecek bir MMO piyasaya çıksa bile, kısa bir süre sonra ondan da sıkılacağımı biliyorum.Biraz da bu açıdan bakmak lazım bence.Sonuçta birçoğunuz benim gibi yıllardır MMO oynuyorsunuz. Son olarak şunu söylemeliyim; Aion eğer hayatımdaki ilk MMO olsaydı 7/24 oynardım herhalde.Ama artık bünye kaldırmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 bingildak guzel yazmissin , agliyorsun da denecektir bir kac arkadas tarafindan ki onlarda her agliyorsunuz yazdiklarinda kendileride bir baska aglama yaptiklarinin farkinda degiller, ha ayrica 50 olmadigin icin reviewini de gecersiz sayabiliriz :) 48 olmussun ya helal olsun diyebilirim sadece. oyunun patladigina katilmiyorum ama 2-3 den fazla fantasy mmo oynamis kisiler icin bence patlamistir denebilir. bence dedim agliyorum evet :) taktim len ben bu aglama lafina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 bingildakın yorumuna bir şey eklemek istiyorum. oyuna başlama imkanım olmadı hiç olsada genelde kore oyunlarından uzak durmayı tercih ederim sebebine gelince. abi senin dediğin şeylerin hepsi knight onlineda var. bossların o süreleri kesince drop çıkmaması birilerinin ks etmesi fln. full grind. çok exp kaybetme geri kasmak için saatler harcama. bunlar knight online da var. sonra savaşlarda dediğin şu zerg olayı aynısı knight onlineda var. savaşa girersin kim güçlü veya kalabalıksa direkt biter savaş gider millet oturur ondan sonra. taktik falan yok. ama taktik arıyorsan o oyunda bile taktiği anca kore ve japonya sunucularında bulabilirsin. başka başka... pvpde denge yok diyorsunuz o zaten çoğu oyunda olur zaten denge olsa uzun süre oyunu devam ettiremezler getirecekler bozacaklar ki herkes farklı karakter açsın. endgame olayıda anladığım kadarıyla yine aynı knight onlinedaki gibi olmuş en yüksek seviyeye gelirsin pvp yapamazsın çünkü millet seni görünce oyundan çıkar savaşta sen adamı öldürmek üzereyken birisi gelir ks ile alır adımı senden. lag olur. e ne yapacan en yüksek levelde? para kazanmak için boss kesecen. en güçlü bosslar günde 1 bazısı bir kaçgünde 1 çıkıyor. her zaman drop verdiği olmuyor drop verdiğinde de zaten kesmek için 50 kişi gidiyorsun 1 ayda 1 item sana gelirse ne mutlu sana. ehh gittikçe sıkılıyorsun haliyle ve satıyorsun karakterini heyecanlı bir arkadaşa. alsana endgame :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 1 ayda 1 item şimdi anlıyorum kınayt'ta 1 gılıc niye 500 milyon ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 sadece knight değil bildiğin tüm f2p kore oyunlarında bi gılıç 500 lira bu oyunda hile var mı onu söyleyin? varsa aynı yolda gidiyordur eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 pvp dengesi dedigini 1vs1 dengeyse gidin bir wowun son halini oynayin classlarin birbirinden hicbir farki kalmadi gorunus olarak bile herkes birbirinin kopyasi nerdeyse ve buna ragmen 1vs1 i gectim 2vs2 ye bile balans getiremediler 1vs1 balans olmasi icin gidip ayni karkateri seicp dovus oyunu filan oyniycaksiniz, ondada farkli akrakter secince sorun oluyor 1vs1 denge diye birsey yok, kasmakta anlamsiz oyundaki butun zevki aliyor X classini gorunce "AHA SIMDI DAGITTIM" diyip Y classini gorunce kacmaktir zaten olay millet X i kesiyor balans var ama Y onu kesince "INGAAAAAAA BU OYUNDA BALANS YOK :((((((" unlu cin atasozu gibi said: Nerf Paper, Scissors are fine. Sincerely, Rock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Kimse oyunda 1v1 denge aramiyor zaten. 1v1 denge arayan insanlara open-world pvp bazli bir oyun oynamamalari gerekir. Ozellikle abyss'i incelikten sonra.. 1v1 kombatlar, eger ki 7/24 abyss'de level kasmiyorsaniz, oyundaki pvp'in 10%'nunu gecmez. Keske tek problem 1v1'deki pvp dengesizlikleri olsaydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Kaede said: vanilla wow kaç tane "raid" ile çıktı haberin varmı ? aion oynamiyorum oynamayi da dusunmuyorum ama topice cevap olarak.. kaede nin su cumlesi gayet yeterli die dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Yeni oyunları vanilla WoW ile kıyaslamak saçma. WoW 2009'da çıkmadı ki. Meydan boşken, çoğu insan raid nedir content nedir bilmezken çıktı. Hadi "bütün oyunlar böyle" bahanesini kabul edelim, o zaman yine de millet hala level alırken content yetiştiremeyen adam hesabını doğru yapmamıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 yok alakası yok wow çıktığında da rakibi olduğu oyunlarının hepsinde eşşek gibi content vardı. wow daki tek raidde 15 kişilik ubrs idi ha ben senin dediğini yanlış anlamışım wow un başarısını tartışmayalım. arkasında bir çok sebep var ama yukarıda yazdığım aion için geçerli. wow tek raid ile başladı. o sırada piyasada heyvan gibi mmorpgler vardı birçoğunda content eksikliği falan yoktu, oturmuş sistemleri ve oyuncu kitleleri vardı ha ama ikinci dediğin doğru. content yetiştirememe kısmı değil, oyun çıkalı 2 ay olmuş yada olmamış hala yeterli content var oyuncuların 95% i için de sorun 1 senedir bu oyunun korede oynanıyor olması. ragnarok gibi farklı regionlar farklı zamanlarda alıyorsa contenti problem yok ama korede de content yoksa o zaman oturup düşünmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 rakibi olan oyunlari ve contentlerini yazarmisin lutfen kaede ? wow ciktigi anda piyasada olan ve content olarak daha yuksek oyunlarin icine eq1 falan sokuyorsan ya da 4-5 senelik oyunlari katiyorsan biraz hatali olur. wow ciktiginda piyasada mmo nasil yapilirin dersini verdi kabaca. content raid maid hikaye yani. wow 1 sene daha content eklemese de genede piyasanin oldukca ustunde epic bir oyun idi. kimseninde oyunu birakacagini sanmiyorum content eksikliginden dolayi cunku wow bir ilk idi mmo camiasinda. o oynanabilirlik hava vs ile cikan oyunlar arasinda katmer katmer fark vardi. oyle wow da raid yoktu bok pusurdu palavra. en son gelen seyler o oyun icin o raid vs olaylari. sende bende hatirliyoruz bagimliligimizi, hevesimizi, heyecanimizi ilkleri, o havasini, oynnanabilirligini, muziklerin ihtisamini, world pvp yi, grafiklerin yarattigi masalasi havayi, questleri, AH i, itemleri, UI addonlarini, cikan user made videolari, her seyin ilkini dunya wow ile yasadi yasiyor da hala. sende cikip raid yoktu wowda dersen ve bunu simdiki oyunlarla kiyaslarsan yersiz oluyor. ubrs dahi su anki oyunlarin cogu raid zonundan daha eglenceli idi o vakitler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 eh ustunu cizmissin neyse yazdiklarim genede kalsin :) eq1 den eq2 ye sonrada wow a geldim ben ve content olarak bir dev olan eq1 wow un kiyisindan bile gecemezdi. eq2 desen zaten zirva zirzop bir seydi ciktiginda. daoc vs olu durumda idiler oyle yuzbunleri yoktu o younlarin o aralar. uo desen yillanmisti vs. wow un ilk surum halini simdi cikar gene dunyanin altini ustune getirir cunku daha pacasina yaklasan oyun yok. o derece eminim kendimden. wow u 2004 surumu ile 2009 da sur dunyaya gene dunya ayni tepkiyi verir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 eq2, l2, daoc, ro, swg, ao, eve hepsi aktif olarak oynanan oyunlardı. o "piyasa boştu wow yardırdı" kuyruklu yalandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 kesinlikle katiliyorum piyasa bos degildi ama onlar bir nevi ilkel oyunlar olarak kaldi wow karsisinda. sen suna katiliyormusun, wow vanilla surumunu simdi sur dunyaya , dunya gene tepetaklak olmaz mi ? zaten cevap basit gene ayni seyleri yasardik. ve simdi dunyada cok daha fazla mmo var ama fark etmezdi cunku wow bir baska mmo, herseyin olmasi gerektigi gibi bir mmo idi. viktorun bir dedigi sey var bir baska konuda, wow yuzunden 3-4 senedir single oynamadim simdi acisini cikariyorum. ben hala oynayamiyorum :) yani wow un basarisi raid content falan yuzunden degildi bir baska idi icerigi ve surumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 eh be arkadaşım ben de onu diyorum. yukarıda "arkasında bir çok sebep var derken" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ben katiliyorum zaten ama sen aion ile wow un ayni sekilde oldugunu yaziyormussun gibi oluyor. yani aionda level 50 den sonra content az wow da da azdi diyorsun ama aion ile wow yan yana bile gelemezler. neyse ayni seyi konusuyorsak sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Her yeni cikan oyunla wow u kiyaslamayi birakin, zaten wow a kactane patch exp pack geldi. Oyun su anda zirvede aionu biraz arastirdim yine pek hos seyler duymadim. Aoc ve warhammer gibi kazik yemek istemiorum yine, acikcasi sw yi beklicem. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 ya carebearlerin eleştirilerine doyum olmuyo hakkaten wow'da content var. o var bu var muhabbeti hala ya madem content var neden kimse hiç bi dungeon'a girmeden 80'e rushlıyor. sonra 2 hafta hc kasıp, memura bağlıyosunuz? bu mu content anlayışınız? wow'u neden bırakıp aion'a gelmişlerdi hatırlayalım 1, lesser playerlarsa 2 ayda tüm contente yetecek char yapıp sonra her haftanın 2 günü memur gibi 3-4 saat raid yapıyolardı. sonra yapacak bişeyleri yoktu. world pvp zaten yoktu, bglerde de 2 el atıp sıkılıyolardı aynı şeyi yapmaktan. zor achilere kasıcak kadar boş olanlar onlara kasıyodu, "achi ne lan mal mıyım uğraşıcam" diyenler de işte memuriyetlerinin sonucu aldıkları epicleri ve ruhlarına serinlik veren sense of achievementları ile mutlu mesut para veriyolardı blizze bu döngüden tatmin olmayanlar yeni oyun diye aion'a geldiler ama aynı nedenden bıraktılar ya da bırakıcaklar. sizin sorununuz content eksikliği falan değil hiçbir eksiği olmayan yapılabilecek en iyi oyunu oynamak istiyosunuz. ama öyle bişey yok. her oyunun artısı eksisi farklı. bunlara göre de kime hangisi güzel geliyorsa onu oynamaya uzasın. oynamadığı etmediği, beğenmeyip bıraktığı oyunların bölümlerinde boş laklakın gereği yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Boşver bunları sen 50 oldun mu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 gecenin ikisinde sadece ilk mesajı okudum. hem buraya yazan hemde orjinal metni yazan arkadaşa diyecek tek bir şeyim var, bir mürsel alıntısı siz biliyorsunuz ne olduğunu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar